حفظ حقوق بهره‌برداران با اجرای ارجاع نظارت

  • سازمان نظام مهندسی ساختمان، مدعی العموم صنعت ساختمان است

رئیس، نایب رییس و عضو هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان به منظور سرعت بخشی بر پرونده‌های حقوقی حوزه ساخت‌وساز و ضرورت پیاده‌سازی قوانین مقررات ملی به ویژه قانون ارجاع نظارت برای حفظ حقوق بهره‌برداران با دادستان قزوین دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش روابط عمومی، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین در این نشست از آغاز “اجرای ارجاع کار نظارت” در ساخت و سازها از اردیبهشت امسال خبرداد و اظهارکرد: اجرای این سیستم موجب افزایش کیفیت خدمات مهندسی، ارتقاء کیفیت ساخت‌وسازها و حفظ حقوق بهره برداران می‌شود.

سید کاظم مجابی رفع دغدغه‌های ناشی از ارتباط مالی میان مالک و ناظر را از دیگر مزایای طرح ارجاع نظارت عنوان و تصریح کرد: اجرای این سیستم می‌تواند در ارایه خدمات مطلوب و دارای کیفیت به بهره‌برداران اثر گذار باشد.

وی با بیان اینکه برای پیاده‌سازی ارجاع نظارت، بررسی‌های زیادی صورت گرفت، بیان کرد: برای تصمیم گیری نهایی درباره چگونگی انجام این شیوه، اعضای هیأت مدیره سازمان به برخی استان‌ها سفر کردند تا برای روش‌های پیاده‌سازی ارجاع نظارت پس از انجام ارزیابی‌های کیفی تصمیم‌گیری صورت گیرد به گونه‌ای که این موضوع درنهایت با کمترین نقص‌ها اجرایی شود.

 این مسئول خاطرنشان کرد: هنگامی‌که موضوع ارجاع نظارت از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین در وزارتخانه مسکن و شهرسازی ارایه شد، مورد استقبال قرار گرفت و خوشبختانه درحال حاضر با کمترین چالش در استان درحال انجام است.

وی واقعی شدن تعرفه‌های خدمات مهندسی که از مطالبات به حق اعضای سازمان است را از دیگر مزایای ارجاع کار نظارت عنوان و اضافه‌کرد: با اجرای این طرح، تعرفه‌های خدمات مهندسی بر اساس گروه‌های ساختمانی، متفاوت و واقعی‌تر شده است.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه حضور مجریان ذیصلاح در ساختمان‌ها همواره از دغدغه‌های اعضای هیأت مدیره بوده است، بیان کرد: حضور مجریان ذیصلاح در ساختمان‌ها از جمله مواردی بوده که در کیفیت ساخت و ساز بسیار اثربخش است از این‌رو سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین همواره با بازرسی و نظارت‌های مستمر نسبت به عملکرد مجریان ذیصلاح به منظور ارتقا کیفیت ساخت و سازها توجه جدی داشته است.

وی با بیان اینکه حل مشکلات حوزه ساخت‌و‌ساز نیازمند هم‌افزایی و هماهنگی‌های میان دستگاهی است، اظهارکرد: شیوه نصب کنتورهای گاز و برق در پروژه‌های انبوه‌سازی باید بروزرسانی شوند تا از وقوع برخی خطرهای احتمالی جلوگیری شود.

مجابی همچنین با اشاره به راه‌اندازی مرکز پژوهش‌های سازمان نظام مهندسی ساختمان تاکستان و همکاری شهرداری این شهر با سازمان یادآور شد: با شورای شهر قزوین مذاکراتی صورت گرفته است تا از ظرفیت تشکل‌های خصوصی به خوبی استفاده کند که امیدواریم این بستر مهیا شود.

