همایش کاربردی ترین مباحث برق جریان ضعیف با رویکرد سیستم های مدیریت هوشمند ساختمان، استفاده از لامپledدر روشنایی، آنتن مرکزی، ماهواره مرکزی، تلویزیون کابلی و تلویزیون تحت شبکه (iptv) برگزار شد.
در این همایش که توسط گروه تخصصی برق سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین ۲۹ خرداد سال ۹۳ در سالن آمفی تاتر سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین برگزار شد. اساتید و متخصصان برجسته ای همچون مهندس قضایی در حوزه bms، مهندس مومنی در حوزه آنتن ماهواره و مهندس زادشیر در حوزه لامپ led به سخنرای پرداختند.
۱۵ میلیون بار سرعت بیشتر درروشنایی لامپ ledنسبت به لامپ های گازی و فلوئوروسنتی
مهندس زاد شیر، کارشناسَ در حوزه لامپ هایled طی سخنانی در ابتدای مراسم به مقایسه مصرف انرژی در ایران و کشور های دیگر پرداخت و گفت: ایران با مصرف ۲۰ درصد از انرژی بیشترین میزان مصرف را به خود اختصاص داده است سپس هند، آمریکا، چین، فرانسه و ایتالیا به ترتیب میزان های کمتری انرژی نسبت به ایران را مصرف می کنند که تلاش ما کاهش مصرف انرژی در کشور و رسیدن به تراز کشور های با سهم مصرف برق کم تر است.
مهندس زادشیر ادامه داد: همچنین مصارف خانگی با ۶/۳۳ درصد بیشترین مصرف را در بخش روشنایی به خود اختصاص داده است. که برای کاهش این میزان مصرف انرژی در سطح کشور و اختصاص آن در بخش های دیگر به لوازم و امکاناتی در صنعت روشنایی نیاز داریم.
وی با معرفی لامپled و نقش آن در کاهش مصرف انرژی مباحثی را عنوان نمود و گفت: ledیک دیوت منتشر کننده نور و یک ledحالت جامد است که از پیوند نیمه هادی نوع pو n تشکیل شده است و کار دیوت تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی روشنایی می باشد.
این کارشناس در ادامه به معرفی انواع led های موجود در بازار پرداخت و گفت: انواع ledهای موجود در سطح بازار در دونوع low powerو highpowerمی باشند، low powerیا نسل اول ledها بصورت جریان پایین راه اندازی می شوند و در ماشین حساب ها و به صورت چشمک زن ها استفاده می شوند اما نسل جدیدی از ledها power highمی باشند که دارای خصوصیاتی منحصر به فرد و در کاربرد و تنوع های مختلف ارائه می شوند.
وی نسبت به ایزوله بودن مکان تولید این ledها تاکید نمود و گفت:به دلیل کاهش طول عمر این لامپ ها هیچ گونه گرد و غبار و ذرات معلق گرد و غبار نباید در محل تولید این دستگاه ها باشند.
مهندس زادشیر با اشاره به ویژگی منحصربه فرد این لامپ ها گفت: لامپ های ledویژگی های منحصر به فردی دارند که مهم ترین آن توان مصرفی بسیار کم آن هاست که باعث کاهش هزینه های جانبی جهت انتقال و روشنایی از طریق کاهش سطح مقطع کابل ها می شود.
وی ادامه داد: انرژی الکتریکی در یک چراغ معمولی بعد از تلفات داخلی و تلفات ناشی از ایجاد امواج نامرئی تقریبا ۲۵ درصد به نور مفید تبدیل می شود اما تلفات نوری در منابع روشنایی نسبت به لامپ های دیگر درledها بسیار کم تر است و تمام نور ورودی بدون اتلاف انرژی به انرژی روشنایی تبدیل می شود.
کارشناس ledاندازه کوچک این لامپ ها را از دیگر ویژگی آن عنوان کرد و گفت: این ویژگی باعث انعطاف پذیری در ساخت و طراحی انواع محصولاتی می شود که می توان به صورت روشنایی شهری و نورپردازی از آن استفاده نمود.
