به گزارش روابط عمومی سازمان، در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فن بازار استان که در تاریخ ۱۴ آذرماه با هدف آشنایی با توانمندی‌های دستگاه‌ها و موسسه‌های آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی در زمینه‌های عمومی و تخصصی دایر شده بود، سازمان نظام مهندسی با ارائه طرح های مولتی روتور در حوزه نقشه برداری هوایی (فتوگرامتری) و همچنین تصویر برداری هوایی (هلی شات)، سیستم پکیج خورشیدی و ماکت معماری زنده دنیا با قابلیت پویانمایی المان های متحرک سازه ای و طراحی و ساخت پنجره های دوجداره خود نوردهنده با قابلیت ایجاد تصاویر نورانی در جداره شیشه با رویکرد استفاده از الگوهای معماری ایرانی- اسلامی در این نمایشگاه حضور پیدا کرد.

در این نمایشگاه آخرین دستاوردهای پژوهشی استان قزوین با حضور دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، ارگان‌های دولتی و شرکت های خصوصی در فضایی بالغ بر یک هزار مترمربع و در ۳۳ غرفه، به معرض نمایش درآمده بود.

شایان ذکر است نمایشگاه مذکور در تاریخ ۱۷ آذر ماه با معرفی طرح های پژوهشی برتر در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) به پایان رسید.

توضیحات مختصری در خصوص طرح های ارائه شده در نمایشگاه مذکور به شرح ذیل می باشد:

محصولات مولتی روتور در حوزه نقشه برداری هوایی (فتوگرامتری) و همچنین تصویر بردای هوایی (هلی شات)

فتوگرامتری فرآیند اندازه گیری مختصات مهندسی اجسام از روی عکسهای هوایی می باشد.در مناطق بالای ۵۰۰ هکتار روش فتوگرامتری هوایی توصیه می شود؛ در مناطق وسیع هزینه پرواز یا فتوگرامتری ۱:۲ تا ۱:۳ و کیفیت تصاویر بالاتر و تعداد آن کمتر است. همچنین نیاز به تعداد نقاط کنترل زمینی کمتری است. در قیاس با نقشه برداری زمینی در مناطق بالای ۱۰۰ هکتار به صرفه تر اس و هزینه آن بین ۲۰ تا ۶۵ درصد از تعرفه زمینی کمتر است. در تهیه نقشه های بزرگ مقیاس ۱:۲۰۰، این روش کیفیت بالاتری دارد.

مراحل اجرائی:

  • قرائت نشانه های زمینی در تصاویر
  • نثلث بندی هوائیی و خود کالبراسیون
  • تولید ابر نقاط تراکم
  • فیلتر کردن ابر نقاط و تولید
  • dtm از dsm
  • تولید منحنی میزان
  • تولید ارتوفوتو موزائیک
  • تولید مدل سه بعدی بافت دار
  • تولید فایل پروژه و تصاویر بدون اعوجاج برای تبدیل دستی
  • امکان تبدیل عوارض مسطحاتی

ما توانسته ایم با تکیه بر دانش فنی روز دنیا با بهره گیری از پرونده های بدون سرنشین- مولتی روتورهای عمود پرواز- به شیوه فتوگرامتری قدم مثبتی در زمینه تسریع در تهیه نقشه های کاداستر شهری و روستایی و اراضی کشاورزی در مساحتهای کوچکتر و بزرگتر از ۱۰۰۰ هکتار برداریم.

پژوهشگر و ارائه کننده اثر: عباس انصاریون

سیستم پکیج خورشیدی

این سیستم فراتر از آبگرمکن های رایج می باشد به این مفهوم که توانایی تامین دمای مورد نیاز رایداتورهای داخل بنا گرمایش از کف و نیز گرمایش استخرها و دوشهای آبگرم را دارد.

در صورت استفاده همزمان با پکیج های گازی رایج موجب کاهش ۷۰ درصد گاز مصرفی می گردد. تا دماری ۴۰ درجه زیر صفر و در هوای ابری سفید فعال بوده و درمای آب مخزن را تا ۴۸ ساعت حفظ می نماید.

نیاز به ماده ضد یخ ندارد و نیاز به هیچگونه پمپ سرکولاتور خطی و ماده سیال حرارتی ندارد. سیستم یکپارچه آن فاقد قطعات متحرک بوده و نیاز به تعمیر و نگهداری آن در حد صفر می باشد. سیستم قابلیت ارتقاء متناسب با پیشرفت تکنولوژی و نیاز کاربران را دارد.

پژوهشگر و ارائه کننده اثر: علیرضا کریمی- رضا کریمی

طراحی و ساخت اولین ماکت معماری زنده دنیا با قابلیت پویا نمایی المان های متحرک سازه ای

در این طرح با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ارائه طرح های خلاقانه که مباحث دینامیکی و مکانیکی سازه ای را نیز در بر می گیرند. ابداع روش جدیدی در ساخت ماکت های معماری در نظر گرفته شده که به کمک آن می توان قابلیت حرکت المان های تاثیرگذار سازه ای و متریال های استفاده شده در طراحی سازه و احداث ساختمان را نیز در ماکت به حرکت انداخته و زیبایی مناسب بصری دیگری به جنبه های مختلف ساخت ماکت مانند نورپردازی و عملکرد دینامیکی اضافه نمود.

پژوهشگر و ارائه کننده اثر: مهندس امید شاه محمدی – کارشناس ارشدمعماری- پژوهشگر برتر سالهای ۸۵، ۸۷ و ۸۹٫

طراحی و ساخت پنجره های دوجداره خود نوردهنده با قابلیت ایجاد تصاویر نورانی در جداره شیشه با رویکرد استفاده از الگوهای معماری ایرانی- اسلامی

در طرح فوق که یکی از اجزای تشکیل دهنده نمای جداره بیرونی ساختمانا را در بر می گیرد و با توجه به اینکه در حدود ۳۰ درصد نمای ساختمانها را پنجره ها و جداره داخلی بازشوها طرح فوق باعث ایجاد زیبایی بصری مناسبی در نمای ساختمانها گردد.

پژوهشگر و ارائه کننده اثر: مهندس امید شاه محمدی – کارشناس ارشدمعماری- پژوهشگر برتر سالهای ۸۵، ۸۷ و ۸۹٫


گالری