در جلسه هم اندیشی اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان و شهرداران استان که مورخ ۷ اردیبهشت ماه سال جاری در محل سازمان نظام مهندسی ساختمان استان برگزار گردید، شهرداران بیش از ۲۰ شهر استان به بیان نقطه نظرات خویش پرداختند.

از آنجایی که شهرداری و نظام مهندسی ساختمان ارگان های مکمل یکدیگر هستند و نقش مهمی در صنعت ساختمان و شهرسازی و به تبع آن در اقتصاد دارند، تداوم برگزاری این هم اندیشی ها از سوی حاضرین مطرح شد.

موضوعاتی همچون سیما و منظر شهری، ترافیک، جذب سرمایه گذار و رونق ساخت و ساز و … از دیگر موارد مطرح شده در این نشست بود.

مهندس علی فرخ زاد رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان:

پتانسیل خوب سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین جهت همکاری با شهرداری ها در رسیدن به اهداف عمران و آبادانی شهر

در ابتدا مهندس فرخ زاد  هدف از برگزاری این نشست را برقرای تعاملات بیشتر و همفکری با شهرداران دانست و گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین با داشتن بیش از ۸۰۰۰ عضو به عنوان قشر تحصیل کرده دارای پتانسیل خوبی جهت همکاری با شهرداری ها در رسیدن به اهداف عمران و آبادانی شهر می باشد.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین با بیان نقش مهم شهرداری ها با توجه به رکود اقتصادی بوجود آمده، عنوان کرد: اعتباراتی که در بخش شهرداری ها هزینه می شود بطور متوسط در کل کشور نزدیک به ده برابر کل بودجه های عمرانی کشور است که نشان دهنده توان بالای این بخش می باشد. در حوزه مسکن هم در کل کشور حدود ۱۲۰هزار میلیارد تومان کل اعتبار بخش دولتی که در صنعت ساختمان هزینه می شود که با افزایش عمر ساختمان ها صرفه جویی قابل توجهی در این بخش صورت پذیرفته که حفظ سرمایه ملی را به دنبال خواهد داشت.

نائب رییس شورای اسلامی شهر قزوین تصریح کرد: سیما و منظر شهری از موضوعاتی است که کمتر به آن توجه می شود و با توجه به اینکه دبیرخانه مجمع جهانی شهر اسلامی شهر در قزوین راه اندازی شده است، این موضوع فرصت مناسبی را فراهم می سازد تا در بخش سیما و منظر شهری پیشرفت های خوبی داشته باشیم.

مهندس کاظمی نایب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان و شهردار دانسفهان:

سازمان نظام مهندسی ساختمان استان آماده هر نوع کمک در بخش های مشاوره های تخصصی، امور شهری و … می باشد

مهندس کاظمی نایب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان و شهردار دانسفهان در این نشست هم اندیشی اعلام نمود: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان آماده هر نوع کمک در بخش های مشاوره های تخصصی، امور شهری و … می باشد و برگزاری این نشست ها و جلسات هم اندیشی می تواند در ارائه بهتر خدمات به شهروندان موثر باشد.

مهندس مانی فر عضو هیات مدیره و رییس گروه تخصصی معماری سازمان:

فعالیت دئر حوزه توانایی افراد منجر به تمرکز توان ها در بهبود شرایط می گردد.

مهندس مانی فر عضو هیات مدیره و رییس گروه تخصصی معماری سازمان اظهار کرد: امیدواریم با برگزاری این جلسات از فرصت ایجاد شده بتوانیم به خوبی استفاده کنیم و هریک از حاضرین در حوزه مسئولیتی که دارند بتوانند حرکت های مناسبی در پیشبرد اهداف استان انجام دهند.

وی با بیان وجود نیروهای توانمند و متخصص در استان افزود: لازم است یک گردهمایی در خصوص مجموعه استان داشته باشیم تا هر کس در حوزه توانایی خود فعالیت هایی را انجام دهد تا بتوانیم توان ها و پتانسیل های استان را در یک جهت متمرکز کرده و وضعیت استان را از شرایط حاضر بهبود بخشیم.

