در همایش روشهای مدرن تعیین موقعیت و ترسیم نقشه تاکید شد؛
نقشهبرداری توسط افراد دارای صلاحیت انجام شود
به منظورآشنایی اعضاء سازمان با روشهای مدرن تعیین موقعیت و ترسیم نقشه همایشی با این رویکرد با همکاری کمیسیون تخصصی نقشه برداری در تاریخ ۲۵ شهریور ماه ۹۸ در محل سازمان برگزار و در اینباره آموزشهایی به مهندسان ارایه شد.
به گزارش روابط عمومی، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین در همایش روشهای مدرن تعیین موقعیت و ترسیم نقشه که با رویکرد تبیین جایگاه مهندسان در ثبت نقشهها و کروکیهای ساختمانی برگزار شد در سخنانی مهمترین اولویت این سازمان را اریه خدمات مطلوب به بهرهبردان و ارتقاء رضایتمندی آنها از ساختمان دانست.
به گفته کاظم مجابی، امروزه انتظار بهرهبرداران از ساختمان تنها ایمنی نیست و در کنار این مقوله حیاتی، موضوعات دیگری همچون: رفاه، آسایش اجتماعی، بهداشت و صرفه جویی در انرژی از مطالب جدی آنها محسوب میشود از این رو رضایتمندی بهرهبرداران و حفظ حقوق آنها را در اولویت کارهای سازمان قرار داده ایم.
او با اشاره به راهاندازی دفتر مشاور شهروندان در سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین برای اولینبار در کشور، تصریح کرد: این دفتر با هدف برقرای ارتباط بیشتر با بهره بردان، ارایه مشاورههای فنی و تخصصی و ارتقاء آگاهی آنها نسبت به ساختمان استاندارد، راه اندازی شده که میتواند در آشنایی بهرهبرداران با خدمات مهندسی موثر واقع شود.
مجابی اضافه کرد: به طور معمول شهروندان زیادی به سازمان مراجعه میکنند و سووالهای تخصصی دارند که دفتر مشاوره سازمان میتواند در این زمینه ایفای نقش کند، چراکه معتقد هستیم هرچه دانش شهروندان در حوزه صنعت ساختمان ارتقاء یاید، خدمات مهندسی بیشتری را مطالبه میکنند.
او با تاکید بر این که مهندسان باید در مسیر تامین رفاه حال بهرهبرداران گام بردارند، عنوان کرد: مهندسان حوزه ساختمان به منظور ارایه خدمات بهتر به بهرهبرداران باید دانش و تخصص خود را روز رسانی کنند و خود را به ارایه خدمات مهندسی با روشهای نوین مجهز کنند.
این مسوول اضافه کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین در حوزه حفظ حقوق بهرهبردار کارهای زیادی انجام داده، ولی تا رسیدن به جایگاه مطلوب فاصله زیادی داریم و باید تلاشهای مضاعفی صورت گیرد.
مجابی در ادامه سخناش با تاکید بر این که ساختمان دارای شاخصهای کیفی متعددی است و نباید از آنها غفلت کرد، افزود: متاسفانه این شاخصها تا کنون به خوبی برای بهرهبرداران تبیین نشده و باید در اینباره اقداماتی انجام شود که امیدواریم با راه اندازی دفتر مشاوره شهروندان در این زمینه گامهای خوبی برداشته شود.
او بیتوجهی به نقش مهندسان و ارایه خدمات کیفی در قیمت گذاری ساختمانها را از دیگر چالشهای موجود در صنعت ساختمان عنوان و خاطر نشان کرد: اگرچه تمامیمراحل ساخت یک پروژه عمرانی توسط مهندسان حوزه ساختمان انجام میگیرد، متاسفانه ساختمانها را افراد غیرمرتبط با این صنعت و بر مبنای نرخ زمین و موقعیت جغرافیایی زمین قیمت گذاری میکنند و هیچگاه به خدمات مهندسی توجهی ندارند که این به تببین نقش و جایگاه مهندسان در ساختوسازها آسیب وارد میکند.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین تاکید کرد: به منظور ارتقاء جایگاه اجتماعی مهندسان قیمتگذاری سایر ساختمان باید به صورت کارشناسی و توسط افراد متخصص و مرتبط با این صنعت صورت گیرد.