وی افزود: دما و قابلیت اطمینان بالای این محصولات از دیگر شاخصه های این لامپ ها است که این امر به دلیل عدم استفاده از هیچ گونه فیلاما یا تویوپ شکستنی در این لامپ ها است.
مهندس زادشیر در خصوص زمان پاسخ گویی خیلی سریع این لامپ ها اظهار داشت: زمان رسیدن ولتاژ در این لامپ ها کمتر از ۲۰ میکرو ثانیه است اما لامپ های گازی به نزدیک ۴ دقیقه زمان نیاز دارند تا به حداکثر شعاع نوری خود برسند یعنی لامپ هایled نزدیک به ۱۵ میلیون بار سریعتر از لامپ های گازی و فلوئوروسنتی روشن می شوند.
مهندس زاد شیر ویژگی های دیگر این لامپ را عدم وابستگی طول عمر به خاموش و روشن شدن زیاد، بهره نوری بالا و ظریب وضوح بالای رنگ نام برد.
این کارشناس با اشاره به بهره نوری بالا در این لامپ خاطر نشان کرد: بهره نوری led در حال حاضر ۱۳۰lom/w که با توجه به رشد صنعت و تکنولوژی در چند سال آیندهاین میزان به ۲۰۰lom/w خواهد رسید.
وی با اشاره به سیر تکامل در این لامپ اذعان داشت: اولین نسل ازledدر سال ۱۹۷۰ قرمز رنگ بود و در ماشین حساب ها و نمایش گرها استفاده می شدند و همچنین در سال ۱۹۹۰ به صورت تک رنگ و در سال ۱۹۹۵ لیزری و با نور تمام رنگ وارد بازار شدند. سپس در سال های ۲۰۰۷با ۷۰lom/w و۲۰۰۹ با ۱۰۰ lom/w تکامل یافتند.
مهندس زادشیر در خصوص سیرتکاملی شارنوری در این لامپ ها گفت: در چراغ های مختلف از جمله چراغ های متال هالیک و فلوئوروسنتی طبق گذشت سال های مختلف بهره وری رشد نوری به صورت ثابت مانده و هیچ پیشرفتی را در آن شاهد نبودیم اما سیرتکاملی شار نوری ledها با گذشت سال های مختلف افزایش چشمگیری پیدا کرده است
وی افزود: ظریب وضوح بالای رنگ مشخصه دیگر این لامپ می باشد که با ایجاد طیف نوری، رنگ اجسام را با دقت زیاد و به صورت طبیعی نشان می دهد .
این کارشناس ظریب cri(ضریب تشخیص رنگ) را تنها ویژگی بارز لامپ های رشته ای نسبت به لامپ ledعنوان کرد و گفت: در انواع لامپ رشته با ۱۰۰ درصد بیشترین میزان criرا نسبت به لامپ های مشابه خود دارند که این امر تنها برتری لامپ های رشته ای نسبت به لامپ های led می باشد همچنین لامپ هایی با گازهای بخار سدیم کمترین میزان criرا دارد
وی ادامه داد: دمای رنگی و یا درجه حرارت رنگ که بیان کننده روشنی و رنگ نور می باشد در این لامپ به طبیعی ترین صورت ممکن است بدین صوت که هرچه دمای نور بیشتر باشد نور به صورت سرد و خنک تر دیده می شود و هرچه دما پایین تر باشد نور گرم تر دیده می شود به عنوان مثال فولاد سیاه در اثر حرارت ابتدا به رنگ قرمزرنگ دیده می شود و با افزایش حرارت به سمت رنگ آبی و سفید متمایل می شو د که در بیشترین درجه حرارت به رنگ بنفش که قابل روئت نیست تبدیل می شود.
