استان قزوین بازسازی و ساخت یکهزار و ۲۰۰ واحد مسکونی را در منطقه سیل زده دلفان را عهده‌دار شده و برای این منظور نیازمند همراهی سایر دستگاه‌های اجرایی، مشارکت‌های مردمی ‌و سازمان‌های مردم نهاد و کمک‌های خیران است.

 به گزارش روابط عمومی‌سازمان، این‌ها تاکید معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قزوین در نشست هماهنگی ساخت، بازسازی، تعمیر و کمک به مناطق سیل زده بود که با هدف سیاست‌گذاری و تدوین برنامه‌های استان در سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین برگزار شد.

 مهندس علی فرخ‌زاد در این نشست اظهار کرد: قزوین تجربه خوبی در بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه و آذربایجان دارد، از ‌این‌رو اطمینان داریم در ارایه خدمت به سیل زدگان لرستان نیز کارنامه خوبی برجای بگذارد.

او با بیان این‌که استان قزوین در انجام فعالیت‌های گروهی، هم افزایی، وحدت و انسجام سابقه خوبی دارد، عنوان کرد: چندی پیش مجمع متخصصان و خیران قزوینی برای انجام فعالیت‌های اجتماعی و خیرخواهانه در استان راه اندازی شد و این سیل لرستان فرصتی است که از ظرفیت‌های این تشکل استفاده شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین با اشاره به مشارکت مردم استان در انجام اقدامات خیرخواهانه گفت: سال گذشته قزوین و اصفهان در پشتیبانی از راهپیمایی اربعین رتبه‌های اول کشور را به خود اختصاص دادند، امسال نیز در جمع آوری کمک‌های مردمی ‌برای سیل‌زدگان، جمعیت هلال احمر قزوین رتبه اول کشور را کسب کرد که این‌ها بیانگر وجود همدلی، انجسام و روحیه خیرخواهانه در استان است.

فرخ‌زاد با اشاره به اعزام ماشین‌آلات سنگین از استان قزوین به سیل زدگان گلستان و لرستان، بیان کرد: در استان آمادگی خوبی برای برای مقابله با سیل وجود داشت، تا آنجایی که برخی رودخانه‌ها اگرچه دارای دوره بازگشت ۲۰۰ ساله بودند، ولی کمترین خسارت را برجای گذاشتند که امیدوارم برای بازسازی مناطق خسارت دیده نیز همین مشارکت و آمادگی‌ها تکرار شود.

 او با بیان این‌که تا پایان آذرماه باید یکهزار و ۲۸۰ واحد مسکونی در استان لرستان ساخته و یا بازسازی شود، ابرازکرد: اولین واحد مسکونی ساخته شده در لرستان توسط قزوین بوده و با توجه به توانمندی‌های استان امیدواریم این برنامه با سرعت خوبی اجرایی شود.

این مسوول با تاکید بر این‌که بازسازی مناطق سیل زده باید از اولویت کارهای دستگاه‌های استان باشد، تاکید کرد: در این زمینه از ظرفیت‌های موجود در تشکل‌ها واحدهای صنعتی استان نباید غافل شد، از سویی دیگر نیز استفاده از مصالح ساختمانی که درون استان تولید می‌شود باید در اولویت قرار گیرد.

جمع‌آوری کمک‌ها درمواقع بحران مدیریت شود     

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین نیز در این نشست اظهار کرد: وقتی حادثه‌ای روی می‌دهد همه نهاد‌ها، ارگان‌ها و مردم برای کمک‌رسانی ایفای نقش می‌کنند، ولی نیاز است این کمک‌ها مدیریت شود تا تمامی‌آسیب دیدگان از آن بهره‌مند شوند.

مهندس سید کاظم مجابی تصریح کرد: سیاست سازمان نظام مهندسی ساختمان بر این است تا با تدوین برنامه، عملیات بازسازی و بهسازی واحدهای مسکونی در استان‌های زلزله را دنبال کند تا کارها به صورت هدفمند دنبال شود.

در شهرستان دلفان ۷ هزار واحد مسکونی نیازمند بازسازی است

مدیر کل بحران استان نیز دیگر سخنران این نشست بود که به تشریح خسارت‌های سیل بهار امسال پرداخت و اظهار کرد: در پی بارندگی‌های فروردین ماه، بسیاری از استان‌ها همچون: گلستان، مازندران، خوزستان و لرستان با خسارت‌های زیادی روبرو شدند که بازسازی واحدهای مسکونی شهرستان دلفان به استان قزوین واگذار شد و بناست ۷ هزار واحد مسکونی در این شهرستان بازسازی و تعمیر شود.

 قدرت اله مهدیخانی با بیان این‌که شهرستان دلفان۱۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و منطقه محرومی است، خاطرنشان کرد: در این شهرستان ۳هزار ۶۵۰ واحد نیازمند بهسازی و تعمیرات و ۱۲۰۰ واحد نیازمند بازسازی است که مقرر شده از طریق بنیاد مسکن قزوین انجام شود.

او افزود: از این میزان کار تعمیر ۲۵۰ واحد مسکونی و ساخت ۷۵ واحد مسکونی احداثی به تیپ صاحب الامر( عج) قزوین واگذار شده که امیدواریم با همراهی خیران و همکاری دستگاه‌های اجرایی بتوانیم این مسوولیت را اجرایی کنیم.

مسوول بسیج سازندگی استان قزوین نیز با بیان این‌که این سازمان در سه استان سیل زده مسوولیت‌هایی برای بازسازی و نوسازی مناطق آسیب دیده عهده‌دار شده است، عنوان کرد: استان قزوین معین استان لرستان و شهرستان انتخاب شده و برای انجام این مسوولیت نیازمند همراهی مردم و نهادهای خیریه هستیم، البته سپاه مسوولیت‌هایی در زمینه استان خوزستان نیز عهده‌دار شد که در کمک به آواربرداری با استفاده از ظرفیت بسیج خدمات خوبی ارایه داد.

 سرهنگ صادق‌پور با بیان این‌که عملیات ساخت و تعمیرات ۴۵۰ واحد در مناطق سیل زده به بسیج سازندگی استان قزوین واگذار شده، بیان کرد: از این تعداد ۷۵ مورد احداثی است و مابقی تعمیری هستند، البته در زمینه نقشه‌برداری و آواربرداری نیز اقداماتی از سوی این سازمان انجام شده است.

 او خاطرنشان کرد: ساخت این منازل در متراژ ۷۵ متر مربع برنامه ریزی شده، دولت نیز به ازای هر واحد ۷۵ میلیون تومان اختصاص می‌دهد و لی با توجه به با شرایط اقتصادی فعلی ساخت هر واحد ۱۱۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد که بر این اساس برای هر واحد ۴۰ میلیون آورده نیاز است.

این مسوول گفت: تا کنون ۴۰۰ میلیون تومان از محل کمک‌های مردمی‌جمع آوری شده که اندک است و تکمیل این واحدها اعتبار بیشتری نیاز دارد و امیدواریم شاهد همکاری و مشارکت بیشتر مردم استان باشیم.

صادق‌پور تاکید کرد: با توجه به این‌که در شهرستان دلفان از همان ابتدای فصل پاییز با سرمای هوا روبرو می‌شویم باید کار ساخت منازل هموطنان ما با سرعت و شتاب بیشتری انجام شود تا با شروع فصل سرد با مشکل روبرو نشوند.

 


گالری