مهندس وثیق نیا عضو هیات مدیره و رییس گروه تخصصی شهرسازی سازمان:

اکثر شهرداران شهرهای استان از اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان می باشند.

مهندس وثیق نیا از دیگر اعضای هیات مدیره سازمان و رییس گروه تخصصی شهرسازی گفت: از انجاییکه اکثر شهرداران شهرهای استان عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان می باشند، برگزاری این جلسات هم اندیشی موفقیت هایی را هم برای شهرداری ها و هم برای سازمان نظام مهندسی ساختمان بدنبال خواهد داشت.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در حوزه شهری و شهرسازی مشکلاتی وجود دارد، امیدواریم با ارائه پیشنهادات و نقطه نظرات و همفکری و هم اندیشی این مشکلات را مرتفع سازیم.

مهندس معارفی عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان:

سازمان نظام مهندسی ساختمان و شهرداری مکمل یکدیگرند.

مهندس معارفی از اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان ضمن تشکر از برگزاری این نشست، شهرداری و سازمان نظام مهندسی ساختمان را مکمل یکدیگر برشمرد و گفت: نظام مهندسی ساختمان و شهرداری ها ارتباط تنگاتنگی با هم دارند که خوشبختانه در استان قزوین هم شاهد ارتباط خوبی بین این دو دستگاه هستیم و امیدواریم این همکاری گسترده شود.

وی عنوان کرد: حاصل این ارتباط و همکاری تنگاتنگ سازمان و شهرداری را می توان در جای جای شهر مشاهده نمود که  نتیجه این همکاری پبشرفت استان و زندگی بهتر شهروندان را در پی خواهد داشت.

مهندس زندی عضو هیات مدیره و رییس گروه تخصصی ترافیک سازمان:

سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین سومین استان کشور از حیث دارا بودن مهندسان ترافیک می باشد.

مهندس زندی دیگر عضو هیات مدیره و رییس گروه تخصصی ترافیک سازمان ضمن تاکید بر نقش جایگاه مهندسی ترافیک گفت: با توجه به اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین رتبه سوم از لحاظ تعداد مهندسان ترافیک را بعد از استان های تهران و خراسان رضوی در سطح کشور دارا می باشد، این سازمان پتانسیل و آمادگی جهت همکاری در حوزه ترافیک استان را دارد.

مهندس ارباب عضو هیات مدیره سازمان:

فعالیت ها و مصوبات گروه تخصصی معماری در بخش های تراکم، تخلفات، سیما و منظر شهری در اختیار شهرداران استان قرار خواهد گرفت.

مهندس ارباب عضو هیات مدیره سازمان با اشاره به فعالیت ها و مصوبات گروه تخصصی معماری افزود: در گروه تخصصی معماری در بخش های تراکم، تخلفات، سیما و منظر شهری و … بررسی هایی داشتیم که ماحصل آنرا جهت مطالعه در اختیار شهرداران استان قرار خواهیم داد.

مهندس ارباب بیان کرد: درآمد شهرداری و نظام مهندسی از صدور پروانه و ساخت وسازها می تواند در رونق صنعت ساختمان موثر باشد.

مهندس نصرتی شهردار قزوین:

شرایط برای جذب سرمایه گذار با اتخاذ تدابیر مناسب و ابتکارات دستگاه های اجرایی باید صورت پذیرد.

مهندس نصرتی شهردار قزوین ضمن تشکر از برگزاری این نشست هم اندیشی گفت: این اولین جلسه بین خانواده بزرگ نظام مهندسی ساختمان استان و ۲۵ شهرداری استان می باشد که با پوشش جامعه ۷۳ درصدی از استان در صورت تداوم کار بسیار ارزشمندی خواهد بود.