مهندس زاد شیر سازگاری با محیط زیست را از مهم ترین عامل استقبال از این لامپ ها عنوان کرد و گفت: بیشتر لامپ های رشته ای گاز دی اکسید کربن تولید می کنند که از گازهای گلخانه ای و مضر می باشد همچنین در لامپ های کم مصرف در حدود ۴ میلی گرم جیوه استفاده می شود اما در لامپ ledهیچ یک از موارد فوق صورت نمی گیرد بر همین اساس موفق به دریافت دو لوگوی rohs و ulکه لوگوهای مخصوص به سازگاری محیط زیست هستند شده است.
وی ضمن تاکید بر طول عمر بالای این لامپ ها گفت: طول عمر لامپ های led در مقایسه با سایر لامپ ها بیشتر است و با ۵۰ هزار ساعت طول عمر بیشترین طول عمر را نسبت به سایر لامپ ها دارند
این کارشناس در بخش هایی دیگر از سخنرانی خود به بررسی بخش های مختلف تشکیل دهنده چراغ led پرداخت و گفت: چراغled ، عدسی یا لنز، مجموعه قاب و هیت سینک، برد های مدارچاپی و منابع تغذیه در تشکیل این لامپ ها نقش دارند.
وی از منبع تغذیه به عنوان قلب تپنده این چراغ یاد کرد و گفت: منبع تغذیه مهم ترین بخش این چراغ ها می باشند که در طراحی و ساخت ان ها نیاز به دقت لازم است و نقش آن تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مورد نیاز برای چراغ های led می باشد
وی ادامه داد: این منابع به دو دسته خطی و سوئیچینگ تقسیم شده است که تفاوت این دو در استفاده از از المان های خطی همچون ترانس، یکسوکننده و فیلتر در منبع تغذیه خطی و عناصر غیر خطی همچون ترانزیستور و المان های غیر خطی در منبع تغذیه سوئیچینگ می باشد.و با توجه به کاربرد هر محصول از آن ها استفاده می شود.
مهندس زاد شیر یادآور شد: مشخصات و ویژگی های منابع تغذیه رنج ولتاژ وسیع آنان که بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ ولت می باشد، مشخصاتی همچون ضریب si، حفاظت در مقابل اضافه ولتاژ ، افزایش دما ، اتصال کوتاه، صاعقه و اضافه بار می باشد.
وی در معرفی چیپ سایز هایledبه عنوان یکی از محصولات این چراغ اظهار داشت: چیپ سایز ها در دو سایز ۳۵*۳۵ و ۴۵*۴۵ تولید می شود و در زمان تهیه این چراغ هاد قت نمائید از چیپ سایز ۴۵*۴۵ استفاده شده باشد.
وی نقاط مهم و حساس ledرا tairیا د(مای محیطی)، tj (دمای نقطه اتصال)، (tspدمای نقطه اتصال به برد) و tf(جریان عبوری در حالت تغذیه) نام برد.
مهندس زاد شیر در مقایسه چراغ این لامپ با توان پایین با چراغ های بخار جیوه خاطر نشان کرد: لامپ بخار جیوه با اتمام عمر دیگر قابل استفاده نمی باشد اما چراغ های led حتی بعد از گذشت ۱۶ سال از عمرشان از ۱۰۰ درصد شار نوری به ۸۰ درصد شار نوری می رسند و به صورت ناگهانی خاموش نمی شوند
کارشناس چراغ های ledدر ادامه به معرفی ویژگی چراغ خیابانیledپرداخت و گفت: این چراغ ها در توان های ۱۲وات تا ۱۰۰ وات تولید می شوند که در توان های پایین و بین ۱۲ تا ۲۴وات جهت روشنایی معابر پارکی استفاده و در توان های بالا همچون ۴۸ و ۱۰۰ وات برای روشنایی معابر خیابانی استفاده می شوند.
وی ادامه داد: در مقایسه بین محصولات موجود جهت روشنایی معابر، در چراغ های معمولی به دلیل عدم استفاده از لنز تنها محوطه زیر چراغ را روشن می شود اما در چراغ معابر led هیچ خاموشی بین پایه ها نیست.
