هیئت کوهنوردی سازمان نظام مهندسی استان قزوین
۲و۳ آبان ۹۲
خدایا تویی سزاوار ستایش های نیکو وبسیار وبی شمار تو راستودن،اگر تورا آرزو کنند پس بهترین آرزویی واگر به تو امید بندند بهترین امیدی.( نهج البلاغه خطبه۹۱)
وقتی ستارگان به من چشمک می زنند و گلها تبسم می کنند ، اگر کسی دیگر با من نبیند لذتی از دیدن آنها نمیبرم.
گزارش برنامه: به همراه ۱۷ نفر از مهندسین کوهنورد صبح روز پنجشنبه ساعت ۹صبح از مقابل درب سازمان به سمت تهران عزیمت نمودیم ساعت ۱۲:۳۰به میدان کوهنورد رسیدیم وپس از اقامه نمازوصحبت های مقدماتی استارت حرکت زده شد، از مسیر دربند پیش رفته ودر طول مسیر تابلوهایی برای راهنمایی مسیرها نصب شده بود و توضیحات در مورد آن منطقه و مسیرهای پیش رو داده شده بود. در انتهای مسیر پرتردد دربند به روستای پس قلعه میرسیم که رودخانه ای در کنار آن در جریان بود. در سمت راست دره منطقه ای بنام بند یخچال قرار دارد که به دلیل داشتن صخره های بزرگ همیشه میزبان سنگنوردان بوده است سنگهایی با شکلهای گوناگون که مشهورترین آنها مریم، اسپیلت، چکمه، شروین و… میباشد.به تابلوی شماره ۹ که در ارتفاع ۲۳۸۱ متری بود و دوراهی غارپلنگ نام داشت رسیدیم. در اینجا کافه ای مشهور بنام کافه آبشار (کافه رجب) بوداز اینجا به بعد که دره شیرپلا نامیده میشد، مسیر با شیبهای کم و بیش تند ادامه داشت. مسیر در بیشتر جاها صخره ایست و طنابها و سیم بکسل و پله کانهایی در طول مسیر نصب شده است تا عبور از این مسیر راحت تر باشد.
در طول مسیر از جلوه های زیبای طبیعت بهره بردیم و شور حالی خاص بین بچه ها ایجاد شده بود و بعضی از بچه ها با گرفتن عکس انرا در لوح خاطرات خود محفوظ نگه داشتند، پس از طی این مسیر پرشیب به تابلوی شماره ۱۲ بنام آبشار دوقلو میرسیم،از اینجا پناهگاه شیرپلا دیده میشود پایین پناهگاه آبشار زیبای دوقلو قرار دارد ساعت ۵ بعدازظهربه پناهگاه شیرپلا در ارتفاع ۲۷۵۰ متری رسیدیم پس از صرف شام و ارائه توضیحاتی در خصوص توچال وصعود فردا وخوش وبش ومعرفی اعزای جدید وآشنایی با زوج بسیار مهربان وخونگرم مشهدی با هماهنگی با متصدی پناهگاه ساعت ۸:۳۰دواتاق برای آقایان وبانوان گرفته شده وشب را آنجا اقامت کردیم.
بامداد بیدارشده و پس از صرف صبحانه ساعت ۶:۲۰ صبح صعودمان را آغاز میکنیم مسیر شیب نسبتاً تندی داشت و با رسیدن به سه راهی (شیرپلا،توچال،دره اوسون) مسیر توچال پیش گرفته شد. پس از گذشت یک ساعت صعود و عبور از چند میله به جانپناه امیری در ارتفاع ۳۳۸۷ متری میرسیم پایین جانپناه منطقه ایست بنام سیاه سنگ (به دلیل داشتن سنگهای سیاه) و چشمه ای بنام چشمه نرگس یا سیاه سنگ در آنجا قرار دارد که دارای آب آشامیدنی گواراییست. آب مورد نیاز رو از این چشمه برداشتیم و راهمان را به سمت قله توچال ادامه دادیم از اینجا قله توچال دیده میشود و کوهنوردان قدیمی به این منطقه ۷ ناز میگویند. هنگام عبور از این منطقه قله چندین بار در پستی و بلندی ها ظاهر و دوباره مخفی میشود و به همین دلیل میگویند قله ناز میکند این یال که یال بلند نامیده میشود دارای شیب ملایمیست.
پس از عبور از چند پستی و بلندی در نهایت ساعت ۱۱:۳۰ بر بلندای قله توچال به ارتفاع ۳۹۶۲ متری می ایستیم.
مناظر اطراف بسیار زیبا و دلفریب هستند. گنبد گیتی به از این قله به خوبی نمایان بود. پس از تبریک صعودوگرفتن عکس به سمت تله کابین رفته واز ایستگاه ۷ به ۵ واز ۵ به ۱ رفته سوار مینی بوس وبه سمت قزوین حرکت کردیم
دربرگشت انواع گره های کوهنوردی توسط مهندس حسین تسنیمی آموزش داده شد ودر ساعت ۱۷:۲۰ در مقابل درب سازمان پیاده شدیم.
کمیته فنی سازمان نظام مهندسی قزوین