شهردار قزوین با اشاره به نامگذاری سال ۱۳۹۳ به اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی توسط مقام معظم رهبری افزود: در چند سال اخیر در سطح کشور با مشکلات اقتصادی روبرو بوده ایم و امسال هم فرهنگ در کنار آن قرار گرفته است که نیاز است کار کارشناسی در این زمینه ها توسط گروه های متخصص انجام گیرد.

وی در تحلیل وضعیت عمرانی قزوین عنوان کرد: سال گذشته در استان قزوین۶۵۰ میلیارد تومان یارانه پرداخت کرده ایم، ۲۹ میلیارد تومان کار عمرانی انجام داده ایم، ۵۰۰ میلیارد تومان هم از کل استان مالیات جمع آوری شده و ۱۵۰ میلیارد روی آن گذاشته شده تا در استان توزیع شود. یعنی به غیر از پروژه های ملی ها که رونق خاصی هم نداشته، ۲۹ میلیارد تومان کار عمرانی دولتی بود.

مهندس نصرتی افزود: رکودی در شهرداری های استان برقرار بود که ما نیز به نوعی تحت الشعاع سیاستهای کلان کشور و رفت و برگشت مالی و شیوه های تامین مالی کشور هستیم. گفته شده است ۱۲ درصد بودجه دولت در استان قزوین محقق شده است و اعلام کرده اند که این موضوع به شهرداری ها ارتباطی ندارد در صورتی که این موضوع بطور ۱۰۰درصد به شهرداری ها مرتبط است و شهرداری ها اصلا از سیاست های بومی و مالی کشور استثنا نیستند.

وی شهرداری ها را تاثیر گذار در گردش مالی خواند و گفت: برای پیشبرد اهداف استان نیاز به اشتغال زایی و ایجاد گردش مالی در استان هستیم. بعنوان مثال سال گذشته ۲ میلیون متر مربع پروانه صادر شده است و اگر در اهداف خود صدور ۳ میلیون متر مربع پروانه را در نظر گرفته باشیم، می توانیم با برنامه ریزی ملزومات تحقق آن را فراهم کرده و شاهد رونق بخش ساخت و ساز باشیم.

شهردار قزوین ادامه داد: با توجه به رکود در صنعت ساخت و ساز و اتمام پروژه مسکن مهر و مشکلات و آماری که دادستان، نیروی انتظامی و دیگر دستگاه ها از افزایش جرم و جنایت و حوزه اشتغال می دهند و فقط مشکل حاد بوجود آمده را مطرح می کنند، اگر آسیب شناسی شود متوجه خواهیم شد که قسمت اصلی مشکل در بخش صنعت ساختمان است و ۴۰۰ شغلی که باید فعالیت کندکه  اگر رکود پیدا کند اوضاع به هم میریزد.

مهندس نصرتی تصریح کرد: اگر بودجه ای به شهرداری ها و کارهای عمرانی اختصاص داده نشود، شهرداری ها فقط به آبیاری فضای سبز، جمع آوری زباله ها و پرداخت حقوق کارکنان پرداخته و  نه زیر ساختی درست می شود و نه پروژه ای محقق می گردد.

این مقام مسئول در ادامه گفت: اگر پروانه ساخت صادر شود چرخه بازار می چرخد البته این روی قضیه است و در باطن موجب تولید کار، اشتغال، ایجاد رفاه و تولید ثروت می شود.۸هزار مهندس عضو خانواده نظام مهندسی ساختمان، ۲۳هزار کارگر ساختمانی و حدود ۵۰هزار خانواده ای که مرتبط به صنعت ساختمان هستند، نیازمند هدفگذاری صحیح، شناسایی مشکلات و برنامه ریزی جهت رفع آن ها می باشند.

