معاون وزیر راه و شهر سازی گفت :تلاش برای استفاده از مصالح بدون نیاز به مرمت اجتناب ناپذیر است و برخی از سازه های امروزی چالش مرمت آنها را در آینده پیش. روی ما قرار خواهد داد.

به گزارش روابط عمومی به نقل از «شورای مرکزی» ٬ پیروز حناچی با بیان این مطلب در همایش مبحث پنجم مقررات ملی ساختمان افزود : اولین و دومین کنفرانس مرمت سازه های گلی سالهای ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ در شهر یزد برگزار شد اما هو اکنون مصالح تولید بر پایه خاک از کشورهای دیگر وارد شده و در این زمینه از بقیه کشورها عقب هستیم و لازم است سازمان نظام مهندسی ساختمان در این زمینه بررسی و اقدام لازم را انجام دهد. 

وی در ادامه افزود : به ازای هر یک درجه گرم شدن کره زمین شهر ها در معرض تهدید قرار می گیرند و همین امر یکی از چالش های پیش رو بشر است و ارتباط آن نیز با سوخت های فسیلی به اثبات رسیده است و در همین راستا ایران متعهد به کاهش گازهای گلخانه ای در شرایط تحریم ۴ درصد و در پسا تحریم ۱۲ شده است .

حناچی ادامه داد : ما هم اکنون در شهری قرار داریم که قرار است به ثبت جهانی برسد و به عنوان خاستگاه معماری سنتی ایران تجربیات خود را به دیگر کشورها منتقل کند اما سوال اینجاست که آیا توانسته ایم در همین جا از مصالح به درستی استفاده کنیم ؟

وی با اشاره به اینکه کشورهایی با سابقه کمتر از ایران توانسته اند معماری منطبق با طبیعت بسازند افزود : با نگاهی به روند مرمت ساختمان ها ی گلی در چغازنبیل شوش . حتی تخت جمشید بم و اصفهان در ایران، تبت و یمن و چین و ژاپن در سطح بین المللی نشان از استقلال این دانش در دنیا دارد و نشان می دهد که یک سوم مردم جهان در سازه های گلی زندگی میکنند.

حناچی تاکید کرد : با این پیشینه باید استفاده از سازه های گلی را که حداکثر انطباق با محیط زیست دار د را مد نظر قرار داد و این شکاف تاریخی بوجود آمده را با انتقال دانش به امروز رفع کنیم.