مهندس زاد شیر همچنین در مقایسه بین چراغ هایled و چراغ های بخار سدیم اظهار داشت: چراغ های ledفاقد تیرگی می باشند و از لحاظ حفاظت الکتریکی ایمن هستند، طول عمر بالا، ولتاژ کارکرد وسیع ، سرعت روشن شدن سریع، وموثر بودن رنگ نور، عدم تولید گرما، هزینه کم در نگهداری ، اندازه کوچک، یکپارچی مناسب و ضریب اصلاح قدرت بالا نسبت به چراغ بخار سدیم از دیگر ویژگی های بهره گیری از چراغ معابر ledنسبت به چراغ بخار سدیم می باشد.
وی در تشریح عملکرد صفحات خورشیدی عنوان کرد: در این صفحات بدون استفاده از هیچ مکانیسم مکانیکی و تنها با بهره گیری از سیستم سولار، انرژی تابشی خورشید به انرژی الکتریکی تبدیل می شود فضای کم اشغال شده، نصب و راه اندازی راحت، مقاومت و طول عمر بالا، هزینه کابل کشی اندک، رایگان بودن انرژی و عدم استفاده از سوخت های فسیلی از دیگر ویژگی های این صفحات می باشد.
مهندس زادشیر افزود: این صفحات از لحاظ تکنولوژی به سه دسته صفحات پلی کریستال، مونوکریستال و صفحات معمولی تقسیم می شوند و تفاوت بین پلی کریستال و مونوکریستال در ساختار اصلی صفحات است .
وی ادامه داد: سیلیس عنصر سازنده این صفحات می باشد که با افزایش زمان مذاب سیلیس کریستال سیلیس درشت تر ایجاد می شود و در ساخت صفحات مونو کریستال از آن استفاده می شود و اگر تعداد سلول ها بیشتر باشد صفحات پلی کریستال ایجاد که از هر دو آن ها در چراغ روشنایی سولار می توان استفاده نمود
وی در خاتمه به معرفی بخش های مختلف شرکت تولیدی لامپled پرداخت.
کاهش هزینه ها از مهم ترین ویژگی سیستم bmsمی باشد.
مهندس قضایی نیز در این مراسم در تشریح حوزه bmsآن را یک سیستم مدیریتی نام برد و گفت: این سیستم تمام تاسیسات یک ساختمان را به صورت یکپارچه مدیریت می کند و کاهش هزینه ها از مهم ترین ویژگی این سیستم می باشد.
مهندس قضایی ادامه داد: بیشترین هزینه ها در بحث عملیاتی ساختمان همچون هزینه نگهداری و تامین تجهیزات می باشد اما سیستم bms به دلیل اینکه این عملیات در طی ساخت است کاربرد چندانی نمی تواند داشته باشد اما عمده کاربرد ان در مرحله بهره برداری می باشد.
وی در مقایسه دو ساختمان هوشمند و دارای bmsو ساختمان سنتی اظهار داشت: در ساختمان هوشمند هزینه ها با شیب کمتری در طی زمان افزایش می یابد که در ساختمان سنتی شیب تغییرات هزینه ها در زمان بسیار چشمگیر است.
وی تصریح کرد: این سیستم با کاهش نیروی انسانی، کاهش مصرف انرژی و افزایش عمر تجهیزات می تواند در مدیریت هزینه نقش ایفا نماید بدین صورت که می تواند با بکار گیری سیستم های هوشمند، قابل مشاهده بودن سیستم و کنترل آن توسط یک نیروی خبره در کاهش نیروی انسانی گام بردارد. افزایش عمر تجهیزات می تواند از طریق قابل مونیتور و کنترل بودن هر قطعه و کاهش استهلاک تجهیزات باشد.
