نشست هم اندیشی الزام به استفاده از سازندگان حرفه ای و متخصصان ساختمان

با حضور رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور نشست هم اندیشی الزام به استفاده از سازندگان حرفه ای و متخصصان ساختمان کشور در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین، با حضور مهندس اکبر ترکان رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، اعضای شورای مرکزی و نمایندگان سازمانهای نظام مهندسی ساختمان استانهای کشور نشست هم اندیشی الزام به استفاده از سازندگان حرفه ای و متخصصان ساختمان کشور در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین برگزار شد.

مهندس ترکان در این نشست طی سخنانی اظهار کرد: در زمینه اجرای قانون نظام مهندسی ساختمان کشور، استانهای متوسط و کوچک موفقتر از استانهای بزرگ و استانهای بزرگ نیز موفقتر از تهران هستند.

وی با بیان اینکه در بازدید از استانها نیز این موضوع به خوبی مشاهده می شود، افزود: در حوزه ساخت و ساز مسائل مورد ابتلا در تهران بیشتر و پیچیده تر است و استانها به نحو مطلوبی توانسته اند این موضوعات را مدیریت کنند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ادامه داد: در حوزه مسکن باید برای ساخت و سازهایی که بخش خصوصی کارفرمای آنهاست همچون طرحهای بخش دولتی نظام فنی و اجرایی تدوین شود.

ترکان تصریح کرد: در میان پرونده های قضایی در حال گردش کشور کمترین پرونده ها مربوط به طرحهای عمرانی است که از تدوین شرایط عمومی پیمان از بدو تاسیس سازمان نظام مهندسی ساختمان سرچشمه میگیرد.

وی با تاکید بر اینکه ساختمان سازی به تخصص و حرفه ای بودن نیاز دارد، عنوان کرد: استان قزوین موفقترین تجربیات را در زمینه استفاده از مجریان ذی صلاح دارد و همواره برجستگیهای کاری زیادی داشته که همین موضوع علت صدور ابلاغیه راه اندازی دبیرخانه کمیته اجرایی الزام به استفاده از سازندگان حرفه ای و متخصصین ساختمان در این استان بوده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور اضافه کرد: باید نحوه تدوین روابط میان بانک، بیمه و بازرسی فنی به منظور سرمایه گذاری در این حوزه مشخص شود و تعیین نوع روابط میان مالک، سازنده، طراح، ناظر و مهندس نیز ضروری است.

دکتر حمید بدیعی عضو هیات رییسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور نیز در این برنامه بیان کرد: استان قزوین سالهاست در حوزه سازندگان متخصص و مجری فعالیت جدی داشته و موضوعات مربوط به آن را به خوبی پیگیری کرده است.

بدیعی با بیان اینکه بزرگترین مشکل در تولید ساختمان به عنوان یک محصول آن است که کسی پاسخگوی محصول تولیدی خود نیست، اضافه کرد: مردم همواره پیس از تهیه هر محصول در خصوص آن تحقیق میکنند اما این تحقیق و بررسی در حوزه ساختمان انجام نمیشود.

وی خاطرنشان کرد: سازنده باید مسئولیت کار و محصول تولیدی خود را بپذیرد و رعایت اصول ساخت و ساز و مقررات ملی ساختمان را تضمین کند.

عضو هیات رییسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه پذیرش مسئولیت صحت و سلامت در ساخت و ساز از سوی تولیدکننده، احداث ساختمانها را از اساس اصولی تر میکند، یادآور شد: مجری باید در استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد، نیروی انسانی آموزش دیده همچون اسکلت ساز و برقکار و نظایر آن اختیار داشته باشد و از آنجا که تولید، مبحثی صنفی است باید سازنده حرفه ای، متخصص و دارای تجربه و کارنامه قابل قبول مورد حمایت قرار گیرد.

بدیعی عنوان کرد: داشتن ساختمان بهره مند از اصول ساخت و ساز حق بهره برداران و مردم است که این موضوع باید به مطالبه عمومی و اجتماعی تبدیل شود تا مردم ساختمان فاقد این مشخصات را نپذیرند.

وی اضافه کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان، مجموعه ای غیردولتی اما با ماموریتهای حاکمیتی است و از آنجا که حاکمیت باید از حقوق بهره برداران حمایت کند توسعه شرکتهای کنترل و بازرسی و برخوردار از سوابق مطلوب راهکار تحقق این هدف محسوب میشود.

عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور بیان کرد: این امر میطلبد که شرکتهای بیمه وارد مشارکت شوند تا عملکرد شرکتهای کنترل و بازرسی به کار صوری تبدیل نشود.

بدیعی تصریح کرد: با تحقق این هدف از سویی محصول رقابتی در قالب شرکتهای سازنده تولید میشود و از سوی دیگر شرکتهای بازرسی در دوره ساخت به شکل مستمر و در دوره بهره برداری به صورت ادواری کار کنترل و بازرسی را بر عهده میگیرند.