سازمان نظام مهندسی ساختمان پل ارتباطی میان بخش دولتی و خصوصی است

دادستان عمومی و انقلاب قزوین نیز در این نشست سازمان نظام مهندسی ساختمان را دارای ظرفیت و پتانسیل بالایی عنوان و اظهارکرد: مهندسان این سازمان می‌توانند با ارائه گزارش‌های فنی و کارشناسانه خود به دستگاه‌های مرتبط، در بهبود ارائه خدمات مهندسی و ارتقاء کیفیت ساخت‌وساز موثر باشند.

محمد قاسمی سازمان نظام مهندسی ساختمان را پل ارتباطی میان دستگاه‌های حکومتی، دولتی و بخش خصوصی دانست و تصریح کرد: فلسفه وجودی سازمان نظام مهندسی ساختمان ارزشمند است و با توجه به ظرفیت‌های تخصصی که در آن وجود دارد می‌تواند به عنوان مدعی العموم در بخش صنعت ساختمان ایفای نقش کند؛ این سازمان ظرفیت دارد کاری که دادستان به عنوان حافظ منافع عمومی و حقوق عامه انجام می‌دهد به صورت تخصصی در حوزه صنعت ساختمان انجام دهد.

وی کارهای انجام شده از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان در زمینه ارتقاء کیفیت ساخت‌وسازها و جلوگیری از برخی تخلفات ساختمانی را مثبت ارزیابی و خاطرنشان کرد: تاکنون اقدامات خوبی از سوی این سازمان در حوزه صنعت ساختمان انجام شده است، اما باید فعال‌تر به مباحث تخصصی ورود کند.

دادستان عمومی قزوین با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اقدام‌های تخصصی خوبی در حوزه ساختمانی انجام داده است، تاکیدکرد: خدمات فنی و کارشناسانه این سازمان باید به تمامی شهرستان‌ها و شهرک‌های اقماری نیز تسری پیدا کند و چنانچه مشکلات موجود در حوزه ساخت‌وساز برطرف نشود با زیان روبرو می‌شویم.

قاسمی با اشاره به اینکه نوع فعالیت در سازمان نظام مهندسی ساختمان تیمی و همه جانبه است و همه باید در حوزه ساخت‌وساز هماهنگ با یکدیگر حرکت کنند، بیان کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان می‌تواند در مواردی که قانون ممنوع کرده است و سازندگان نسبت به آن بی‌توجه هستند از ظرفیت‌های دادستان استفاده کند.

وی اضافه کرد: ما تمایلی به رفتارهای قهرآمیز نداریم، اما در موارد تخلف که افراد مسایل اجتماعی را در نظر نمی‌گیرند و با وجود آنکه از اشتباه بودن موضوعی اطلاع دارند برای انتفاع خود دست به اقداماتی می‌زنند باید با جدیت ورود کرد و اقدامات پیشگیرانه انجام داد.

دادستان عمومی قزوین تاکید کرد: مردم باید توجیه شوند، سازمان نظام مهندسی ساختمان با ارتقاء کیفیت ساخت و ساز از حفظ منافع و سرمایه‌های آنها حمایت می‌کند.

قاسمی خاطرنشان کرد: در صنعت ساختمان، مردم مصرف کننده هستند و با توجه به مشکلاتی که گریبانگیر آنهاست شاید به دنبال کمترین قیمت‌ها باشند و نباید اجازه داد آنهایی که در این حوزه تجارت می‌کنند تنها به دنبال منافع خود باشند.

وی با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی و افزایش سطح آگاهی شهروندان در زمینه رعایت اصول فنی در ساختمان‌ها عنوان کرد: در این زمینه اطلاع رسانی می‌تواند موثر باشد به گونه‌ای که مردم آگاهی پیدا کنند و بپذیرند آنچه برای ارتقاء کیفیت ساختمان هزینه می‌کنند در واقع برای ارتقاء ایمنی است در این صورت مردم نقش ناظر را پیدا می‌کنند و با ضعف‌های کمتری روبرو می‌شویم.