این کارشناس امنیت جانی ساکنان را از دیگر ویژگی های توجه به بحث bmsنام برد و گفت: این سیستم با نظارت دقیق بر تمامی سیستم های کلیدی و اعلام هشدار در صورت بروز کوچکترین مشکل در آن ها و اجرای اقدامات مشخص در مواقع بحران همچون زلزله حریق و حملات تروریستی می تواند گام های موثری را در افزایش امنیت ساکنان بردارد؛ همچنین می توان از طریق تنظیم هوشمند دما، رطوبت و نور مطلوب باعث افزایش رفاه حال ساکنین و آسایش آنان شود.
مهندس قضایی در ادامه با اشاره به روش های قدرتمند نمودن و آسان تر کردن نظارت در این سیستم اظهار داشت: قابل مشاهده بودن سیستم در اتاق کنترل، گرافیکی بودن هر اقدام در اتاق کنترل، قابلیت هشدار به کاربران در مواقع ضرورت ، قابلیت ارائه انواع گزارش برای مدیریت با استفاده از ابراز هایی همچون نمودار و قابلیت تعریف سطوح دسترسی متفاوت برای مانیتورینگ و کلیه نقاط کنترلی از جمله این روش ها است.
وی با مورد توجه قرار دادن سیستم bacsو تفاوت آن با bms خاطر نشان کرد: bacsاصطلاح مناسب تری جهت مدیریت برای mbsمی باشد کهbms از طریق لایه های میدانی، اتوماسیون و مدیریت با سیستم bacs ارتباط پیدا می کند
مهندس قضایی در خصوص لایه های ارتباطی بین bmsو bacsاظهار داشت: در لایه میدانی سیستم کنترلی که یک سیستم الکترونیکی است با دنیای مکانیکی و تجهیزاتی که به ما کمک می کند ارتباط برقرار می کند و تجهیزاتی که کمیت های مکانیکی را به کمیت های الکتریکی تبدیل می کند سنسور نام دارد و برای انتقال کمیت های مختلف از جمله فشار دما رطوبت و …. می باشند.
وی افزود: سنسورهای سیستمbmsسنسورهای رطوبت، دما، روشنایی، دی اکسید کربن و مونوکسید کربن می باشند که به صورت دیجیتال و آنالوگ می باشند
مهندس قضایی در خصوص لایه اتوماسیون و لایه مدیریت اظهار داشت: در لایه اتوماسیون مفهوم پردازش مشخص می شود و تمامی دیتا ها به صورت دیجیتال وارد cpuمی شوند و در لایه مدیریت تمامی این سیستم ها نظارت می شوند و اطلاعات از cpuها تحت پروتوکل به لایه بالاتر انتقال داده شود
وی با اشاره به استانداردهایی که سیستم bacs دارا می باشد اظهار داشت: vdi381که یک استاندارد داخلی و vdi3814مربوط به اتوماسیون ساختمان از جمله این استاندارد ها می باشند.
مهندس قضایی با اشاره به پروتکل های مطرح سیستم bacs اظهار داشت: bacnet، lon، knx از جمله این پروتکل ها می باشند که در تمامی لایه ها مورد استفاده قرار می گیرند اما در محیط های مختلف، کاربرد پروتکل bacnetدر تمامی سیستم های بزرگ و کوچک، بیشتر می باشد و پروتکل lon در سیستم های الکتریکال در پروژه های بزرگ و تمامی سیستم های کوچک و پروتکل knx در اتوماسیون خانگی مورد استفاده قرار می گیرد و در یک پروژهmbs پروتکل bacnet، lonمتناسب تر می باشد
وی در ادامه مطالبی در خصوص زیر مجموعه های سیستمbmsبیان داشت و گفت: این زیر مجموعه ها به دو صورت room automationو buldingautomation می باشد.
وی ادامه داد: سیستم کنترلی room automation در روشنایی و فن کوئل ها مورد استفاده قرار می گیرد.که در روشنایی به دو صورت on/offو dimmingمی باشد؛ سیستم on/off برنامه خاموش و روشن می باشد و در صرفه جویی نقش بسیاری خواهد داشت . سیستم روشنایی dimmingکه شدت روشنایی محیط را با توجه به شدت روشنایی مشخص می کند و در لامپ های رشته ای و ledاستفاده می شود و در این سیستم صرفه جویی بیشتری نسبت به on/offخواهیم داشت.
