ایران در تولید مصالح ساختمانی استاندارد، خودکفا است

به گفته رییس کمیسیون اصل ۹۰مجلس شورای اسلامی، بی‌تردید یکی از حوزه‌های مهمی که می‌تواند در ایجاد اشتغال و تحرک اقتصادی نقش مثبت و حایز اهمیتی ارایه دهد، صنعت ساختمان است.

داوود محمدی که شامگاه پنچشنبه به همراه سفیر بوسنی و هرزگوین از نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان قزوین بازدید کرد در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین، صنعت ساختمان را مجهز به نیروهای کارآمد و متخصص و یکی از مهمترین صنایع کشور دانست که در تقویت اقتصاد ملی نقش بسزایی دارد.

وی تصریح کرد: تحریم‌های آمریکا اگرچه به اقتصاد کشور فشار وارد کرده، اما در برخی حوزه‌ها همچون صنعت ساختمان و تولید صنایع دانش بنیان نیز افزایش توانمندی و خودکفایی ما را به همراه داشته است.

نماینده قزوین درخانه ملت با بیان این که بی تردید یکی از حوزه های مهمی که می‌تواند در ایجاد اشتغال و تحرک اقتصادی نقش مثبت و حایز اهمیتی ارایه دهد، صنعت ساختمان است؛ خاطرنشان کرد: با وجود تحریم‌ها بواسطه برخورداری از نیروهای متخصص، خلاق و توانمند در این زمینه امروز از واردات بسیاری از مصالح ساختمانی به کشور بی‌نیاز شده ایم.

محمدی با بیان اینکه باید تحریم‌ها را به فرصتی برای کاهش وابستگی به خارج تبدیل کرد، اضافه کرد: تحریم ها به ما کمک می کنند تا از اقتصاد تک بعدی خارج شویم و ظرفیت‌های خود در سایر زمینه‌ ها را نیز فعال کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت بالای صنعت ساختمان در ایجاد فرصت های شغلی و کاهش نرخ بیکاری در کشور عنوان کرد: با فعالیت این صنعت، بیش از ۹۰ صنعت زیر مجموعه تحرک می‌یابد از این رو صنعت ساختمان در تقویت اشتغال و رونق اقتصاد ملی جایگاه منحصر به فردی دارد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی نمایشگاه تخصصی ساختمان در قزوین را به لحاظ غرفه آرایی و توجه به مباحث استحکام بنا، توجه به انرژی و مباحث شرکت های دانش بنیان دارای جذابیت‌های بالایی دانست و افزود: در این نمایشگاه، تکنولوژی‌هایی که کاهش قیمت تمام شده، افزایش راندمان و بهره وری را به همراه دارند در یک فضای تخصصی به نمایش گذاشته شده که این اقدام سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین بسیار ارزشمند محسوب می شود.    

محمدی این نمایشگاه را فرصتی برای معرفی استعدادها و توانمندی‌های کشور در صنعت ساختمان عنوان و خاطرنشان کرد: صنعت ساختمان تثبیت کرد در این شرایط تحریم توانسته‌ایم تحریم‌ها را به یک فرصت تبدیل کرده و اقلام بسیاری که در گذشته وارد این صنعت شده اند به صورت خودکفا ارایه کنیم.

وی تاکید کرد: باید اهتمام سازمان نظام مهندسی ساختمان در حوزه تکنولوژی، نوآوری و کارهای خوبی که ارایه شده به مردم معرفی شود تا با تقویت اعتماد به این سازمان شاهد ساخت وسازهای اصولی و ایمن باشیم.

محمدی درباره مشکلات صادرکنندگان مصالح ساختمانی با تاکید بر ضرورت تسهیل گری در حوزه روان سازی اداری برای صادرات فعالان این حوزه، بیان کرد: با راه اندازی پنجره واحد درصدد این اقدام هستیم، البته در زمینه  قوانین واردات گمرکات اصلاحاتی صورت  و انتظار می‌رود، اگر بخش خصوصی در مواردی با خلاء های قانونی روبرو است، اطلاع رسانی کند که در صورت نیاز قوانین را پالایش کنیم.

رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بخش دیگری از مشکلات صادراتی به کیفیت محصول و توان رقابتی آن‌ها در بازارهای بین المللی مربوط می‌‌شود در این میان چنانچه  تولیدکنندگان در زمینه کیفیت افزایی به خوبی ایفای نقش کنند، بازارهای صادراتی ما گسترش می یابد.

وی همچنین خاطر نشان کرد: در زمینه صادرات مصالح ساختمانی باید علاوه بر کشورهای همسایه از ظرفیت‌های کشورهای دیگر مثل روسیه استفاده کنیم تا صادرات افزایش یابد ازسویی دیگر نیز باید در حوزه صادرات تنوع و تکثر بالایی داشته باشیم تا شاهد کمک به پیشبرد اقتصاد مقاومتی باشیم.

محمدی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به سووالی درباره  ضرورت صدور شناسنامه‌های ساختمان عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی برای صدور شناسنامه  فنی ملکی ساختمان آمادگی دارد، تمامی موارد مورد نظر متخصصان سازمان نظام مهندسی ساختمان را با مشارکت کمیسیون عمران مجلس و بهره گیری از کمیسیون تخصصی و موارد دیگر در دستور کار قراردهد.

 وی همچنین با اشاره به ضرورت ارتقای ایمنی ساختمان با توجه به این که ایران جزو کشورهای زلزله خیز و حادثه خیز است و از این لحاظ باید پیشگیری‌های اصولی انجام شود، یادآور شد: نباید فراموش کرد در زلزله اخیر کرمانشاه، هرکجا استحکام و ایمنی به خوبی رعایت شده بود، مخاطرات و تلفات جانی در حداقل بود؛ بنابراین باید زمینه اجرای مقررات ملی ساختمان و ساخت و سازهای اصولی باید اقدام جدی داشته باشیم، مجلس نیز آمادگی دارد در کمیسیون های تخصصی و قانونگذاری کمک هایی در این زمینه داشته باشد.


گالری