وی با بیان نبود انگیزه سرمایه گذاری ساخت و ساز در قزوین عنوان کرد: یک وظیفه اصلی شهرداری ها، شوراها و نظام مهندسی ساختمان ایجاد انگیزه است که برای جذب سرمایه گذار در قزوین باید امتیازاتی برای تشویق سرمایه گذاران در نظر گرفته شود. باید کارگروهی تشکیل دهیم و این امتیازات را مشخص کنیم و ابتکاراتی انجام شود تا شرایط مهیا و سرمایه گذار کارش را شروع کند، باید فضایی ایجاد شود تا در بخش ساخت و ساز در استان سرمایه گذاری شود و در صورت لزوم برخی ضابطه ها نیز تغییر کند.

مهندس نصرتی گفت: اداره ثبت، شهرداری، استانداری، نظام مهندسی ساختمان و دیگر دستگاه هایی که ضوابط را مطرح می کنند می بایست در طرح ضوابط دقت کنند و مسئله جذب سرمایه گذار را مد نظر داشته باشند. در زمانهای بحرانی باید بحرانی فکر کنیم، شرایط بایدکاملا تغییر کند تا شرایط و بستر برای سرمایه گذاری فراهم شود.

وی خاطر نشان کرد: استان قزوین حدود ۱،۲۳۰،۰۰۰ هزار نفر و شهر قزوین حدود ۴۳۰ هزار نفر جمعیت دارد. ما بدنبال این نیستیم که جمعیتمان سنگین شود، دنبال جمعیت متغیر می گردیم. باید در حوزه گردشگری، شرکت های تولیدی و صنعتی و … فعالیت هایی صورت پذیرد که نتیجه آن تولید ثروت باشد که مطمئنا اتاق فکر و مجموعه ای همچون این جلسه با تصمیم گیری و فعالیت خویش می تواند تاثیرگذار باشد.

مهندس هاشمی شهردار شریفیه:

شهرداری و نظام مهندسی ساختمان ارتباط دو سویه دارند.

مهندس هاشمی شهردار شریفیه با بیان این مطلب گفت: بطور مشخص کاری که نظام مهندسی ساختمان انجام می دهد در زمینه نظارت و نقشه ها در راستای صدور پروانه می باشد و چنانچه اگر شهرداری ها صدور پروانه ای نداشته باشند سازمان نظام مهندسی نیز عملاً بهانه ای برای خدمت کردن ندارد. طبیعتاً باید فضایی فراهم شود که شهرداری ها در بحث ساخت و ساز رونق ایجاد کنند.

وی ادامه داد: در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین یک تحول جدی ایجاد شده و چنانچه این دهه را بخواهیم با دهه قبلی مقایسه کنیم به نتایج قابل قبول خواهیم رسید. با وجود اینکه تعداد مهندسان زیاد شده اما سطح معیشتی مهندسان و نوع خدمات، کیفیت خدمات، وسعت خدمات نیز افزایش پیدا کرده است. در بحث آسانسور هم شاهد بودیم که از باب کیفی مورد توجه قرار گرفت که قابل تقدیر می باشد.

مهندس هاشمی با اشاره به تفکیک آپارتمان ها که توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان صورت می پذیرد افزود: فرآیند تعریف شده ای ارائه گردیده و کارهای شهروندان راحت تر انجام می شود که باید در کلیه موارد، سطح اقتصادی عموم جامعه در نظر گرفته شود تا هزینه ها به تناسب خدمات بوده و نارضایتی ایجاد نگردد چرا که جلب رضایت مردم از اهمیت بالایی برخوردار است.

شهردار شریفیه با اشاره به عملکرد مثبت دفاتر نمایندگی سازمان در شهرستان های استان گفت: ایجاد دفاتر نظام مهندسی در مرکز شهرستان ها امری قابل توجه می باشد در حالیکه در مراکز از مهندسین حاضر در شهرستان برای ارائه خدمات باید بهره گرفت، در برخی موارد و برخی سازمان های خاص شاید نیازمند به مهندسین قوی تر و با تجربه بیشتر باشد که به عقیده بنده باید آزادی عمل در سفارش کار مالکین به مهندسین طراح و ناظر حداقل در ساختمان های بلند مرتبه تجاری و … ایجاد شود تا از مهندسین خبره، ورزیده و توانمند استفاده شود نه فقط مهندسین حاضر در شهرستان.