مهندس قضایی تصریح کرد: در فن کوئل ها به دلیل مصرف بالای انرژی در ساختمان ها می توان از دو طریق ان ها را کنترل کرد که این سیستم برای تنظیم دور و دبی آب در گردش فن کوئل ها با توجه به دمای اتاق و دمای sent point و تعیین انرژی مصرف شده برای واحدها به صورت مجزا با استفاده از انرژی مننژ کنترل می شود.
کارشناس bms در خصوص سیستم کنترلی buldingautomation اظهار داشت: این سیستم در اگزاست فن ها، روشنایی مشاعات و تابلوهای برق مورد استفاده قرار می گیردکه کاربرد آن در تهویه مطبوع هواسازها، فن کوئل ها و موتور خانه ها که شامل قسمت های بویلر، چیلر، منبع کویلی، پمپ ها و برج خنک کننده می باشد.
وی با اشاره به سیستم buldingautomation در هواسازها گفت: سه تیپ رایج هواساز فول فرش برای فضاهای اداری استفاده می شوند، هواساز با هوای برگشتی که برای سالن ها مورد استفاده قرار می گیرد و در ذخیره انرژی اهمیت و هواسازها با هوای برگشتی و اگزا که فن اگزا و اگزاست فن نیز روی ان نصب شده و تنها تفاوت ان ها در یک دمپر می باشد و در کارخانه های دارو سازی اهمیت بسزایی دارند
مهندس قضایی در خاتمه در خصوص buldingautomation در فن کوئل ها اظهار داشت: در فن کوئل ها ترموستات های هوشمند از طریق شبکه به cpu وارد می شوند و سنسور از طرفی دیگر به شیر فرمان می دهد و از سمت دیگر از طریق رابطی به دور فن فرمان می دهد که فن کوئل در بویلرها جهت تنظیم دمای آب بویلر متناسب با دمای هوای بیرون، در چیلرها شبیه فن کوئل و تنها در آب گرم، در پمپ ها بسته به دور ثابت یا متغیر در سیستم کنترلی قرار می گیرد و در برج خنک کننده نیز به عنوان مهم ترین تجهیزاتی می باشدکه از لحاظ مصرف آب و مصرف انرژی کنترل می شود.
سیستم تلویزیون کابلی (ufo) بروز ترین تلویزیون ها می باشد
مهندس مومنی نیز در این مراسم طی سخنانی در خصوص آنتن مرکزی به سخنرانی پرداخت و گفت: تپ آف و اسپلنتر از تجهیزات سیستم آنتن مرکزی می باشند که مانند هم می باشند با این تفاوت که میزان افت سیگنال تپ آف در خروجی های مختلف متفاوت است به عنوان مثال در تپ اف دو راه یک ورودی و یک خروجی و دو انشعاب وجود دارد و میزان افت در در ورودی وخروجی متفاوت است.
وی پریز را از دیگر تجهیزات آنتن مرکزی نام برد و گفت: پریز در این آنتن ها به سه صورت تک سوکته، دو سوکته و سه سوکته می باشد؛ پریز تک سوکته که اغلب مورد استفاده قرار می گیرد تنها یک ورودی تلویزیون دارد، دو سوکته یک خروجی تلویزیون و یک خروجی رادیو دارد و در کشورهای اروپایی که آنتن و رادیو را با هم فیکس نمود و با یک کابل در اختیار مشترک قرار داده اند استفاده می شود و پریز سه سوکته سه خروجی مختلف sat/fm/tvدارد و خروجی sat برای دریافت ماهواره tv دریافت انتن مرکزی و fmبرای رادیو مورد استفاده قرار می گیرد
مهندس مومنی ادادمه داد: در مدل های دو سوکته و سه سوکته یک کابل به ورودی سوکت نصب و در پشت آن یک فیلتر قرار داده شده که باندهای مختلف فرکانسی را از هم مجزا می کند
وی با اشاره به کابل به عنوان دیگر المان مورد نیاز در تجهیزات آنتن مرکزی اظهار داشت: کابل جهت اتصال قطعات مختلف سیستم آنتن مرکزی مورد استفاده قرار می گیرد که در سه مدل rg6،rg11و rg59 تولید شده است و دو مورد اول جهت سیستم انتن ماهواره و مورد سوم تنها در سیستم دوربین مدار بسته استفاده می شود.
