با دانشجویان موسسه غیر انتفاعی علامه دهخدا

نشست هم اندیشی ریاست سازمان با دانشجویان موسسه غیر انتفاعی علامه دهخدا در مورخ ۲۲/۲/۹۴ در محل سالن اجتماعات این موسسه با حضور اعضای هیئت علمی و دانشجویان این موسسه برگزار گردید .

در این مراسم مهندس فرخ زاد عنوان کرد: اعضای مجموعه سازمان نظام مهندسی ساختمان، با هر سطح فکری و طبقه اجتماعی با اتحاد و همبستگی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند که همین امر نشان از توان بالای این مجموعه در حیطه های تخصصی، فنی و اجتماعی می باشد.

وی اظهار داشت: سازمان نظام مهندسی ساختمان بعد از پیروزی انقلاب اولین ngo دارای قانون در کنار سایر ngo  ها از قبیل سازمان نظام پزشکی و کانون کارشناسان و … می باشد؛ که در این مدت سازمان نظام مهندسی ساختمان از لحاظ قدرت فنی اجرایی و اجتماعی  درمیان مردم جامعه دارای شناخت بیشتری می باشد.

وی افزود:قانون نظام مهندسی ساختمان در سال ۱۳۷۴ توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی در هفت رشته عمران، معماری، تاسیسات برقی، تاسیسات مکانیکی، نقشه برداری، شهرسازی و ترافیک به تصویب رسید که با توجه به گستردگی رشته ها، آمادگی جامعه برای پذیرش رشته های جدید نیاز مبرم به اصلاح این قانون می باشد؛ این بازنگری به مدت یک سال و نیم به همت سازمان های نظام مهندسی کشور تنظیم و طی لایحه ای به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد. کلیات این طرح در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت ولی با توجه به حد نصاب نرسیدن آرای ماخوذه،کلیات این طرح رای نیاورد.

وی در خصوص موفقیت های کسب شده در طول این سالها عنوان کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین به همت همه ی بدنه استان توانست به مدت ۶ سال متوالی رتبه اول کشور را در زمینه مقررات ملی ساختمان کسب کند که کسب رتبه برای یک سال مستلزم صرف انرژی زیادی می باشد ولی حفظ کردن این موفقیت ها برای ۶ سال در سایه تدبیر و برنامه ریزی اتفاق می افتد که این موفقیت هم قائم به شخص و یا هیئت مدیره نیست، توسط بدنه فنی، اعتقاد عمومی و کار اجتماعی صورت گرفته که توانسته ایم به این موفقیت های دست پیدا کنیم.

مهندس فرخ زاد در خصوص نقش صنعت ساختمان در اقتصاد کشور ادامه داد و گفت: ۳۰ درصد از اقتصاد کشور در بخش صنعت ساختمان صورت میگرد، یعنی بعد از صنعت نفت رونق اقتصادی کشور در بخش صنعت ساختمان هست همانطور که در کشورهای پیشرفته هم ابتدای رکود فقط از ساختمان آغاز و خروج از رکود هم از ساختمان آغاز می شود.

فرخ زاد در ادامه اظهار داشت:بحث استیضاح وزیر مسکن هم که به دلیل عدم تدابیر لازم برای خروج از رکود صنعت ساختمان مطرح می باشد تا بتواند چرخه اقتصاد کشور آن تحرک لازم را داشته باشد. فقط مهندسین از این موضوع ضرر نمی کنند تمام افرادی که در این بخش و صنعت فعالیت میکنند از جمله استادکاران صنعت ساختمان، مصالح فروشان، کارگران تولید کننده مصالح ساختمانی از رکود به وجود آمده ضرر می کنند و رونق صنعت ساختمان باعث تحرک این افراد می گردد.

