به گفته رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان، کیفیت خدمات مهندسی تنها با ورود مهندسان و اهل فن به حوزه صنعت ساختمان تکمیل می شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان؛ به مناسبت گرامیداشت روز مهندس، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین در جمع فعالان صنعت ساخت و ساز در شهرستان آبیک حضور یافت و با تبریک این روز مشکلات آن ها را مورد برسی قرار داد.
مهندس سید کاظم مجابی در این نشست با اشاره به میزان مشارکت مهندسان در انتخابات هیأت مدیره اظهار کرد: در کشور به طور میانگین ۱۵ تا ۱۶ درصد اعضا در انتخابات سازمان های نظام مهندسی ساختمان شرکت داشتند و این میزان در قزوین ۲۵ د رصد بود که نسبت به استان های دیگر مشارکت بالا تری داشتیم؛ امیدوارم مهندسان در حوزههای دیگر نیز در تصمیم گیری ها به خوبی ایفای نقش کنند.
وی با اشاره به مشکل اشتغال مهندسان تصریح کرد: متاسفانه میزان ساخت وساز و صدور پروانه در استان به میزان چمشگیری کاهش یافته از سویی دیگر نیز به دلیل پراکندگی های موجود، ۵۰ درصد از صدور پروانه ها در قزوین و مابقی در نقاط دیگر صادر می شود، همچنین باتوجه به اینکه حدود ۸۵ دصد از مهندسان در قزوین و مابقی در دیگر نقاط هستند، از این رو دغدغه های مهندسان قزوین نسبت به شهرستان های دیگر بیشتر است.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین اضافه کرد: با اهتمام ویژه ای که در وزارت راه و شهرسازی برای موضوع توزیع نظارت وجود دارد، این مهم در دستور کار هیأت مدیره قرار گرفته و با برخی مسوولان تصمیم گیرنده استان نیز مذاکراتی انجام شده تا تمامی مهندسان از این فرصت برخوردار شوند. امیدواریم در سال آتی این سیاست در استان اجرایی شود تا مشکلات اشتغال مهندسان کاهش پیدا کند.
مجابی خاطر نشان کرد: اگرچه حجم ساخت و ساز روبه کاهش است ولی توسعه خدمات مهندسی در زمان بهره برداری بسیار حایز اهمیت بوده، بنابراین باید در مسیری گام برداریم که وظایف مهندسان تنها به زمان ساخت محدود نشود و براساس مبحث ۲۲ که بر زمان بهره برداری تاکید دارد از ظرفیت مهندسان در این حوزه بهره گرفته شوند و آن ها تا مرحله بهره برداری همچنین سرویس و نگهداری ساختمان ایفای نقش کنند.
وی ادامه داد: این موضوع را از طریق شورای فنی استان با جدیت پیگیری شده و خوشبختانه مورد موافقت قرار گرفته، از سویی دیگر نیز در هیأت چهارنفره مطرح شده و به دنبال راهکارهایی برای اجرایی شدن این مبحث هستیم که امیدواریم این هدف نیز محقق شود.
این مسول ابراز کرد: از دیگر مواردی که به منظور رفع مشکلات اشتغال مهندسان در دستور کار قرار گرفته، حضور مهندسان در تا پایان مرحله نازک کاری است؛ چراکه به اشتغال مهندسان و ارایه خدمات بهتر فنی و مهندسی به شهروندان کمک می کند.
مجابی عنوان کرد: کیفیت خدمات مهندسی زمانی تکمیل می شود که در حوزه صنعت ساختمان تنها مهندسان و اهل فن فعالیت کنند، ولی در حال حاضر در این مرحله افراد غیر حرفه ای ورود پیدا می کنند و کار مهندسان را دچار خدشه می کنند. این موضوع در شورای فنی و هیأت ۴ نفره مطرح شده، آن ها نیز نسبت به اجرای آن اهتمام ویژه ای دارند. بدون شک تحقق آن مشکل اشتغال بسیاری از مهندسان را برطرف و جایگاه مهندسان در صنعت ساختمان به خوبی تبیین می کند.
وی با اشاره به دیگر اقدامات هیأت مدیره سازمان به منظور رفع مشکل اشتغال مهندسان گفت: بحث واقعی شدن خدمات مهندسی در حوزه اجرا، قرارداد مجریان با مالکان تعهدات طرفین نیز از مواردی است که به همین منظور مورد پیگیری قرار گرفته و امیدواریم به رفع ارایه خدمات توسط تعداد افراد غیر حرفه ای در قالب خدمات صوری کمک کند.
این مسوول با اشاره به راه اندازی دفتر استاندارد سازی در سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین افزود: در پی ابلاغ دولت، موضوع انرژی ساختمان و بازرسی انرژی در ساختمان های دولتی و بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفته و مهندسان باید به آن ورود کنند، که تحقق این هدف نیازمند ایجاد تعامل میان نظام مهندسی و اداره کل استاندارد بود که بتوانیم این سیاست را به خوبی اجرایی و از تکنولوژی های جدید در صنعت ساختمان استفاده کنیم.
وی همچنین عنوان کرد: هیأت مدیره در این دوره سعی کرده به بدنه سازمان ورود پیدا کند، به گونه ای که در حال حاضر تمامی اعضای هیأت مدیره مسوولیت واحدهای مختلف سازمان را برعهده گرفته انده این روند موجب شده از مشکلات اعضاء به خوبی مطلع شوند و برای رفع آن اقدام کنند.
مهندسان برای اشتغال با مشکل روبرو هستند
مسوول نمایندگی سازمان در شهرستان آبیک نیز در سخنانی با اشاره به مشکل اشتغال مهندسان اظهار کرد: به علت رکود ساخت و ساز، مهندسان حوزه ساختمان با مشکل اشتغال روبرو شده اند، گرچه این چالشی است که تمامی مهندسان در کشور با آن روبروشده اند؛ ولی انتظار می رود که اعضای هیأت مدیره سازمان در این زمینه گام هایی بردارند.
مهندس محمد عبادی تصریح کرد: انتظار می رود به منظور توسعه اشتغال مهندسان صنعت ساختمان، پروژه عمرانی شهرک های صنعتی توسط مهندسان همین شهرستان انجام شود؛ هچنین پیشنهاد می شود در زمینه ساخت وساز شهرک دانشگاهی و پروژه های بخشداری نیز تنها از ظرفیت های مهندسی موجود در همین شهرستان استفاده شود در این صورت مشکل اشتغال و تنگناهای اقتصادی مهندسان شهرستان کاهش می یابد.
وی خاطر نشان کرد: البته این سیاست در شهر خاکعلی اجرایی شده و امیدوارم همچنان در دیگر نقاط شهرستان ادامه داشته باشد.
مسوول نمایندگی سازمان در شهرستان آبیک با اشاره به دیگر مشکلاتی که درشهرستان با آن روبرو هستیم مربوط به حوزه نظارت است که باید در این باره تغییراتی روی دهد، افزود: باید علاوه بر ساخت وساز های عمومی، نظارت بر پروژه های عمرانی بخش دولتی نیز به مهندسان نظام مهندسی ساختمان آبیک واگذار شود در این صورت فرصت اشتغال مهندسان توسعه می یابد.
عبادی همچنین گفت: در حال حاضر شهرستان آبیک دارای ۲۲۶ مهندس دارای پروانه است که در ۳۳ دفتر مهندسی مشغول به فعالیت و ارایه خدمات هستند.