کارشناس آنتن مرکزی افزود: کابل ها در دسته بندی های مختلف از لحاظ جنس، غلاف، ضخامت و کیفیت مغزی دسته بندی می شوند؛ کیفیت مغزی کابل های مختف شامل مس خالص و مس با ترکیبی از آهن یا الومنیوم می باشد و مس خالص به دلیل افت کمتر کابلی برای سیستم ها مورد نیاز است.
وی با ارائه مثال فوق به بیان چگونگی طراحی سیستم آنتن مرکزی در یک ساختمان پرداخت و گفت: در یک ساختمان سه طبقه در هر طبقه چهار خروجی مورد نیاز است بنابراین ۱۲ خروجی از آنتن خارج خواهد شد؛ در ابتدا یک آنتن uhfو vhf وارد تقویت کننده خواهد شد و تقویت کننده اولین المان جهت افزایش سطح سیگنال در مسیر خواهد بود سپس کابلی را که از تقویت کننده خارج می شود به وسیله اسپلیتر سه راه بین سه طبقه پخش می کنیم همچنین در داخل هر طبقه مجددا از یک اسپلتر چهار راه استفاده میشود.
مهندس قضایی ادامه داد: در طی مسیر با توجه افت مسیر از مدل امپلی فایر مشخصی استفاده می شود همچنین انتخاب کابل و پریز نیز با توجه به میزان افت انتخاب خواهد شد، در پایان با تخمین تمامی افت ها در طی مسیر تقویت کننده ای جهت جبران این میزان افت فشار قرار می دهیم.گفتنی است که تمام مسیر آنتن فوق به وسیله اسپلیتر طراحی شده بود.
وی با اشاره طراحی سیستم آنتن مرکزی به وسیله تپ اف خاطر نشان کرد: از لحاظ فیزیکی اسپلیتر و تپ اف هزینه یکسانی دارند و تنها تفاوت ان ها در کاربردشان می باشد به عنوان مثال در طراحی یک ساختمان چهار طبقه با تپ آف که دو طیقه آن مسکونی می باشد باید در هر طبقه یک تپ اف دو راه قرار داد که از هر کدام یک ورودی، دو سیگنال عبوری و یک خروجی خارج می شود و خروجی به طبقه بعد می رود و دو سیگنال های خروجی مستقیم به واحد مورد نظر وارد می شود.
وی یادآور شد: در صورت افزایش طبقات به ۵ تا ۶ طبقه باید از اسپلتر و تپ اف استفاده نمود اما اگر تعداد طیقات از این میزان بیشتر شود به دلیل افت فشار زیاد در تپ اف باید از اسپلتر استفاده کرد بدین صورت که ساختمان را به دو دسته تقسیم نمود که در ۵ طبقه بالا اسپلتر یا تپ اف نصب میکنیم و برای طبقات باقی مانده نیز به همین صورت عمل می کنیم و در پایان که دو کابلی را که از این طبقات بالا می رود با هم ادغام نموده و یک تقویت کننده نیز در مسیر قرار داده شود.
