۱۳۹۲/۰۴/۲۴
کد : ۱۰۱۷۶
کلیه تقاطع های اجراشده در شهر قزوین بر اساس طرح تفصیلی شارمند و طرح جامع شهرسازی مصوب و پیش بینی طرح جامع حمل و نقل و ترافیک بوده است.
خانم مهندس نظری پور محل تقاطع های غیر همسطح در شهر قزوین برچه اساسی تعیین شده است؟
شهر قزوین طبق طرح های بالادست همچون طرح جامع، مجموعه شهری و طرح cds ( برنامه توسعه راهبردی)، به عنوان شهری با نقش گردشگری، توریستی، دانشگاهی با خدمات اجتماعی برتر در پاسخ به نیاز شهر و منطقه شهری، ایمن و سالم و صنعتی در نظر گرفته شده است با این شرایط باید خدمات و سطح، سرانه ها و شبکه معابر ظرفیت لازم و درخور را داشته باشند .
در طرح مجموعه شهری، قزوین به عنوان مرکز استان تامین کننده خدمات شهرهای اقماری و اطراف می باشد بنابراین می بایست شبکه معابر طوری طراحی شود که به طورهم زمان امکان عبور و مرور مسافرین فراهم شده و در خصوص نحوه توزیع خدمات ارتباط مناسبی فراهم شود .
باتوجه به پیش بینی جمعیتی معادل ۴۵۰ هزار نفر در افق طرح جامع (سال۱۴۱۰ )، طراحی مسیرها و توزیع خدمات در سطح شهر با توجه به افزایش جمعیت و به تبع آن نیازمندی به توسعه زیر ساختی و امکانات کالبدی زیست محیطی صورت گرفته است.
طرح جامع شهرسازی قزوین تلاش داشته است بر مبنای الگوی برنامه ریزی راهبردی چشم اندازی روشن از شهر قزوین را ارائه نماید . بر اساس چشم انداز تدوین شده شهر قزوین نقش فراشهری و منطقه ای خواهد داشت که با قوت گرفتن کاربری ها و سلسه مراتب دسترسی شهری و فرا شهری منطقه ای نقش آن بارز تر خواهد بود.
کلیه تقاطع های غیر همسطح در طرح تفصیلی شارمند در سال ۱۳۷۳ تصویب شده و برخی دیگر در طرح جامع شهرسازی مصوب کارگروه تخصصی و امور زیر بنایی استان قزوین ۱۲ خرداد ۸۸ و شورای برنامه ریزی استان ۱۴ شهریور ۸۸ و طرح جامع ترافیک (که مراحل تصویبی خود را طی می کند ) پیش بینی شده است .
محورهای مواصلاتی شهر قزوین در سه قالب کمربندی دور تا دور شهر قزوین، محور شمالی -جنوبی و محور شرقی – غربی شهر شکل گرفته است که بر اساس آن ۲۷ تقاطع غیر همسطح طراحی و در طرح جامع شهرسازی مصوب و در طرح جامع حمل و نقل ترافیک پیش بینی گردید و به اطلاع کلیه شهروندان محترم میرساند که تمام تقاطع هایی که در شهر قزوین تا بحال احداث شده اند بر اساس طرح های فوق و طی مراحل قانونی کمیسیون ماده پنج و مراجع تصویب می باشند. ابتدای به امر کمربندی دور تا دور شهر قزوین که در آن تقاطع های لازمه به منظور سهولت و سرعت حرکت پیش بینی شده و با اولویت اجرای شهرداری خواهند بود که مسیر کمربندی عبارت است از:در قسمت شرق این تند راه شهری در شمال تقاطع غیر همسطح بلوار شرق ملاصدرا و اتوبان که در طرح تفصیلی شارمند مصوب سال ۷۳ نیز دیده شده و در طرح جامع نیز به صورت تقاطع غیر همسطح پیش بینی شده است، این تقاطع دارای مصوبه کمیسیون ماده پنج اسفند ماه سال ۱۳۸۴ بوده و در اولویت اجرای حوزه عمرانی شهرداری می باشد که با توجه به تملکات شهرداری به تدریج این محور کمربندی تکمیل می شود تا به حال زیر ساخت های آن تامین و در مرحله اجرای آسفالت می باشد و در ادامه این کمر بندی پل ولایت قرار داشته که در طرح تفصیلی شارمند پیش بینی شده و در طرح جامع نیز دیده شده است و دارای مصوبه کمیسیون ماده پنج آبان ماه سال ۱۳۸۸ بوده که اجرا شده و در حال حاضر ارتباط بین شرق و بلوار ابوترابی را ایجاد کرده ، طرح تقاطع زیر گذر که در طرح تفصیلی شارمند و طرح جامع شهرسازی بوده و دارای مصوبه کمیسیون ماده پنج شهریورماه سال ۹۱ نیز می باشد در مرحله اجرای زیر گذر و نزدیک به بهره برداری می باشد و زیر ساخت های آن تامین شده در ادامه تقاطع زیر گذر راه آهن و اصفهان با جمهوری که در طرح تفصیلی شارمند بوده و به لحاظ نقش بلوار جمهوری طبق مصوبه کمیسیون ماده پنج شهریور ماه سال ۱۳۹۱ به عنوان تند راه جنوب شهری در اولویت اقدام های بعدی شهرداری قرار خواهد گرفت.
