اولین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی سازمان، اولین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان با مشارکت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان و دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان معماری و شهرسازی در تالار مرکزی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) دوشنبه مورخ ۹۲/۲/۳۰ برگزار شد و در آن مهندسین شهرساز و اساتید دانشگاهها از دو قطب صنعت و آکادمیک به بررسی مسائل شهرسازی و معماری پرداخته و راهکارهای اجرایی را مورد مطالعه قرار دادند.
هر ۱۰ روز یک همایش تخصصی در نظام مهندسی قزوین برگزار میشود.
مهندس فرخ زاد در نخستین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان اظهار داشت: شهر خوب شهری است که عناصر آن به صورت مرتب و هماهنگ در کنار یکدیگر قرار گرفته و عناصر آن اعم از فضاها و ساختمانی از انسجام خوبی نسبت به یکدیگر برخوردار باشند که تحقق این امر میسر نخواهد بود جز شناخت و تبیین درست جایگاه رشته شهرسازی.
مهندس فرخ زاد ضمن اشاره به تخلفات ساخت و سازها، عنوان کرد: از مهمترین تخلفاتی که در حوزههای شهرسازی با آنها مواجه هستیم عدم رعایت ضوابط توسعه شهری ب، عدم رعایت کاربریهای مصوب طرحهای توسعه شهری، عدم رعایت تراکم مصوب طرحهای توسعه شهری و … می باشد که علاوه بر اینکه مشکلات و معضلات بسیاری را در دراز مدت موجب خواهد نمود نمودی از نادیده انگاشتن حقوق شهروندی بوده و سلب آسایش و آرامش شهروندان را به دنبال خواهد داشت
وی تصریح کرد: در مجموعه قوانین نظام مهندسی ساختمان اهمیت زیادی به شهرسازی و معماری داده شده و در ماده دو این قانون بندهای مختلفی در خصوص موضوعات شهرسازی نیز مطرح گشته است.
این مسئول با اشاره به موفقیتهای نظام مهندسی ساختمان استان قزوین گفت: نظام مهندسی ساختمان استان پنج سال متوالی توانسته رتبه برتر کشوری را در زمینه رعایت مقررات ملی ساختمان کسب نماید که دست آورد قابل قبولی است، البته همواره با ایده آل ها فاصله احساس می شود که نیاز است تلاشها و برنامهریزیهای بیشتری در این زمینه صورت پذیرد.
به گفته مهندس علی فرخزاد برگزاری همایشها و موضوعات تخصصی کمک زیادی به کسب موفقیتهای سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین کرده است و در سالهای اخیر در مجموعه نظام مهندسی ساختمان استان قزوین به طور متوسط هر ۱۰ روز یک همایش تخصصی برگزار شده که در ارتقای سطح علمی مهندسان این حوزه تأثیرگذار بوده است.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان در خاتمه افزود امیدواریم مهندسان شهرساز و معمار با اهتمام ورزیدن در اجرای قانون نظام مهندسی ساختمان در عین عمل به وظیفه خود، رعایت حقوق شهروندی را نیز در نظر بگیرند.
یک هزارو ۵۵ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد.
دکتر رحیم هاشم پور دبیر نخستین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان در این مراسم اظهارداشت: شهرسازی مقوله ای پیچیده است که از سویی به اموری از قبیل برنامه ریزی، توزیع فضایی و اقتصادی سرزمین، تبیین مقررات و قوانین و از طرف دیگر به مشارکت مردم در طرح های شهری،هویت شهر، هنر و تکنولوژی روز می پردازد و عدم اطلاع مردم از شهرسازی و مباحث مربوط به آن می تواند فجایع جبران ناپذیری در شکل شهر، معماری و کالبد شهر بوجود آورد.
دبیر همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان ضمن اظهار تاسف از برخی تصمیمات اتخاذ شده از جانب متخصصین شهر، برنامه ریزان و طراحان شهری حتی در کشورهای پیشرفته تصریح کرد: عدم توجه به هویت، فرهنگ، محیط زیست، مشکلات ترافیکی و دخالت غیر مسوولانه در بافت های فرسوده و طرح های توسعه شهری را می توان از دغدغه های شهرهای امروز دانست.
وی هدف اصلی از برگزاری این همایش را بررسی مشکلات در شهرهای امروز و بدنبال آن ارائه راهکارهای نظری و اجرایی در حل مشکلات عنوان کرد و افزود: برای اینکه به نتیجه گیری اساسی دست یابیم این همایش بصورت زنجیره ای و سالانه یک بار با مباحث تخصصی برگزار خواهد شد.
دکتر هاشم پور یادآورشد: در اولین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان یک هزار و ۵۵ مقاله به دبیرخانه این همایش ارائه شده که از این تعداد ۵۵۴ مقاله پذیرفته و همچنین ۳۰ اثر برتر نیز بصورت پوستر در همایش ارائه خواهد شد و همچنین ۱۱۳ مقاله برتر نیز در نشریه الکترونیک به چاپ خواهد رسید.
وی افزود: دانش فلسفه در راستای پاسخگویی به نیاز علت وجودی و چرایی انسان شکل گرفته است و دانش معماری و شهرسازی نیز نظیر دیگر علوم و دانش ها، برای پاسخگویی به بخشی از نیازهای انسان فراهم شده است و محور تمام علوم انسان است.
مهمترین عامل تغییر در سبک معماری و شهرسازی تغییر نگرش جامعه به بحث معماری خواهد بود
حسن ذوالفقارزاده رئیس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در ادامه مهمترین عامل تغییر در سبک معماری و شهرسازی را تغییر نگرش جامعه به بحث معماری بیان کرد و گفت: توان اقتصادی و نوع فرهنگ جامعه عمده ترین دلایل تحولات شکل گرفته در معماری و شهرسازی است.
وی ورود الگوهای جدید تلفیق یافته با معماری های غربی و بستر سازیهای نادرست و بدون هدف در ارائه سبک های معماری را دلیل اصلی فاصله گرفتن از معماری سبک ایرانی اسلامی دانست و افزود: رسیدن به جایگاه مطلوب معماری ایرانی اسلامی ، نیازمند عزم و اراده جدی در بحث معماری و شهر سازی است.
گفتنی است در ادامه همایش ضمن تقدیر از ۳۰ مقاله برتر پذیرفته شده در همایش، سلسله نشست هایی با موضوعات پایداری شهری، شهرسازی معاصر و شهرسازی در گذر زمان با حضور اساتدی برتر شهرسازی و معماری کشور از جمله خانم دکتر بهناز امین زاده،دکتر حبیبی، دکتر طبیبیان، مهندس تقی زاده،دکتر بهنام امین زاده، دکتر شیعه، مهندس مجابی، دکتر جهانشاه پاکزاد و رحیم هاشم پور برگزار شد.