وی با تاکید بر لزوم حضور ناظر مقیم به منظور مراقبت از حق مالک در بخشی از طرحها خاطرنشان کرد: در صورت رعایت نشدن اصول، شرکت بازرسی موارد اشکال را تعیین و اعلام میکند و در واقع آنچه امروز نظارت نامیده میشود به شکل بازرسی تغییر می یابد که این بازرسان را نیز نهادهای حاکمیتی همچون سازمان نظام مهندسی ساختمان به واسطه ماموریتهای حاکمیتی خود انتخاب میکنند.

عضو هیات رییسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور بیان کرد: استان قزوین در حوزه سازنده متخصص و پاسخگو توانمند بوده، فعالیت چشمگیر داشته و از عهده این مسئولیت ملی در راه اندازی دبیرخانه آن برآمده است.

مهندس فرخزاد رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین نیز در این نشست با بیان اینکه در حوزه مجریان کارهای خوبی در استان قزوین از سال ۸۵ تاکنون آغاز شده است، گفت: یکی از دلایل موفقیت استان در این زمینه تعامل مطلوب با تشکلهای گوناگون نظیر انجمن شرکتهای ساختمانی، انبوه سازان، انجمن معماران تجربی و کانون کاردانها بوده است.

فرخزاد تصریح کرد: امروز پس از گذشت هشت سال از آغاز اجرای این برنامه در استان، تمام افراد وجود مجری را پذیرفته اند و تنها ممکن است در نوع کار آن نظراتی مطرح شود.

وی یادآورشد: اعتقاد به معادله برد- برد میان مردم و مهندسان داریم؛ به گونه ای که منفعت کار نصیب دو سوی این رابطه شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین بیان کرد: با فعالیتهای انجام شده در این سازمان در زمینه مجریان، مهندسان مجرب به هیچ وجه نمیتوانند شغل دیگری داشته باشند که این موضوع نیز مورد نظارت سازمان قرار میگیرد و این مهندسان در صورت تخلف حتی حق نظارت نیز نخواهند داشت.

فرخزاد اضافه کرد: حضور مستمر و مقیم مجریان دیگر اقدامی است که در سازمان به انجام رسیده؛ به گونه ای که مهندسان بدون پروانه به عنوان سرپرست کارگاه حضور داشته باشند.

وی عنوان کرد: با اجرای برنامه های یاد شده شرکتهای حقوقی نیز توانسته اند به فعالیت بپردازند و همین موضوع سبب شده است سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین در اجرای طرح مسکن مهر نیز حضور داشته باشد و در حوزه کیفیت اجرا ورود پیدا کند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین بیان کرد: در زمینه صدور خدمات فنی مهندسی به کشورهای همسایه نیز همان مهندسانی وارد شده اند که پیش از این توان فنی، تجربی و مالی خود را در مسکن مهر کسب کرده اند و امروز قادر به ورود به کشورهای خارجی هستند.

عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین نیز به عنوان دیگر سخنران این نشست موضوع مجریان ذی صلاح را از مسائل مهمی برشمرد که به این استان واگذار شده است.

مهندس ساعد معارفی گفت: این موضوع از دی ماه ۸۴ در استان قزوین کلید خورد و پس از رسمیت یافتن آن در خردادماه ۸۵ دفتر مجریان ذی صلاح ساختمان با استقبال خوب و حمایت دستگاههای ذیربط کار خود را آغاز کرد.

ریس کمیسیون سازندگان سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین افزود: از زمان ابلاغ مصوبه اجلاس عمومی به استان قزوین مبنی بر تشکیل دبیرخانه استفاده از خدمات سازندگان متخصص، این موضوع با توجه به تجارب هشت ساله این استان در بخش مجریان و سازندگان مسکن و ساختمان دبیرخانه در کوتاهترین زمان ممکن تشکیل و نامه هایی برای جذب استانهای همکار ارسال شد.

مهندس معارفی ادامه داد: با توجه به اینکه در حال حاضر این کار در هر استانی به یک شکل متفاوت انجام میشود که امید است با بسترسازی واحد، شیوه نامه های لازم به استانها ابلاغ شود تا مدیریت کلان استانها نیز به صورت واحد عمل کنند.

وی با تاکید بر سیاست گذاری در جهات ایجاد وحدت رویه در سازمان نظام مهندسی ساختمان ‏استان ها پیشنهاد کرد :  هیات رییسه شورای مرکزی در مورد مسایل مربوط به مجریان ذی صلاح ، نرخ ‏خدمات مهندسی ، صدور خدمات مهندسی در استان ها ورود کند.‏


عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین افزود :  یکپارچگی نشانه موفقیت است و سازمان ها ‏باید همگام حرکت کنند لذا در این خصوص لازم است یک کمیسیون هماهنگی بوجود آید .‏


در این برنامه که مهندس حق بین نایب رئیس دوم سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، اعضای هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین و نمایندگانی از سازمانهای نظام مهندسی ساختمان استانهای کشور نیز حضور داشتند، هر یک از حاضران به بیان نظرات، دغدغه ها و پیشنهادهای خود پرداختند.


گالری