در شرایطی که هزینهها روند صعودی دارند، قیمت قادر به پوشش نیازهای صنعت سیمان نیست.
به گزارش بنانیوز (bananews.ir) مشکلات صنعتگران این روزها تمامی ندارد؛ عدم تخصیص نرخ ارز مرجع تا عوارض صادرات، افزایش هزینه تمام شده کاهش حجم نقدینگی و معوقات بانکی مسائلیاند که این روزها دغدغه صنعتگران شده، اما تولیدکنندگان سیمان معتقدند جفایی که به این صنعت روا شده بیشتر از سایر صنایع است؛ زیرا با وجود تمام فشارها قیمت سیمان هنوز از سوی دولت تعیین میشود و روال قیمت مصوب در این صنعت تغییری نکرده است و به اعتقاد آنها عدالت صنعتی در مورد سیمان رعایت نشده است.
علی محمد بد، مدیر عامل شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر و عباس صفا کیش، نایب رییس هیات مدیره این شرکت که به گفته آنها این شرکت سهم ۱۵ درصدی بازار سیمان را در اختیار دارد در نشستی خبری به بررسی مسائل و مشکلات صنعت سیمان پرداختند.
علی محمد بد در ابتدای جلسه در خصوص مشکلات و مسائل صنعت سیمان گفت: قیمتگذاری سیمان، مازاد تولید، بدهیهای ارزی و افزایش قیمت تمام شده از جمله مواردی است که تولید کنندگان سیمان با آن روبهرو هستند. وی افزود: در طول ۳ سال گذشته و بعد از هدفمندی یارانهها قیمت سیمان ۲ بار افزایش پیدا کرده که به دلیل قیمت بالای حاملهای انرژی مجالی برای افزایش حاشیه سود باقی نمانده است.
وی ادامه داد: همواره سرمایهگذاری در بخش ساخت و ساز با کمبود سیمان روبهرو بوده است که برای جبران این کمبود و ممانعت از رشد بیرویه قیمت، سیمان به صورت مصوب قیمتگذاری شده که امروزه هم با وجود افزایش تولید و وجود مازاد سیمان در کشور باز هم روال قیمتگذاری تغییری نکرده و سیمان با نرخ مصوب دولتی قیمتگذاری میشود.
وی تاکید کرد: این نوع قیمتگذاری باعث شده است تا بدنه صنعت سیمان همچنان دولتی مانده و انگیزه سرمایهگذاری در این صنعت از بین برود.
وی افزود: حتی حضور در بورس کالا نیز به دلیل اعمال قیمتهای مصوب و مغایرت با ذات بورس موفقیتآمیز نبود.
وی تصریح کرد: با تولید ۷۰ میلیون تن سیمان در حال حاضر پنجمین تولیدکننده بزرگ دنیا هستیم و سالانه حدود ۱۲ میلیون تن صادرات داریم، اما با این وجود هنوز مشمول قیمتگذاری دولتی هستیم.