اعضای هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان در نشستی با کمیسیون عمران شورای شهر و مدیران مسوول مناطق شهرسازی قزوین به بررسی چالشهای این صنعت پرداختند و همکاری مجموعه مدیریت شهری را گامی موثر در حل این چالشها دانستند.
ضرورت وجود مجریان ذیصلاح تا پایان مراحل ساخت، توجه به نماهای ساختمانی به منظور زیباسازی فضاهای شهری، رعایت قانون ۲۰ درصدی فضای سبز در مجتمعهای بلند مرتبه و توجه به صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمانی از مهمترین موضوعاتی بود که در این نشست مطرح شد و درباره چگونگی تعامل هر دو دستگاه برای تحقق این مطالبات بحث و بررسی صورت گرفت.
رییس سازمان نظام مهندسی قزوین در این نشست اظهارکرد: چنانچه بخواهیم خدمات مهندسی را در حوزه ساختمان کیفی سازی کنیم این کار تنها از طریق توجه به مجریان ذیصلاح و حضور آن ها در تمامی مراحل ساخت محقق میشود، البته در این صورت در حوزه نظارت و طراحی نیز مشکلی نخواهیم داشت.
مهندس سید کاظم مجابی با اشاره به وجود تخلفهای ساختمانی در ساخت و سازها تصریح کرد: این تخلفها بیشتر در ساختمانهایی روی میدهد که مجری در آنها حضور ندارد، ولی ساختمانهایی که با نظارت مجری بنا شدهاند، کیفیت اجرا در آنها مشهود است.
او بیان کرد: کیفیت ساختمان بیشتر به مراحل نازک کاری مربوط میشود از اینرو رویکرد سازمان نظام مهندسی ساختمان برخورد جدی و قانونی با مجریانی است که در ارایه این خدمات سهل انگاری میکنند تا بتوانیم در همان مراحل ساخت از تخلفها جلوگیری کنیم.
این مسوول با بیان این که درساخت وسازها باید به حوزه اجرا نگاه ویژهای شود، اضافه کرد: آنچه در کیفیت ساختمان و ارتقاء عمر مفید آن اثرگذار بوده توجه به اجرای صحیح تاسیسات است که به منظور حفظ حقوق بهره برداران باید این مهم به خوبی درساختمانها اجرایی شود.
مجابی افزود: با مطالعات کارشناسانه شیوه نامههایی در استان تدوین و نرم افزار جامعی تعریف شده که امیدواریم از اواخر مرداد بحث استفاده از مجریان ذیصلاح به صورت تخصصی در استان انجام شود.
او تاکید کرد: با اجرای این مبحث بسیاری از مشکلات ساختمانی برطرف میشود، همچنین بر اساس مبحث ۲۱ رعایت مقررات ملی ساختمان، راهکارهای ویژه ای نیز برای آسانسور تعریف شده که انتظار میرود با دقت اجرایی شود.
این مسوول در ادامه سخنانش با تاکید بر صدور شناسنامه فنی و ملکی برای تبیین اطلاعات مربوط به ساختمان و ارایه آن به بهرهبرداران عنوان کرد: امسال سعی کردیم بر اساس رسالت سازمان، نمایشگاه صنعت ساختمان را اجرا کنیم که امیدواریم این نمایشگاه به صورت تخصصی برگزار شود و در آن شاهد عرضه مصالح کیفی و استاندارد باشیم.
مجابی ادامه داد: برای برپایی این نمایشگاه کمیته ارزیابی پیش بینی شده تا تمامیمصالحی که بناست در آنجا عرضه شود به لحاظ کیفیت و کمیت مورد ارزیابی قرار گیرند تا تنها محصولات استاندارد و دارای تایید راه و شهرسازی در آنجا عرضه شوند.
او گفت: رویکرد سازمان نظام مهندسی ساختمان ترویج مقررات ملی ساختمان و ترویج استفاده از مصالح استاندارد و دارای کیفیت توسط بهره برداران است، ولی در این باره نیازمند همراهی شهرداری با سازمان به ویژه در زمینه تبلیغات از طریق فضاهای شهری هستیم تا بتوانیم اطلاع رسانی پررنگی داشته باشیم.
رییس سازمان خاطر نشان کرد: درحال حاضر در استان قزوین رعایت درز انقطاع در تمامیساختمانهای استان اجرایی میشود که امیدواریم این روند ادامه یابد چراکه از بروز خسارت به هنگام حوادث جلوگیری میکند.
سازمان نظام مهندسی ساختمان و شهرداری فصل مشترکهای زیادی دارند
مهندس عباس وثیق نیا، نایب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز در این نشست اظهار کرد: این سازمان و شهرداری فصل مشترکهای زیادی دارند و میتوانند همکاری و تعامل پررنگی با یکدیگر داشته باشند.
وی اضافه کرد: بر اساس قانون هر عملیات ساخت و سازی که از بودجه غیردولتی انجام میشود باید در طراحی، نظارت و اجرا با نظارت مجریان ذیصلاح باشد ولی این قانون به طور کامل در استان قزوین اجرایی نمیشود، درحالی که در ۱۳ استان شاهد اجرای کامل آن هستیم.
نایب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان با تاکید بر این که تمام خدمات مهندسی که در قانون مطرح شده و باید به طور کامل در ساخت وسازها اجرایی شود، تصریح کرد: بحث توزیع نظارت و مجریان ذیصلاح در سال ۸۵ اجرایی شد ولی تمامیساختمانها و تمامیمراحل ساخت را شامل نشد و تنها درخصوص ساختمانهای ۵ طبقه به بالا و بالای ۵۰۰ متر آن هم تا مرحله سفت کاری بود که انتظار میرود در تمامیساختمانها و تا پایان مرحله نازک کاری اجرایی شود.
در ادامه این نشست اعضای شورای شهر قزوین و دیگر اعضای هیأت مدیره دیدگاههای خود را در زمینه بهبود کیفیت ساخت و ساز، رفع مشکلات مهندسان، ترویج مقررات ملی ساختمان در میان بهرهبرداران مطرح کردند و برای همکاری با این سازمان در پیشبرد اهداف آن اعلام آمادگی کردند.