این مسئول با بیان اینکه در زمینه آگاهی بخشی فنی، حقوقی و اجرایی به شهروندان باید اقدام بیشتری انجام گیرد تا آگاهی مردم افزایش پیدا کند؛ اضافه کرد: در صورت تحقق این موضوع، مردم بیشتر به مهندسان و تاکیدهای آنها اعتماد می‌کنند.

 دادستان قزوین افزود: درحال حاضر در بافت فرسوده، آسانسورها، شهرک‌های مهر، سیما و منظر شهر با چالش‌های زیادی روبرو هستیم و نیاز است به این موارد توجه بیشتری صورت گیرد و از ظرفیت‌های تخصصی مهندسان بهره گرفته شود.

وی در ادامه سخنانش تاکید کرد: در انجام  وظایف نباید درگیر کارهای روزمره شد بلکه باید با برنامه‌ریزی مدون از ظرفیت‌های تخصصی سازمان نظام مهندسی در زمینه ساخت و ساز اصولی استفاده شود.

این مسئول خاطر نشان کرد: سازمان نظام مهندسی اعضای فرهیخته با ظرفیت‌های تخصصی بالایی دارد چنانچه به این تخصص‌ها توجه شود، بناهای ماندگاری برجای می‌ماند اگر به صورت روزمره به انجام کارها ادامه داده شود، ساخت‌وسازها با ضعف‌ها و نواقصی روبرو می‌شوند که در این صورت باید پاسخگوی آیندگان بود؛ چرا که منابعی استفاده شده، ولی نه تنها اثر ارزشمندی برجای نمانده بلکه بر مشکلات شهری، اجتماعی و فرهنگی نیز افزود شده است.

دادستان قزوین با تاکید بر اینکه باید دیدگاه‌های کارشناسانه سازمان نظام مهندسی ساختمان جدی تلقی شود، تصریح کرد: شاید در موارد زیادی متخصصان صنعت ساختمان اظهارنظر کنند، ولی برخی سازندگان و کارفرمایان با بی‌توجهی از تاکید‌های آنها عبور کنند در این گونه موارد دادستان می‌تواند برای الزام به اجرای ضوابط، اقدام کند.

قاسمی با بیان اینکه تصمیم‌گیری‌ها همواره باید کارشناسانه و بر اساس اطلاعات دقیق باشد، خاطرنشان کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان می‌تواند واقعیت‌ها و مشکلات اجتماعی را شناسایی کند و راهکارهایی ارایه دهد، ما نیز از دیدگاه‌های این متخصصان استفاده می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه باید ریل گذاری صحیحی ایجاد کرد تا همه در مسیر درست حرکت کنند در این صورت پس از مدتی در انجام کارها گره‌گشایی‌های خوبی شاهد خواهیم بود، یادآور شد: در جامعه باید از تفکرهای مختلف استفاده شود در این صورت تمام جامعه از منافع برخوردار می‌‌شوند.

این مسئول با بیان اینکه انجام تمامی کارها باید قانونمند انجام شود، تاکید کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان می‌تواند با ارایه دیدگاه‌های کارشناسانه و ارتقاء کیفیت ساخت‌و‌سازها در مسیر رعایت عدالت و اعتمادسازی در جامعه حرکت کند.

دادستان قزوین یادآور شد: نباید توانمندی‌های اعضای هیأت مدیره و مهندسان این سازمان نادیده گرفته شود، چراکه با بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها می‌توان درجامعه تحول ایجاد کرد و برخی مشکلات را با سرعت برطرف و از تبدیل آنها به آسیب اجتماعی جلوگیری کرد.

در ادامه علی اصغر بهرام، عضو هیات مدیره سازمان به تشریح مشکلات تعاونی‌های مسکن استان و مسکن مهر پرداخت خواستار همراهی دستگاه‌های ذیربط به منظور ارائه هرچه بهترخدمات شد.


گالری