رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان: بهره وری از منابع انرژی باید افزایش یابد.
متاسفانه در کشور ایران تنها ۲ و نیم تا ۳ درصد انرژی نو تولید می شود که در این روند باید اصلاحاتی صورت گیرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان ؛ مهندس فرخ زاد، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان با بیان این مطلب در همایش معماری خورشیدی که با حضور مسولان کشوری استانی و کارشناسان حوزه انرژی برگزارشد؛ اظهارداشت: در کشورهای پیشرفته ۳۰ درصد انرژی های آن ها نو تجدید پذیر است اما در ایران با وجود منابع انرژی مناسب از این فرصت به خوبی استفاده نشده است.
وی با اشاره به مصوب اخیر مجلس شورای اسلامی و هیات دولت در خصوص بهره گیری از انرژی های نو تصریح کرد: براساس این مصوبه خرید تضمینی برق ۱۳ برایر افزایش یافته است و حتی از سوی دولت به سرمایه گذاران در این زمینه تسهیلاتی اختصاص می یابد.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان ادامه داد: مقرر شده از سوی شرکت توزیع برق برای نصب دستگاه های مورد نیاز برای انرژی های نو به متقاضیان یک ونیم میلیون تومان وام پرداخت می شود.
فرخ زاد هدف از پرداخت این تسهیلات را ترغیب سرمایه گذاران بخش خصوصی برای ورود به عرصه طراحی و اجرای انرژی های تجدد پذیر عنوان و اضافه کرد: در حال حاضر سالانه حدود ۷۰ میلیارد دلار یارانه به انرژی تعلق می گیرد که از این میزان ۳۰ درصد آن در بخش ساختمان استفاده می شود که این روند در محیط زیست اثرات تخریبی بسزایی برجای می گذارد.
وی در خاتمه خاطر نشان کرد: در کشور ۳۰ درصد از مصالح ساختمانی به نخاله تبدیل می شوند که این روند مناسبی نیست و باید از آن جلوگیری شود.
در ادامه دکتر فدایی رییس انجمن صنایع خورشیدی کشور و نائب رییس تشکل های دانش بنیان نیز پیرامون معماری خورشیدی به ارایه سخن پرداخت.
وی گفت: در برنامه پنجم توسعه بیان شده بود که ۱۰ درصد از انرژی کشور به منابع تجدید پذیر تبدیل شود اما در شرایطی که تنها ۱۲۳ هزارم درصد انرژی تجدید پذبر در کشور تولید می شود افزایش این میزان در برنامه ای ۵ ساله به راحتی امکان پذیر نیست.
گفتنی است؛ این همایش ازسوی کمیسیون تکنولوژی های نوین ساختمان سازمان برگزارشد.