رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین  قوانین و بخشنامه های تدوین شده در  حوزه ساختمان را گامی موثر در زمینه  ارتقاء ایمنی و کاهش تلفات جانی در حوادث غیر مترقبه عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان؛ مهندس مجابی در مراسم گرامیداشت روز مهندس در شهرستان تاکستان با اشاره به مشکلات جامعه مهندسان و اهمیت توجه به این قشر به منظور ارتقاء کیفیت ساختمان ها اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۱۰ هزار مهندس عضو سازمان سازمان نظام مهندسی قزوین هستند که حدود ۵۰۰ نفر آن ها در شهرستان تاکستان فعالیت دارند. 

 وی تصریح کرد: قوانین و بخشنامه های خوبی در حوزه ساختمان تدوین  شده که اثربخشی های زیادی به همراه داشته، از مهمترین نمونه های آن می توان به کاهش تلفات جانی در مقایسه میان  زلزله های منجیل، بم و کرمانشاه اشاره کرد.

 این مسوول با تاکید بر اینکه باید به تفکر مهندسی باور داشته باشیم؛ افزود: اگرچه  مهندسان در ارایه خدمات مهندسی نقش موثری دارند اما تاکنون در کمتر از ۳۰ درصد از خدمات ایفای نقش کرده اند که این روند باید اصلاح شود.

مجابی  با اشاره به شاخصه های مهم ساختمان افزود:  ایجاد ایمنی، رفاه، آسایش، بهداشت و سلامت بهره برداران از مولفه های حایز اهمیت در ساخت و سازهاست و باید این مقوله ها به خوبی پیاده سازی شوند.

وی خاطر نشان کرد: حق الزحمه مهندسان اندک است، انتظار می رود  تعرفه خدمات مهندسی در حوزه ساختمان اصلاح شود چراکه  یک مهندس تا پایان عمر ساختمان مسوولیت دارد. 

 این مسوول گفت: صنعت ساختمان دومین صنعت کشور است و سرمایه ملی محسوب می شود به همین منظور باید  با جلوگیری از ورود افراد غیر حرفه ای و ارتقاء کیفیت خدمات مهندسی، عمر مفید ساختمان را افزایش داد تا این سرمایه به خوبی حفظ شود.  

 مهندسان در کار خلاقیت داشته باشند

در ادامه این نشست نماینده ولی فقیه و امام جمعه تاکستان در سخنانی با اشاره به نقش  جایگاه مهندسان در توسعه کشور اظهار کرد: حوزه مهندس گستردگی‌های زیادی دارد و نیازمند اعمال سلیقه است و در این صورت یک مهندس می تواند آثار ماندگاری برجای بگذارد.

 آیت الله اسلامی تصریح کرد: کار مهندس باید با ایده و خلاقیت همراه باشد تا بتواند ساختمان ایمن و با کیفیت برسازد.

 وی با بیان این که مهندسان در زیبا سازی فضاهای شهری نقش مهمی دارند؛ افزود: مهندس باید در انجام کار انگیزه داشته باشد  و از معماری  اصیل و سنتی ایران الگوبرداری کند ودر ساخت وسازها  به  اقلیم منطقه توجه زیادی داشته باشد و متناسب با  شرایط  جغرافیایی کار ساخت وساز را دنبال کند در این صورت است که می تواند ساختمان هایی زیبا و با کیفیت بسازد.

 تغییر باید متفکرانه باشد

  بهمن طاهر خانی  نماینده مردم تاکستان درمجلس شورای اسلامی نیز دیگر سخنران این مراسم بود که با اشاره به نقش مهندسان در احیا تمدن اسلامی بیان کرد: امروزه  تولید سازه‌های مدرن  و بنیادی زیادی را شاهد هستیم که بیانگر خلاقیت و تفکر مهندسان است.

وی با اشاره به شکوفا بودن  تمدن ایران در حوزه ساخت و سازها گفت: در حوزه ساختمان سازی می بایست  به گونه ای حرکت می کردیم که فیزیک شهرسازی ما بر اساس فرهنگ بومی کشور باشد و از تمدن اصیل خود فاصله نمی گرفتیم.

این نماینده مجلس اضافه کرد: در حوزه ساخت و ساز و مباحث فیزیکی باید بازگشت و پالایشی داشته باشیم و کشور را به سمت تمدن اصیل جامعه بشری سوق دهیم.  

طاهرخانی خاطر نشان کرد: با شعار نمی توانیم در جامعه دگرگونی ایجاد کنیم اگر به دنبال تغییرهستیم باید متفکرانه به حوزه های تخصی ورود کنیم و کارها ریشه ای و زیربنایی پیگیری شود تا بتوانیم شاهد  توسعه باشیم.

حرفه مهندسی، بسیار ارزشمند است

  رییس شورای شهرستان تاکستان نیز در این مراسم اظهار کرد: در این شهرستان افراد زیادی با استعدادهای خوب داریم که

اگر به آن ها  نگاه ویژ ه ای شود، روند روبه رشدی  خواهیم داشت.

صیاد رحمانی با بیان این که  حرفه مهندسی، بسیار ارزشمند است؛ افزود: مهندسان شهرستان تاکستان تخصص های خوبی دارند  ودر این شهرستان استادان بزرگی پرورش یافته اند که اکنون افتخار شهرستان محسوب می شوند.

این مسوول گفت: انتظار می رود اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان به مهندسان به تاکستان نگاه ویژه داشته باشند، همچنین  در برنامه ریزی های مدیریت شهری با ما همراه باشند تا وضعیت شهرستان به لحاظ فیزیکی و کالبد بهبود  پیدا کند .

 کیوان رحمانی مسسول دفتر نمایندگی نظام مهندسی ساختمان درشهرستان تاکستان نیز گزارشی از عملکرد و سیاست های اجرا شده در این شهرستان را ارایه کرد.

 


گالری