به همت سازمان  نظام مهندسی ساختمان استان قزوین و با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین و دانشگاه بین المللی امام خمینی مراسم گرامیداشت روزجهانی شهرسازی مورخ ۱۱ آبان ماه با سخنرانی دکتر زهره داوودپور،دکترای شهرسازی و برگزاری پنلی تحت عنوان حرکت از شهرسازی دولتی به شهروندمداری توسط اساتید عالی رتبه شهرسازی کشور از جمله دکتر منوچهر طبیبیان، دکتر سید حسین بحرینی ،دکتر حسین سلطان زاده، دکتر سیمون آیوازیان، دکتر رحیم هاشم زاده و دکتر سید محسن حبیبی برگزار شد.

در این مراسم که با حضور رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مهندس فرخ زاد، مدیر کل اداره راه و شهرسازی و قائم مقام وزیر مهندس محمد زاده، شهردار قزوین مهندس نصرتی، مدیر اداری و عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین مهندس معارفی،گروه تخصصی شهرسازی سازمان، اعضای شورای اسلامی شهر قزوین و جمعی از  اساتید،متخصصان و کارشناسان شهرسازی برگزار  گردید، مهندس وثیق نیا رییس گروه تخصصی سازمان نظام مهندسی ساختمان در ابتدا ضمن تبریک روز شهرساز به تاریخچه و دلیل نامگذاری این روز اشاره نمود و گفت: روز هشتم نوامبر در سال ۱۹۴۹ توسط پرفسور کارلوس ماریا دلاپائولرا ، استاد فقید دانشگاه بوینوس آیرس آرژانتین همزمان با افتتاح انستیتو مطالعات مسائل شهرسازی دانشگاه با هدف پیشبرد و بالابردن علاقه به مباحث شهرسازی در میان عامه مردم و متخصصان در مقیاس های محلی، ملی و بین المللی ، تحت عنوان روز جهانی شهرسازی ثبت گردید.

وی افزود: در طی ۶۴ سالی که از برگزاری اولین مراسم بزرگداشت این روز می گذرد تعدادی از نهادهای بین المللی حامی این جریان هستند که مهمترین آنها isocarp یا جامعه بین المللی برنامه ریزان شهری و منطقه ای می باشد که محل دفتر مرکزی آن در شهر لاهه هلند بوده که امسال بصورت مجزا پیامی برای مهندسین شهرسازی کشور ایران ارسال نموده است، وی با قرائت این بیانیه اظهار داشت: مراسم گرامیداشت روز شهرساز در ایران از سال ۱۳۸۳ برگزار شده و در استان قزوین این مراسم برای سومین سال  متوالی برگزار می گردد.

عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان اهداف مقررات ملی ساختمان را ۴ هدف اصلی بهداشت، آسایش، استحکام و صرفه اقتصادی عنوان کرد و افزود: حدود خدمات مهندسان شهرساز در دو حوزه اصلی حقیقی و حقوقی بر اساس الزامات اداری تعریف شده که در حوزه حقوقی، تهیه طرح های توسعه شهری شامل طرح های تفصیلی، طرح های جامع و… می باشد و در حوزه  حقیقی شامل تفکیک طرح های انطباق شهری و ساختمان و… است.

وثیق نیا در خاتمه به رشد روزافزون فارغ التحصیلان رشته شهرسازی اشاره کرد و گفت: ساختن شهری سالم، پویا، کارآمد و سرزنده هدف ماست که قطعا به آن دست می یابیم.

در مدیریت واحد شهری است که شهروندمداری معنا می یابد

مدیر کل راه و شهرسازی استان و قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در استان نیز ضمن تبریک به مناسبت روز شهرساز با بیان شعار شهرسازی( دولت محوری و شهروند مداری) گفت:  نظر به تجارب بدست آمده در طی فعالیت خود به این نتیجه رسیده ایم که غفلت از هرکدام از دو  عامل دولت محوری و شهروندمداری به اثرات نامقبولی منتج خواهد شد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر در  ماهیت دولت محوری، متولی کاملی برای شهر نداریم و شهرداری ها به دلیل نوع تعریفی که برایشان شده خود را متولی شهر دانسته و یک سری مسائل را در شهر  منتسب به خود می دانند. به عنوان مثال خیابان برایشان مهم بوده ولی سطح آموزش شهری اینطور نیست. اگر ما در شهر مشکلی از نظر کیفیت آموزش داشته باشیم شهرداری ها به هیچ عنوان نگران آن نیستند چرا که مدیریت شهر را تکه تکه نموده و هر کدام از دستگاه ها از قبیل آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و… را متولی کاری کرده ایم که هیچ یک پاسخگوی خوبی برای شهرها نیستند و وقتی که پاسخگو در این مورد نباشد دیگر شهروند مداری نیز جایگاهی نخواهد داشت.

انعقاد تفاهم نامه شهرداری قزوین باسازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین در راستای پرداختن به محلات و سراهای محله

شهردار قزوین با اشاره به تصویب قانون تامین مالی و خودکفایی شهرداری ها در سال ۱۳۶۳ گفت: در قانون مذکور مقرر گردید آئین نامه ای مبنی بر مشخص نمودن منابع تامین مالی شهرداری ها ظرف شش ماه به تصویب برسد که متاسفانه از سال ۱۳۶۳ تا کنون هیچگونه آئین نامه ای در این خصوص تهیه نشده و هر کدام از شهرداری ها به طور سلیقه ای اقدام به شهر فروشی کردند و در این راستا شهرداری هایی که بتوانند بیشتر شهر بفروشند در این رقابت موفق تر هستند که بدون شک با قوانین موجود ، شهرسازی ایرانی و اسلامی بوجود نخواهد آمد.

نصرتی گفت: متاسفانه در حال حاضر منافع اقتصادی شخص در کشور ما محترم تر از منافع عمومی است بطوریکه با نگاه در دستگاه های اجرائی به این نتیجه می رسیم که ما هنوز به آن بلوغ شهرسازی نرسیده ایم و هنوز محلات ما آنقدر رشد نکرده اند که با کنار هم قرار گرفتن تبدیل به یک پروژه شده و به اجرا برسد، در حالیکه در برخی از کشورها نگاه عمومی بر نگاه شخصی ارجحیت دارد ولی در کشور ما به این شکل نیست.

وی در خاتمه اظهار داشت: شهرداری تهران پیشرو در تشکیل سراهای محلات است و در این زمینه از مردم نظر سنجی نموده و شهرداری قزوین و سایر شهرداریها نیز در این خصوص حرکتهای خوبی داشته که یکی از آنها انعقاد تفاهم نامه شهرداری قزوین باسازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین در راستای پرداختن به محلات و سراهای محله است که در شهرسازی و ساختن شهر از یکدیگر نظر بگیرند.

 

در خاتمه نیز توسط اساتید عالی رتبه شهرسازی دکتر طبیبیان، بحرینی، سلطان زاده، آیوازیان، هاشم زاده و حبیبی که در همایش حضور داشتند پنلی در خصوص موضوع شهرسازی ارائه گردید و در پایان مراسم از آنان تقدیر و تشکر بعمل آمد.

 


گالری