مهندس مومنی در خصوص ساختمان هایی با دو رایزر اظهار داشت: مجتمع های تجاری که در این طبقه بندی ساختمان ها جای می گیرند و در سیستم آنتن مرکزی آنان باید در ابتدا یک اسپلیتر دو راه گذاشته و خروجی امپلی فایر را نیز دو قسمت کرد که یک کابل بین واحدهای سمت راست و دیگری بین واحدهای سمت چپ وارد می شود و ادامه مسیر مانند سایر واحدها با یک رایزر می باشد و در ساختمان های تجاری که بیش از دو رایزر دارند اسپیلینگر نیز خروجی بیشتر خواهد داشتد و هر خروجی به طبقه مشخصی می رود
وی با ارائه گزارشی از سیستم تلویزیون کابلی (ufo) اظهار داشت: این تلویزیون بروز ترین تلویزیون ها جهت توزیع سیگنال تلویزیون (آنتن و ماهواره) بین کاربران یک شهرک مسکونی، هتل، مرکز تجاری و ….می باشد که امکان ارائه محتوای دلخواه تهیه شده از منابع مختلف (آنتن، دوربین مدار بسته، dvdplayer) بر روی کانال های تلویزیون و برای کاربران وجود دارد و شامل تجهیزاتی برای دریافت می باشند که معادل انتن می باشد.
مهندس مومنی با اشاره به طیف کاربرد این تلویزیون اظهار داشت: از این سیستم می توان در مجتمع های مسکونی، هتل ها، استادیوم ها، مراکز ورزشی، تالار ها ، سالن های همایش، صنعت ساختمان، پزشکی و سلامت، مراکز اقامتی سازمانی، شرکت ها و سازمان ها و حمل و نقل استفاده نمود.
وی تجهیزات این تلویزیون را شامل رک ۱۹، تغذیه و تقویت کننده، کارت های دوبل تبدیلpal-sat، کارت های تک تبدیلpal-sat، کارت های دوبل تبدیل av-pal، کارت های دوبل تبدیلsat-dvbtو بروگرمی نام برد.
مهندس مومنی در خصوص رگ ۱۹ اینچ گفت: این وسیله قابلیت نصب ۱۲ کارت را دارد و دارای منبع تغذیه کننده، فن خنک کننده، کوبلر خروجی و اسپلیتر ورودی می باشد و دارای قابلیت سری شدن دو رک را دارد. که تغذیه کننده و تقویت کننده قابلیت نصب بر روی رک ۴۱۲uhg، گن ۲۴ db، ماکزیمم خروجی ۱۰۰db را دارد.
این کارشناس در ادامه به معرفی انواع کارت های این سیستم پرداخت و گفت: کارت ufo391دریافت سیگنال دیجیتال از ماهواره را بر عهده داردو خروجی یک کانال در بازه فرکانس ۱۱۰-۸۶۲مگا هرتزمی باشد، کارت ufo393، ufo394دریافت سیگنال دیجیتال از ماهواره و خروجی دو کانال در بازه فرکانسی ۸۶۲-۱۱۰ مگاهرتز را شامل می شود وکارت ufm340نیز دریافت دو ورودی avو خروجی دو کانال در بازه فرکانسی ۸۶۲-۱۱۰ مگاهرتز را برعهده دارد
وی ادامه داد: کارت ufo321و ufo320وظیفه دریافت سیستم انالوگ از آنتن مرکزی و خروجی یک کانال در بازه فرکانسی ۳۴۲-۱۱۸مگاهرتز و کارتufo333max نیز وظیفه دریافت سیگنال دیجیتال از ماهواره و خروجی دو فرکانس دیجیتال در بازه فرکانسی ۸۶۲-۱۱۰ مگاهرتز را دارا می باشد
وی در خاتمه به معرفی سیستم iptvپرداخت و گفت: در این سیستم با استفاده از بروتکل اینترنت بر روی یک زیر ساخت شبکه، خدمات تلویزیون دیجیتال ارائه می شود که این خدمات می تواند توسط یک اتصال پهنای باند وسیع در اختیار کاربر قرار می گیرد.و نیز تصاویری زنده و یا ذخیره شده را پخش نماید.