در مراسمی با حضور مدیران و مسوولان استانی از برگزیدگان مسابقه نشان جشنواره ساختمان های برتر تجلیل شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان، جشنواره ساختمان ها برتر که تاکنون دو دوره متوالی با هدف بهبود کیفیت و ارتقاء سطح زندگی شهروندان در استان برگزارشده و سومین دوره آن نیز بناست آبان سال جاری با مشارکت سازمان نظام مهندسی ساختمان و اداره کل راه و شهرسازی برگزار شود خوشبختانه با استقبال خوب شهروندان، متخصصان و کار شناسان حوزه ساخت و ساز روبرو شده، برهمین اساس مقررگردید برای آن نشانی پیش بینی شود که طراحی آن به فراخوان گذاشته شد وپس از بررسی هیأت داوران آثار برگزیده انتخاب شدند و مورد تجلیل قرار گرفتند.
نایب رییس سازمان در آیین تجلیل از برگزیدگان و شرکت کنندگان مسابقه انتخاب “نشان” اظهارکرد: رو یکرد اصلی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان از بدو تاسیس تاکنون در تمامی آیین نامه ، مقرراتها و بخشنامهها ارتقاء کیفیت ساختمان و ایجاد آرامش در زند گی شهروندان بوده و خوشبختانه با حمایت هایی که از حقوق بهره برداران داشته به دستاو ردهای خوبی دست پیدا کرده است.
مهندس عباس وثیق نیا اظهارکرد: یکی از مهمترین اهداف سازمان نظام مهندسی ساختمان این است که کار ساخت و ساز را به صورت حرفه ای و تخصصی دنبال کند و افرادی که در این زمینه به صورت تخصصی کار می کنند را مورد حمایت و توجه قرار دهد.
وی تصریح کرد: افراد زیادی شامل: شهروندان و مسوولان همواره از وضعیت شهرسازی، معماری کیفیت بناها و نماها معترض هستند از این رو سازمان نظام مهندسی با برگزاری جشنواره ساختمان های برتر بهره گیری از ظرفیت های متخصصان به این حوزه ورود کرد تا ضعف ها و نازیبایی های بصری ناشی از ساخت وسازها ی غیر اصولی و نماهای غیربومی در استان برطرف شود که خوشبختانه با استقبال شهروندان و مسوولان روبرو شد و بناست استان قزوین در این زمینه به پایلوت کشوری تبدیل شود.
این مسوول بیان کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان با برگزاری نمایشگاه ها و همایش ها همواره به دنبال شناسایی جایگاه مهندسان در میان جامعه بوده این جشنواره نیز که با همکاری انجمن هنرهای تجسمی سازمان نظام مهندسی ساختمان و اداره کل راه و شهرسازی برگزار شده در تحقق این سیاست بسیار اثر گذار بوده است.
وثیق نیا همچنین تاکید کرد: برای انتخاب نشان جشنواره ساختمان های برتر دقت لازم صورت گرفت و تیم داوری انتخاب شد، چراکه باور داشتیم با مشارکت و استفاده از ظرفیت های مختلف به نتایج بهتری دست پیدا می کنیم.
بافت سنتی و بافت جدید به لحاظ معماری گسست ارتباطی دارند
معاون معماری و شهرسازی اداره کل راه وشهرسازی نیز در سخنانی در این مراسم اظهار کرد: در قزوین دارای سه بافت شامل: سنتی، میانی و توسعه ای است که در بافت سنتی آن کیفیت معماری و سنتی به خوبی رعایت شده بود، ولی از مقطعی به فراموشی سپرده شد و کیفیت زندگی در این بافت از مسیر اصلی خارج شد.
مهندس محسن اسماعیلی با بیان این که در پی برخی ساخت و سازهای اصولی که اغلب نیز مربوط به قرن اخیر بوده بخش میانی شهر دچار دخل و تصرف های زیادی شده و به زیبایی فضای شهر آسیب وارد کرده، افزود: متاسفانه امروزه بخش تو سعه ای شهر که در محدوده شمالی قزوین واقع شده ارتباطی با بافت اصلی شهر ندارد و میان بافت سنتی و بافت جدید گسست ارتباطی ایجاد شده که ریشه اصلی آن نیز در ظوابط شهرسازی است.
وی با بیان این که ۹۰ درصد از ساخت و سازها توسط بخش خصوصی انجام می شود، تصریح کرد: یکسانی ضوابط و طرح های مربوط به توسعه و عمران منجر شده، توسعه و نماهای شهرها در سطح کشور به صورت یکسان صورت گیرد از این روتمامی شهرها با یکدیگر شباهت پیدا کرده اند و از هویت و معماری اصلی شهرها فاصله گرفته اند.
این مسوول همچنین خاطر نشان کرد: با توجه به این که برخی شهرها پیشینه تاریخی و آداب و سنن ویژه ای داشته اند که در گذشته در معماری های آن ها نیز نمود داشته باید اقدامانی صورت گیرد که گسست های ناشی از ساخت و سازها گاهش پیدا کند و ه یت و ریشه اصلی معماری هر شهری به آن باز گردد.
جشنواره ساختمان های برتر فرصتی برای شناسایی معماری اصولی
دبیر جشنواره ساختمان های برتر نیز در سخنانی با اشاره به روند داوری آثار اظهار کرد: برای جشنواره انتخاب نشان نیز ۱۴۹ اثر توسط ۷۹ طراح به دبیرخانه ارسال شد که سه اثر به عنوان برگزیده انتخاب شدند.
مهندس حامد عبدالرزاقی با اشاره به اهداف جشنواره ساختمان های برتر بیان کرد: در این جشنواره سعی شده ساختمان های اصولی و دارای ارزش معماری شناسایی شوند تا از این طریق برای ساخت و ساز های حرفه ای درمیان مهندسان و بهره برداران رقابت ایجاد شود.
وی همچنین اضافه کرد: رعایت صرفه جویی در مصرف انرژی، ایجاد و استفاده از فضای سبز در ساختمان ها، رعایت مقررات ملی ساختمان از جمله مواردی بوده که در شناسایی ساختمان های برتر مورد ارزیابی قرار گرفته است.
رییس انجمن هنرهای تجسسمی استان نیز در این مراسم به تشریح ارتباط تنگاتنگ معماری ، شهرسازی و گرافیک پرداخت و تاکید کرد: کار معماری از اهمیت و ارزش والایی برخوردار است و با حوزه گرافیک می تواند مکمل این حرفه تخصص باشد.