مجابی یاد آور شد: چنانچه به دنبال آن هستیم که خدمات مهندسی در سطح جامعه و در میان بهرهبرداران به خوبی تبیین و دیده شود باید در قیمت گذاری ساختمانها، شاخصهای کیفی مبنا قرار گیرد.
ثبت کروکی نباید توسط افراد فاقد صلاحیت انجام شود
در ادامه این همایش، عضو هیأت مدیره سازمان در رشته نقشه برداری طی سخنانی به تشریح چالشهای موجود در مسیر فعالیت مهندسان حوزه ساختوساز به ویژه مهندسان نقشهبردار پرداخت و اظهارکرد: یکی از مهمترین مشکلاتی که این قشر از افراد جامعه با آن روبرو هستند، ثبت کروکی توسط افراد فاقد صلاحیت است که منجر به بی توجهی به جایگاه مهندسان این حوزه میشود و اغلب برای مهندسان این حوزه مشکلاتی برجای میگذارد.
یدالله کاظمیتصریح کرد: چندی پیش تفاهم نامهای میان سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و ثبت اسناد منعقد شده و عملیات ثبت کروکی نقشهها برون سپاری شده، بر این اساس تنها مهندسان دارای صلاحیت که پروانه اشتغال و نقشهبرداری دارند و دورههای آموزشی لازم را گذارانده باشند میتوانند کار ثبت کروکیها را انجام دهند، ولی این سیاست تا کنون اجرایی نشده است.
او با اشاره به بی توجهی به جایگاه مهندسان نقشه بردار در ثبت کروکیها افزود: اگرچه در موارد زیادی این کار توسط افراد فاقد صلاحیت صورت میگیرد، متاسفانه در محاکم قضایی تمامیسختگیریها برای مهندسان نقشه بردار است تا آنجایی که گاهی مهندسان در مواردی که هیچگونه نقشی نداشته اند، مورد بازجویی قرار میگیرند.
این مسوول با اشاره به پایین بودن تعرفه ثبت کروکیها عنوان کرد: امیدواریم به منظور تسریع در کارها و رفاه شهروندان با همکاری شهرداری قزوین، انجام این خدمات تنها از طریق مهندسان دارای صلاحیت صورت گیرد و کارها به صورت تخصصی انجام شود.
کاظمی عدم توجه به تخصصهای مهندسان حوزه ساخت و سازه به ویژه مهندسان نقشه بردار را از دیگر مشکلات صنعت ساختمان عنوان و اضافه کرد: چنانچه تمامیکارها به صورت تخصصی اجرایی شود، ضریب خطا در این صنعت کاهش و از سویی دیگر نیز کیفیت خدمات ارتقاء مییابد.
او با تاکید بر این که باید از ورود افراد غیر متخصص در صنعت ساختمان جلوگیری شود، افزود: گاهی اوقات شاهد آن هستیم که برخی سازمانهایی که تخصصی در حوزه ساختمان ندارند به این صنعت ورود میکنند که آسیبهایی برجای میگذارد در حالی تمامیکارها و خدمات مهندسی باید از طریق مهندسان متخصص انجام شود.
عضو هیأت مدیره سازمان همچنین خاطر نشان کرد: متاسفانه در بافت فرسوده، وضعیت پلاک ثبتی با نوع قطعات زمینها و آنچه توسط مهندسان معماران طراحی میشود، تفاوتهایی دارد که در اینباره مصوب شده پس از این “برداشت قطعات” پیش از دستور نقشه انجام گیرد و اگر مغایرت در ابعاد و اندازه هست پیش از طراحی تعیین شود.
گفتنی است، در ادامه این همایش استادان حوزه نقشه برداری درباره روشهای مدرن تعیین موقعیت و ترسیم نقشه مطالب علمی و تخصصی ارایه دادند.