 مهندس بهزادپور، شهردار محمدیه:

در مباحث شهرسازی و ترافیک نیازمند حضور مشاوره ای مهندسان سازمان نظام مهندسی ساختمان هستیم.

شهردار محمدیه ضمن سپاس از مجموعه نظام مهندسی ساختمان خواستار تداوم جلسات و برگزاری هم اندیشی ها شد و گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان با ظرفیت ۸۰۰۰ مهندس و نیروی متخصص در بخش های مختلف می تواند همکاری بسیار خوبی را بین نهاد شهرداری ها و نظام مهندسی در بخش های مختلف به وجود آورد.

مهندس بهزادپور عنوان کرد: در حوزه های طراحی، نظارتی و مشاوره ای بدون شک شهرداری مرکز می تواند مسائل خودش را حل و فصل نماید، اما انتظار می رود سایر شهرداری ها بتوانند از ظرفیت سازمان نظام مهندسی ساختمان استفاده کرده و در مباحث شهرسازی و ترافیک قراردادهای مشاوره ای و مشارکتی را تنظیم و با استفاده از مهندسین و ظرفیت موجود اقدامات قابل توجه ای را به انجام رسانند.

وی با اشاره به شهرهایی که رویکرد مردم برای ساخت و ساز زیاد است، گفت: بر اساس توسعه باید ساز و کار ارتباط سازمان نظام مهندسی ساختمان با آن شهرها را نزدیکتر کرده و فواصل کاری را کاهش دهیم تا شهروندان کمتر دچار مشکل شوند.

دکتر ململی، شهردار اسفرورین:

فرهنگ شهرها و شرایط موجود باید در تصمیم گیری ها لحاظ شود.

دکتر ململی شهردار اسفرورین با امید تداوم برگزاری این جلسات گفت: لازم است متذکر شویم شرایط شهر به شهر و منطقه به منطقه متفاوت می باشد و شهرداری های کوچک تر برخی قابلیت ها را ندارند به عنوان مثال اگر کسی بخواهد در استان سرمایه گذاری کند بی شک اول به سراغ شهر قزوین می رود پس از آن محمدیه، الوند و … و بعضی از شهرها نیز مانند بیدستان، شریف آباد و … مهاجر پذیر می باشند که هر یک مسائل و مشکلات خاص خود را دارند. از طرفی نیز توجه به قانون در شهرهای بزرگ بیشتر مورد توجه می باشد و کار کردن در شهرهای بزرگ آسان تر می نماید.

شهردار اسفرورین تصریح کرد: در شهر های کوچک تامین سرپناه بیش از هر چیز دیگر مد نظر می باشد تا ساخت و ساز ایمن و امن، بنابراین با کمترین هزینه می خواهند کار انجام شود یا در شهری که کشاورزی زیاد است، اهالی آن ترجیح می دهند ابزار کارشان جلوی در منزلشان باشد تا در یک پارکینگ یا فضای این چنینی، لذا باید متناسب شهر تصمیم گیری شود.

دکتر ململی به بحث نظارت در شهرهای کوچک اشاره کرد و افزود: بحث نظارتی در شهر های کوچک با اقبال کمتری از طرف ناظرین مواجه بوده و همانند شهر های بزرگ صورت نمی گیرد که می بایست به این موضوع هم توجه شود.

مهندس طاهری، شهردار بیدستان:

نظارت های مستمر نظام مهندسی ساختمان استان قزوین، افزایش طول عمر ساختمان ها و حفظ سرمایه های ملی را در پی خواهد داشت

مهندس طاهری شهردار بیدستان به رونق ساخت و ساز در استان تاکید کرد و گفت: رونق ساخت و ساز موجب ایجاد اشتغال برای مهندسین و کسانی که با این صنعت درگیر هستند می گردد.

