مراسم بزرگداشت روز شهرسازی با حضور رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین، مراسم بزرگداشت روز شهرسازی با حضور مهندس اکبر ترکان رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، مهندس حقبین نایب رئیس دوم، دکتر بدیعی عضو هیئت رئیسه شورای مرکزی برگزار شد.
در این مراسم همچنین مهندس مرتضی روزبه استاندار، مهندس منوچهر حبیبی معاون سیاسی امنیتی و ایوب رحیمی منفرد معاون سیاسی امنیتی وی، مهندس علی فرخزاد رئیس و اعضای هیئتمدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین، نمایندگان سازمانهای نظام مهندسی ساختمان استانهای کشور و جمعی از شهرسازان و مهندسان در سالن اجتماعات سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین نیز حضور داشتند.
در این مراسم مهندس ترکان طی سخنانی اظهار کرد: در کشور ما شغل از مسکن تبعیت میکند که این موضوع در اقتصادهای صنعتی تراز اول دنیا برعکس است؛ به گونهای که کار نسبت به سکونت اولویت دارد و چنانچه شخصی در منطقهای کار پیدا نکند، به جای تغییر شغل در آن منطقه، از طریق مهاجرت مسکن خود را تغییر میدهد.
وی افزود: در اقتصاد نفتی ابتدا به دلایلی اشخاص در جایی سکونت مییابند و سپس به منظور ایجاد شغل برای آنان تلاش میشود که گرچه ممکن است منطقهای استعداد اشتغالزایی نداشته باشد، اما به دلیل سکونت عدهای از مردم در آن منطقه، ناچار به ایجاد اشتغال حتی با صرف هزینههای اضافی هستیم.
مشاور عالی رئیس جمهور عنوان کرد: از همین رو باید شهرسازان درستی یا نادرستی تبعیت شغل از مسکن یا برعکس را بررسی و مرور کنند.
ترکان با اشاره به شکلگیری سکونتگاههای تحمیلی یا غیرقانونی همچون حاشیهنشینی در مناطق شهری تصریح کرد: به عنوان نمونه در برخی مناطق به دلایلی از جمله تغییر اقلیم، بحرانهای آب و ایجاد خشکیها کشاورزی و ظرفیت اقتصادی حاصل از آن تضعیف و جمعیت در حاشیه شهرها ساکن شده است که این موضوع از نظر سیمای شهری و شهرسازی ناهنجار است و از نظر اجتماعی نیز مسائل خاص خود را به دنبال دارد.
وی یادآور شد: در بیشتر نقاط دنیا بیشترین جمعیت شهری و شهرهای بزرگ در سواحل واقع هستند و تقریبا ۹۵ درصد شهرهای بزرگ دنیا در مناطق ساحلی قرار دارند که بیشترین جمعیت دنیا را در خود جای میدهند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ادامه داد: این در حالی است که در ایران از ۲۰ شهر بزرگ کشور هیچ یک در مناطق ساحلی نیستند و شهر بالای ۵۰۰ هزار نفر در سواحل جنوبی ایران وجود ندارد که از همین رو باید اقتصاد را در این مناطق فعال کرد.
*ایجاد اعتقاد به به بهرهمندی از ظرفیت شهرسازان در میان مدیران
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین نیز در این برنامه با اشاره به سیاستهای حوزه مدیریتی خود مبنی بر ورود آن به عرصههای اجتماعی گفت: در بخش شهرسازی ظرفیت کار زیادی برای ورود به این عرصهها وجود دارد که وجود ۲۰۰ مهندس شهرساز در این استان نیز این ظرفیت را بیشتر میکند.
مهندس فرخزاد اضافه کرد: در گام نخست لازم است اعتقاد به بهرهمندی از ظرفیت شهرسازان در میان مدیران و مسئولان ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: در تمام دورههای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران یکی از مباحث مطروحه از سوی تمام وزرایی که برای گرفتن رأی اعتماد از مجلس معرفی میشدند، مربوط به شهرسازی و توجه به موضوعات اجتماعی در این حوزه بوده اما تحقق نیافته است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین استفاده از ظرفیت مهندسان شهرساز در پیادهسازی و اعمال مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان را از اقدامات انجام شده در حوزه تأثیرات اجتماعی عنوان و تصریح کرد: به دنبال تحقق معادله برد- برد میان مردم و مهندسان هستیم و در این صورت انتفاع به مردم و سرمایههای ملی کشور میرسد که منافع پایدار و باثبات را برای جامعه به دنبال میآورد.
*قابیلت شهرهای کوچک برای تبدیل شدن به اماکن گردشگری
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی قزوین نیز به عنوان دیگر سخنران این مراسم گفت: باید پذیرفت که شهرهای کوچک نیز توان تبدیل شدن به محلهای مناسب برای گردشگری و دعوت از میهمانانی از سراسر کشور را دارند.
مهندس حامد مانیفر افزود: مردم این گونه شهرها خصلتهای میهماننوازی زیادی دارند و میتوان از این ویژگی اجتماعی و اخلاق و رفتار خوب مردم برای توسعه گردشگری بهره برد.
وی اضافه کرد: رسانهها میتوانند این اماکن را معرفی کنند تا مردم با آن آشنایی یابند و موجبات رشد و جلب توجهات مسئولان به آن فراهم شود.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی قزوین تصریح کرد: خانههای مردم در شهرهای کوچک محل مناسبی برای پذیرایی و اسکان میهمانان محسوب میشود که در سراسر دنیا چنین امری صورت میگیرد و گرچه سخن گفتن از هتل، اماکنی مجلل را در ذهنها متبادر میکند، اما همین خانهها نیز میتواند اماکن و هتلهای خوبی برای گردشگران باشد.
مانیفر با بیان اینکه در این صورت گردش مالی ایجاد شده در حوزه گردشگری نصیب مردم میشود، عنوان کرد: امید است با اتخاذ سیاستها و تدابیر مناسب، در راستای توزیع عادلانه امکانات د سراسر کشور اعم از شهرها و روستاها و در نتیجه افزایش سرزندگی و خلاقیت گام برداشته شود.
در بخش دیگری از این برنامه دکتر زهره داوودپور عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، دکتر بهرام امینزاده عضو هیئت علمی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره)، مهندس محمداسماعیل حافظی مدیرعامل سازمان خدمات خدمات طراحی شهرداری قزوین، محمدعلی حضرتی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و مهندس وثیقنیا عضو هیئتمدیره و رئیس گروه تخصصی شهرسازی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین نظرات خود را در خصوص فعالیتهای حوزه شهرسازی مطرح کردند.