و نیز تقاطع های دیگری از جمله محور تاکستان با توجه به تکمیل و تملک تند راه شهری در دستور کار اجرایی شهرداری قرار خواهند گرفت و مابقی مسیر در قسمت غرب نیز با توجه به امکانات تملکی اجرا و در صورت لزوم تقاطع هایی احداث خواهد شد و در حال بلوار باهنر و بلوار امام علی نقش غربی این کمربندی را داشته و آسفالت شدند و در حال حاضر بهره برداری به جهت تند راه شهری برای شهروندان می باشند. لزوم این کمربندی ها و تند راه های شهری از جمله تند راههای شمالی – جنوبی ( همانند بلوار شرق ملاصدرا ،باهنر ، امام علی ) و شرقی – غربی ( همانند بلوار مطهری و شهید بهشتی ) اتصال نواحی شهری را به یکدیگر از جمله ناحیه ۵۰۰ هکتاری مینودر را در سه زمان ترافیکی صبح و ظهر و شب به ناحیه های صنعتی و مراکز شهری و ارتباطات شمال به جنوب شهر و غرب به شرق شهر را ایجاد می کند.
که با برنامه ریزی این محورها و احداث تقاطع های غیر همسطح در این مکانها انتقالات با تسریع و زمان کمتر و بدون ترافیک صورت میگیرد و همچنین وجود خدماتی مانند پارک ۱۴۰۰ هکتاری باراجین و مجموعه های دانشگاهی آزاد و بین الملل و ارتباطات بین شهر و این مجموعه ها نیز با نقش این شبکه تند راهی قابل توجه می باشد که شهرداری قزوین به جهت سهولت در ارتباطات این محورها با مجوز مراجع تصویب تقاطع هایی را احداث کرده است .
چرا محور ورودی شهری از سمت بوئین زهرا تا به حال در دستور کار شهرداری قرار نگرفته است؟
تقاطع خلیج فارس در ابتدای ورودی شهر قزوین از سمت بوئین زهرا مرتبط به شهرداری نبوده و جزو محدوده اجرایی اداره راه می باشد، این طرح دارای مصوبه کمیسیون ماده پنج دی ماه سال ۱۳۹۱ بوده و در دستور اجرایی اداره کل راه و شهرسازی قرار دارد .
محور بعدی محور شمال به جنوب شهر قزوین، از ابتدای تقاطع بلوار حضرت امام و اتوبان تا راه آهن می باشد که به جهت سهولت تردد در این مسیر تعدادی از تقاطع های غیر همسطح با توجه به نظر مراجع تصویب در آن اجرا شده و مابقی در دستور کار شهرداری می باشند. در حال حاضر تقاطع بلوار مطهری با بلوار حضرت امام خمینی (ره) که مطابق مصوبه کمیسیون ماده پنج خرداد ماه سال ۱۳۸۵ و تقاطع غیر همسطح سرداران با بلوار شهید بهشتی که در طرح تفصیلی شارمند بوده و دارای مصوبه کمیسیون ماده پنج دی ماه سال ۱۳۸۸ بوده و تقاطع غیر همسطح ۹ دی ( تقاطع فلسطین با ادامه بلوار امام خمینی (ره) ) دارای مصوبه کمیسیون ماده پنج دی ماه سال ۸۸ و نیز تقاطع چهار راه نادری ( ۷دی ) دارای مصوبه کمیسیون ماده پنج دی ماه سال ۸۸ می باشد که اجرا گردیدند و مابقی تقاطع ها از جمله تقاطع راه آهن به جهت تکمیل این مسیر در اولویت های بعدی شهرداری و در راستای نقش فعلی جمهوری باید اجرا شود.
