۱۳۹۱/۱۱/۲۸
کد : ۹۹۰۸
وضعیت اقتصادی حال حاضر، آسیب شدیدی به روند اجرای پروژههای شهرداری قزوین وارد کرده و آهنگ پیشرفت آنها را کند کرده است.
معاون فنی و عمرانی شهرداری قزوین گفت: وضعیت اقتصادی حال حاضر، آسیب شدیدی به روند اجرای پروژههای شهرداری قزوین وارد کرده و آهنگ پیشرفت آنها را کند کرده است که این موضوع به دلیل افزایش قیمت مصالح بوده و قیمت تمام شده پروژه ها را افزایش داده و شهرداری با اتخاذ تدابیر خاص در صدد رفع این مشکلات برآمده است.
معاونت فنی و عمرانی شهرداری قزوین در راستای بهبود حمل و نقل درون شهری و ارتقای کمی و کیفی طرح های عمرانی و پروژه های ناتمام اقداماتی را در سطح شهر انجام داده است که برای آگاهی از وضعیت آنها، با مسعود حق لطفی معاون فنی و عمرانی شهرداری قزوین به گفت و گو نشستیم:
وضعیت اقتصادی کنونی چه تأثیری بر روند پروژه های شهرداری داشته است؟
وضعیت اقتصادی حال حاضر، آسیب شدیدی به روند اجرای پروژه ها وارد نموده و آهنگ پیشرفت آنها را کند کرده است که این موضوع به دلیل افزایش قیمت مصالح بوده و قیمت تمام شده پروژه ها را افزایش داده و شهرداری با اتخاذ تدابیر خاص در صدد رفع این مشکلات برآمده است. در واقع، وضعیت اقتصادی موجود باعث شده است تا در پروژه های احداث برج ها، ۲۰ تا ۲۵ درصد از برنامه زمان بندی عقب باشیم. پروژه تقاطع غیر همسطح امام علی(ع) نیز که در حال حاضر از ۶۴ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است، به دلیل مشکلات اقتصادی در تهیه فولاد و نیز واردات کابل های مورد نیاز این پروژه، ۱۰ درصد از برنامه زمان بندی عقب است. در حال حاضر، مشکلات برطرف شده و اجرای آن با سرعت در حال انجام است که امیدواریم تا اواخر بهار سال ۹۲ به بهره برداری برسد. همچنین پروژه تقاطع های غیر همسطح مطهری و ایثار ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و اکنون در مرحله عملیات خاکی قرار دارد که در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی، در اردیبهشت ماه سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
در پروژه تقاطع غیر همسطح مطهری با چه مشکلاتی مواجه بودید؟
در اجرای این پروژه با مشکلات زیادی رو به رو بودیم که از جمله آنها می توان به نگهداری دکل ۲۳۰ ولتی با توجه به خاکبرداری انجام گرفته در اطراف دکل و نیز جا به جایی تأسیسات آن اشاره کرد. مسائل مربوط به عبور این تقاطع از میان دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) و منفصل کردن تمامی تأسیسات با وجود همکاری های لازم نیز، از دیگر مشکلات در مسیر اجرای این پروژه بود که تمامی این موضوعات باعث کاهش سرعت پیشرفت و از دست رفتن زمان شد.
درخصوص آسیب پذیری آسفالت تقاطع های غیر همسطح نصر و سرداران و نیز بسته شدن تقاطع ۹ دی در مقطعی کوتاه توضیح بفرمایید؟
هر سازه ای پس از ساخت نیازمند تعمیر و نگهداری می باشد که این موضوع، ذات سازه های عمرانی است و نمی توان از آن چشم پوشی کرد. همچنین در خصوص تقاطع های غیر همسطح نصر و سرداران، به دلیل سرعت زیاد کار و نیز همزمانی اجرای این پروژه ها با پروژه جمع آوری میدان شهید بابایی و نیز اصلاح هندسی ورودی شرقی تقاطع غیر همسطح نصر از سمت پادگان که یک باره به برنامه های کاری معاونت عمرانی شهرداری اضافه شد، با کمبود زمان مواجه شدیم زیرا با اضافه شدن پروژه های جدید، زمان لازم برای اجرای همگی این طرح ها به معاونت داده نشد.
در آن شرایط، به جای دو لایه آسفالت، یک لایه آسفالت در تقاطع های غیر همسطح نصر و سرداران ریخته شد. البته عامل دیگر در آسیب پذیری آسفالت تقاطع ها، نوسانات قیمت و کمبود قیر در آن برهه زمانی بود و کم بودن ضخامت آسفالت در حال حاضر باعث ایجاد شکستگی هایی در تقاطع نصر و آبگرفتگی آن می شود که با اجرای لایه دوم آسفالت پس از بارش های بهاری، این مشکل برطرف خواهد شد.
آیا برای اصلاح هندسی تقاطع غیر همسطح سرداران به سمت بلوار آزادگان (غیاث آباد) ازقبل برنامه ریزی شده بود؟ آیا امکان این اصلاح در هنگام احداث تقاطع وجود نداشت؟
طبق برنامه بلند مدت، ۴۰ تقاطع غیر همسطح برای شهر قزوین پیش بینی شده است و پس از افتتاح تمامی این پل ها می توان طرح ترافیکی این شهر را تدوین کرد. در خصوص تقاطع غیر همسطح سرداران، طرح ایجاد مسیر به سمت بلوار آزادگان مطرح شد اما مورد قبول واقع نشد زیرا تقاطع غیر همسطح نصر و سرداران و جمع آوری میدان شهید بابایی در دستور کار قرار داشت و اگر این طرح نیز به طرح های دیگر اضافه می شد، ترافیک سنگینی در این مسیر به وجود می آمد و راه های دسترسی در این مسیر به حداقل می رسید. با در نظر گرفتن این موضوعات تصمیم بر آن شد، پس از افتتاح پل سرداران این طرح به صورت اصلاح هندسی انجام شود. از طرف دیگر در ضلع شمال غرب میدان سرداران، مغازه و زمین هایی وجود دارد که به دلیل همکاری نکردن شهروندان با شهرداری در عقب نشینی یا فروش آنها، عرض معبر بسیار کم بوده و اجرای این طرح را دچار مشکل می کرد. به هر حال، اجرای پروژه های شهرداری بدون مساعدت شهروندان محقق نمی شود و شهروندان با همکاری خود می توانند در سرعت و کیفیت پروژه ها نقش مهمی را ایفا کنند.
دلایل احداث برج های مسکونی، اداری و تجاری در شهر قزوین چیست؟ ضرورت های احداث را شرح دهید؟
قزوین به سمت کلان شهر شدن پیش می رود و افقی برای آن پیش بینی شده است که برای تحقق این افق، باید تمهیدات لازم صورت گیرد و از جمله آن می توان به ایجاد سرانه مسکن لازم و طرح های ترافیکی مطلوب اشاره کرد. در این راستا، برج ساختمان اداری شهرداری قزوین با هدف متمرکز کردن واحد های مختلف این نهاد، برج تجاری- ادرای حکم آباد، برج مسکونی پونک و برج مسکونی بادامستان و الهیه به صورت سرمایه گذاری و با هدف ایجاد در آمد احداث خواهد شد که سود حاصل از آنها می تواند در اجرای پروژه های دیگر شهرداری مورد استفاده قرار گیرد. از طرف دیگر به دلیل کمبود زمین در شهر قزوین و برای اجرای برخی پروژه ها، شهرداری نیاز به آپارتمان معوض دارد که این برج ها می تواند در این راستا نیز برای شهرداری سودمند باشد.