 

وی مشکل عدم خروج از رکود را بحث ضعف مدیریتی استان دانست و اظهار داشت: شیوه مدیریتی موجود در استان نتوانسته مشکلات به وجود آمده در بحث کنترل رکود را پاسخ دهد به گونه ای که رکود استان برابر با رکود سایر استانهای کشور می باشد. در استان هم در شهر الوند و محمدیه و آبیک رونق ساخت و ساز بیشتر از شهر قزوین می باشد که این معقوله نیاز به آسیب شناسی دارد.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر قزوین افزود: در بخش استانی نیز اقداماتی هم در مجموعه نظام مهندسی  و هم در مجموعه شورای شهر برای رفع نسبی رکود استان در نظر گرفته شد که برای مثال میتوان به بحث گسترش توسعه شهری قزوین به سمت شمال شهر که شورایعالی معماری و شهرسازی در تهران مخالفت شد، ورودی های چهار محوری شهر، خیابان شهید انصاری شرقی و باغ ویلاها به دلیل همین مشکلات باعث شده تا رکود شدیدتری رو در استان شاهد باشیم که این اموضوع قابل تامل و آسیب شناسی می باشد.

وی ادامه داد:  با توجه به رکودی که وجود دارد اعتباراتی که در بخش صنعت ساختمان صرف می شود تقریباً  ۱۰ برابر کل اعتبارات بودجه های عمرانی می باشد.

این مقام مسئول به دو قانون نظام فنی اجرایی و نظام مهندسی اشاره کرد و عنوان داشت: قانون نظام فنی و اجرایی حدوداً در سال ۴۲ یا ۴۴ در مجلس به تصویب رسید که با تصویب قانون نظام مهندسی متاسفانه در کشور دوگانگی ایجاد شد؛ یعنی هنگامی که لایحه قانون نظام مهندسی به مجلس تقدیم شد، قرار بود تمام پروژه ها اعم از دولتی و غیر دولتی مشمول قانون نظام مهندسی شود ولی در مجلس دوره سوم، سال ۷۴ مصوب گردید که پروژه های دولتی از شمول قانون نظام مهندسی خارج شود و مشمول قانون نظام فنی و اجرایی گردد.

به این معنی که طراحی، نظارت و اجرا در بخش نظام فنی و اجرایی ضابطه خاص مربوط به بخش عنوان در حال اجراست و در سیستم نظام مهندسی  هم ضابطه خاص مربوط به سازمان خود اجرایی است

وی به سخنان مهندس زنگنه وزیر نفت در خصوص انرژی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۵۰میلیارد دلار یارانه انرژی در بین مردم تقسیم می شود  که از این میزان ۳۰% یعنی چیزی بالغ بر ۱۵ میلیارد دلار  دربخش صنعت ساختمان اتفاق می و می توانیم با استفاده از پتانسیل  فنی و  متخصص  حداقل به سادگی ۳۰ % از این آمار را صرفه جوئی کنیم که این مبحث گشایش پنجره ای بر حوزه اشتغال نیز می باشد.

ریاست سازمان نظام مهندسی ساختمان استان سخنان خود را بر اساس آمارهای بدست آمده از مراجع قانونی ادامه داد و گفت:عمر مفید ساختمان در کشور  ۳۰ سال می باشد و طبق گزارشات بعمل آمده در سال گذشته نزدیک به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان در صنعت ساختمان گردش مالی داشتیم .فرخ زاد گفت: اگر بتوانیم عمر مفید ساختمان را از ۳۰ سال به ۳۱ سال افزایش دهیم ۴ هزار میلیارد تومان صرفه جویی در این بخش صورت گرفته است واین یعنی رسیدن به مرحله اجرایی و شکوفایی اقصاد مقاوتی و کمک به اقصاد جامعه .

 وی در پایان سخنان خود با تاکید بر رونشنگری و تغییر نگرش و تفکر عموم جامعه اذعان کرد:باید حتماً دنبال این بود که نگرش  و تفکر مردم را عوض کنیم و تا زمانی که این تفکر عوض نشود نمی توانیم خیلی چشم انداز روشن تری را جویا باشیم.وی پیام آوران تغییر این تفکر را جمع های متخصصین، نخبه هاو تحصیل کرده های خطاب کرد و گفت: در عموم جامعه و خانواده ها بخوبی میتوان این تفکرات را با شفافیت توجیه کرد و تغییر نگرش را بدین روش در سطح جامعه انجام داد.

در ادامه این مراسم دانشجویان با ریاست سازمان در خصوص مباحث مطرح شده به پرسش و پاسخ پرداختند.


گالری