در راستای تکمیل محور شرق به غرب نیز تقاطع غیر همسطح پل نصر که در طرح تفصیلی شارمند بوده و دارای مصوبه کمیسیون ماده پنج اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۸ ونیز اصلاح هندسی میدان شهید بابایی که مطابق با طرح تفصیلی شارمند و مصوبه کمیسیون ماده پنج شهریور سال ۹۱ می باشد اجرا گردیده اند.
لازم به ذکر است؛ فاز صفر و طرح های اولیه کلیه طرح های تقاطع های غیر همسطح پیش بینی شده در طرح طرح تفصیلی شارمند و طرح جامع شهرسازی مصوب و طرح جامع حمل و نقل ترافیک پیش بینی گردیده اند و فاز یک برخی از طرحهای مذکور نیز در کمیسیون ماده پنج استان تصویب شده اند.
چرا در بعضی از تقاطع ها مثل میدان ۲۲ بهمن از ورودی دروازه رشت و چهارراه ولیعصر تقاطع غیر همسطح دیده نشده است؟
با توجه به نقش تند راهی بلوار جمهوری اسلامی و نقش محور شهید انصاری شرقی و غربی به عنوان محورهای شریانی شرق به غرب شهر و انتقال بار ترافیکی از ورودی شهر به این محورها دیگر میدان۲۲ بهمن نقش پررنگی نخواهد داشت و به لحاظ انتقال بار ترافیکی با یکسری اصلاحات هندسی مشکلات رفع خواهد گشت و از طرفی نقش کمربندی شرق شهر و تقاطع پل ولایت که وجود این تقاطع هم در طرح تفصیلی شارمند و هم در طرح جامع شهرسازی دیده شده است و با حضور این تقاطع و انتقال بار ترافیکی از شرق به جنوب دیگر چهار راه ولیعصر به عنوان یک تقاطع غیر همسطح پیش بینی و مصوب نشد و لذا در کل، مشاورین طرح های تفصیلی، طرح جامع و مراجع تصویب ضرورتی به اجرای تقاطع غیر همسطح در این مکانها ندیده و بعضی از این تقاطع ها باید به صورت همسطح اصلاح هندسی شدند.
به اطلاع می رساند در جهت اصلاح ورودی های شهر از سمت اتوبان سه تقاطع غیر همسطح واقع در تقاطع اتوبان و کمربندی شرق، بلوار حضرت امام و اتوبان و تقاطع بلوار امام علی و اتوبان که دارای مصوبات کمیسیون ماده پنج شهریور سال ۹۱ می باشد، به جهت جذب توریست و گردشگر به شهر و رونق صنعت گردشگری در اولویت اجرایی شهرداری می باشد.
به اطلاع می رساند در جهت اصلاح ورودی های شهر از سمت اتوبان سه تقاطع غیر همسطح واقع در تقاطع اتوبان و کمربندی شرق، بلوار حضرت امام و اتوبان و تقاطع بلوار امام علی و اتوبان که دارای مصوبات کمیسیون ماده پنج شهریور سال ۹۱ می باشد، به جهت جذب توریست و گردشگر به شهر و رونق صنعت گردشگری در اولویت اجرایی شهرداری می باشد.
اولویت اجرای تقاطع های غیر همسطح در سطح شهر قزوین چگونه تعیین می شوند ؟
الویت اجرا، تقدم و تأخر تقاطع های غیر همسطح پیش بینی شده بر اساس نرم افزار و مدل های ترافیکی پیش بینی شده و در طرح جامع حمل و نقل و ترافیک درحوزه معاونت حمل و نقل و ترافیک امکان سنجی گردیده و بر اساس حجم ترافیکی، پیک های ترافیکی و سایر عوامل مؤثر تعیین کننده و بودجه شهرداری در اولویت اجرای حوزه عمرانی شهرداری قرار می گیرد .