شهردار بیدستان عنوان کرد: نظارت های مستمر نظام مهندسی ساختمان استان قزوین، افزایش طول عمر ساختمان ها و حفظ سرمایه های ملی را در پی خواهد داشت.

وی با تقدیر از فعالیت های نظام مهندسی ساختمان استان خاطر نشان کرد: در ۱۵ سال گذشته فنداسیون در بسیاری از شهر های استان اجرا نمی شده است در حالی که در حال حاضر با نظارت های این سازمان، این کار حتی در روستا ها نیز انجام می پذیرد.

وی خواستار شناسایی فعالیت های مشترک بیشتر نظام مهندسی و شهرداری شد و افزود: لازم است در بحث ترافیک و شهر سازی بیش از این ها کار شود. در گذشته تعداد مهندسان ترافیک و شهر ساز معدود بود اما هم اکنون فارغ التحصیلان به میزان کافی در این حوزه حضور دارند.

شهردار بیدستان ادامه داد: با توجه به اینکه عمده کار های شهر داری ها توسط پیمانکاران انجام می شود که اغلب نیز از مهندسین استان هستند، لازم است ظرفیت ها در بحث پیمانکاری نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی با تاکید بر برنامه ریزی بیشتر در زمینه ساخت و ساز و شهرسازی گفت:  در کشور های پیشرفته فراخور گونه ساختمان مکان یابی صورت پذیرفته و با توجه به آن خانه سازی می نماید.کسی که می خواهد ویلایی بسازد در بخش مشخصی این کار را انجام می دهد و ساختمان های بلند مرتبه نیز جایگاه خاص خود را دارند که لازم است در این زمینه توجهات بیشتری صورت پذیرد و تنها سرمایه اقتصادی منجر به رونق ساختمان سازی نمی گردد و لازم است با تفکر و کار کار شناسی تصمیم گیری های بهتری به فراخور شهرو نیاز شهروندان صورت پذیرد.

وی افزود: در حوزه شهرسازی نیز خوب عمل نکرده ایم. معابر به تناسب ساختمان های یک طبقه ساخته شده و با گذشت زمان ارتفاع ساختمان ها به ۳ یا ۴ طبقه رسیده ،بدون اینکه افزایش عرض معابر را در پی داشته باشد.

مهندس طاهری در خاتمه خاطر نشان کرد: در حالی که باید شهر سازی انجام شود ،طراحی شهری انجام شود. در تحولات اجتماعی سیاسی هم شاهد حضور خوب نظام می باشیم که با تعاملات شهرداری ها موفق تر هم خواهد بود.

مهندس حسینی، شهردار آبگرم :

تهیه و تصویب طرح های جامع شهری باید با بررسی و کارشناسی صورت پذیرد.

 مهندس حسینی در این نشست گفت: بر خلاف انتظار در شهر آبگرم تقاضای بسیار بالایی برای ساخت و ساز وجود دارد که متاسفانه با توجه به طرح جامع تصویب شده، قادر به پاسخ گویی به هیچ یک از متقاضیان نیستیم. همچنین ۴۰ درصد ساکنین شهر آبگرم مستاجر می باشند،که حتی اجاره بها به ماهی ۳ میلیون تومان هم می رسد که بسیار بی سابقه است که نشاندهنده تقاضا زیاد می باشد. از طرفی نیز متاسفانه هیچ ساختمانی مجاز ساخته نمی شود.

شهردار آبگرم بیان کرد: در طرح جامع مصوب شهر محدوده خدماتی ۱۲۰ هکتار دیده شده که قبلا ۱۵۸هکتار بوده است. زمین هایی هم که کاربری مسکونی داشته و ساخت و ساز در آن اتفاق افتاده، کاربری فضای سبز داده اند. حتی با پیگیری های بسیار، اداره کل راه و شهر سازی در پاسخ به این مسئله اذعان داشت کسی از طرح دفاع نکرده است که این اصلاًمنطقی نیست و کار باید کارشناسی انجام شود.


گالری