نمایشگاه صنعت ساختمان؛ فرصتی برای تقویت رعایت استانداردها
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین نمایشگاه صنعت ساختمان را فرصتی برای تقویت فرهنگسازی در میان شهروندان و ارایه آموزش به آنها به منظور استفاده از مصالح استاندارد و با کیفیت برای کاهش خسارتهای ناشی از حوادث غیرمترقبه دانست.
قدرت الله مهدیخانی در حاشیه بازدید از نمایشگاه صنعت ساختمان در گفتوگو با روابط عمومی سازمان اظهارکرد: با توجه به اینکه استان قزوین یکی از استانهای حادثه خیز به شمار میرود چنانچه بتوانیم به شهروندان آموزشهایی ارایه دهیم و در زمینه رعایت استفاده از مصالح با کیفیت فرهنگسازی داشته باشیم به طورحتم در صورت وقوع حادثه میزان خسارتها کاهش مییابد، البته این نمایشگاه فرصتی بود که به تحقق این سیاست نزدیکتر شویم.
وی با تاکید بر بروزرسانی تکنولوژیهای مورد استفاده درصنعت ساختمان به منظور کاهش خسارتهای ناشی از حوادث طبیعی، تصریح کرد: عمر مفید ساختمان در ایران ۲۵ سال است و این در حالی است که در بیشتر کشورها عمر مفید ساختمان به بیش از یکصد سال نیز میرسد که این تاسفبار است.
این مسوول اضافه کرد: به منظور بهرهوری بهتر از ساختمانها و صرفهجویی در سرمایههای ملی باید دانش خود را در زمینه صنعت ساختمان بروزرسانی کنیم و ساختمانی را که میسازیم بر اساس تکنولوژیهای نوین باشد، البته این امر در صورت استفاده از ظرفیت کارشناسان با تجربه و حرفهای محقق میشود.
مهدیخانی با تاکید بر رعایت استانداردها و آییننامههادر ساخت وسازها بیانکرد: شاید این قوانین در ابتدا هزینههایی برای شهروندان به همراه داشته باشد، ولی در حقیقت نوعی سرمایهگذاری محسوب میشود، چراکه عمر مفید ساختمان را افزایش میدهد از سوی دیگر نیز در صورت وقوع حادثه، خسارتها کاهش مییابد.
این مسوول یادآور شد: با توجه به اینکه استان قزوین روی گسل قرار گرفته و از استانهای حادثه خیز به شمار میرود، رعایت استانداردهای ساختوساز و قوانین مقررات ملی در این استان الزامی است، چراکه درکاهش خسارتها اثر بسزایی دارد.
مهدیخانی با اشاره به رشد تکنولوژی در صنعت ساختمان بیان کرد: امروزه شاهد تولید مصالح سبک و بکارگیری از آنها در ساختوسازها هستیم. این گونه مصالح کمک میکنند در صورت وقوع حادثه و قرار گرفتن افراد در زیر آوار با آسیبهای کمتری روبرو شوند از این رو توصیه ما بر این است که صاحبان صنایع خود را به این دانش مجهز کنند.
وی ادامه داد: انتظار میرود، شهروندان در ساختوسازها تمامی اصول ایمنی و استانداردها را با بهترین کیفیت به خوبی رعایت کنند و در ساختمانهای مسکونی و غیر مسکونی ایمن سازی سازهها و غیرسازهها جدی تلقی شود.
این مسوول یادآورشد: شهروندان باید در نصب دکوراسیون منزل، کمد دیواری و دیگر تجهیزات ساختمان به استانداردها و ایمن سازی توجه داشته باشند که در زمان وقوع زلزله و لرزش ساختمان از پرتاب این اجناس که خود عامل خسارت هستند، جلوگیری شود.
مهدیخانی با بیان اینکه همکاری مردم در اجرای رعایت قوانین مقررات ملی نقش بسزایی دارد، افزود: شاید در ابتدا اجرای این قوانین کار سختی به نظر برسد، ولی شهروندان در دراز مدت خواهند دید که خسارتهای کمتری برای آنها برجای میماند و در هزینهها صرفهجویی میشود.
وی با اشاره به اینکه استفاده از مصالح با کیفیت و رعایت استانداردها با حفظ جان و مال مردم ارتباط تنگاتنگی دارد، بیان کرد: باید قوانینی تعریف شود که اجرای این مباحث الزامی شوند، البته ما به دنبال آن هستیم که فرهنگسازیها را تقویت کنیم تا مردم بپذیرند باید به کیفیت ساختوساز توجه داشته باشند و با رعایت استانداردها، ساختمانی را مطالبه کنند که در برابر تمامی حوادث ایمن باشد، البته تحقق این سیاست نیز با مشارکت سازمان نظام مهندسی ساختمان و سازمان فنی حرفهای استان امکانپذیر است.
این مسوول یادآور شد: با توجه به اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان عضو شورای هماهنگی مدیریت بحران استان است، بنابراین انتظار میرود، تعامل آنها با مدیریت بحران ارتباط چشمگیر باشد، همچنین سایر دستگاههای امدادی در کنار سازمان نظام مهندسی ساختمان که متولی امر و ساختوساز است، قرار گیرند تا با ساخت ساختمانهای ایمن شاهد پیشگیری از تلفات ناشی از حوادث باشیم.