مراسم ادای سوگند حرفه‌ای مهندسان

همزمان با بیست و یکمین سالگرد تاسیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین در مراسم باشکوهی و توأم با شادمانی، ۲۵۰ مهندس ورود یافته به این حرفه سوگندنامه ادا کردند.

به گزارش روابط عمومی، آیین نکوداشت بیست و یکمین سالگرد تاسیس سازمان و مراسم تحلیف ۲۵۰ مهندس ورود به حرفه با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین، مدیرکل راه وشهرسازی استان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی‌استان، مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین، اعضای شورای شهر قزوین و جمعی از مهندسان استان در سالن پردیس فرهنگیان قزوین برگزار شد.

در ادامه این آیین رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین در سخنانی اظهار‌کرد: این سازمان از بدو تاسیس در ارایه طرح‌های تخصصی و  نوآورانه پیشتاز بوده و حتی برخی از طرح‌هایی که به صورت پایلوت در استان پیشنهاد کرده در کشور اجرایی شده است.

سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین در ارایه  ایده‌های خلاقانه در کشور پیشتاز است

 سیدکاظم مجابی در این آیین با اشاره به موفقیت‌‌های سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین از بدو تاسیس تاکنون اظهار کرد: اگرچه این سازمان در مقایسه با دیگر سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان کشور اندکی دیر تاسیس شد، اما با انجام فعالیت‌های تخصصی آن هم توأم با اراده، عزم راسخ، مشارکت تمامی‌ اعضاء و  همراهی آنها با هیأت مدیره در کوتاهترین زمان به رتبه‌های ملی و موفقیت‌های متعددی دست یافت که از نمونه‌های شاخص آن  می‌توان به کسب پیاپی ۷ سال رتبه اول در حوزه مقررات ملی ساختمان اشاره کرد.

او با بیان این که سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین همواره در ارایه  ایده‌ها و طرح‌های خلاقانه در کشور پیشتاز بوده، خاطر نشان کرد: این سازمان در برخی حوزه‌ها طرح‌هایی به عنوان پایلوت ارایه کرده که پس از آن به دلیل برخورداری از کیفیت و اثربخشی مفید با مصوبه در کشور اجرایی شده که از جمله این طرح‌ها  می‌توان به طرح آزمایشگاه‌ها، بازرسی برق، بازرسی آبفا، بازرسی گاز به ویژه گازهای واحدهای صنعتی  اشاره کرد که با رضایتمندی‌های زیادی نیز روبرو بوده‌ایم.

 این مسوول از  انعقاد تفاهم نامه میان سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین با شرکت شهرک‌های صنعتی در ز مینه رعایت مقررات ملی در حوزه‌های طراحی، نظارت و اجرا برای اولین بار در سطح کشور خبرداد و  اضافه کرد: در اجرای طرح مسکن مهر نیز قزوین تنها استانی بوده که سازمان نظام مهندسی ساختمان آن با جدیت در اجرای این پروژه ملی ورود کرد و کیفیت آن را به صورت نسبی در مقایسه با دیگر استان‌ها ارتقاء داد.

مجابی با بیان این که سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین علاوه بر توجه به رسالت‌های تخصصی خود به حوزه‌های اجتماعی نیز ورود کرده، تصریح کرد: توجه به ارتقاء جایگاه اجتماعی مهندسان در جامعه، توجه به فعالیت‌های فرهنگی، ورزشی و رفاهی مهندسان از مهمترین موضوع‌هایی بوده که هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان از بدو تاسیس به آن‌ها توجه ویژه‌‍ای داشته و در این حوزه‌ها دستآوردهای چشمگیری از آن خود کرده است.

 او با تاکید بر این که ضرورت دارد تفکر، کار و جایگاه مهندسی در جامعه و صنعت ساختمان به خوبی پیاده سازی شود، عنوان کرد: این سازمان در حال حاضردر رشته‌های ۷ گانه سازمان۱۰ هزار عضودارد که از این تعداد ۵ هزار نفر آنها دارای پروانه صلاحیت حرفه‌ای هستند.

وی با اشاره به وجود ۲۲ مبحث در زمینه مقررات ملی ساختمان ابرازکرد: متاسفانه از این مباحث تنها ۲۵ تا ۳۰ درصد آنها در صنعت ساختمان اجرایی می‌شوند، البته همین میزان اندک نیز در ارایه خدمات مفید به بهره برداران اثربخش بوده‌ که زلزله‌های اخیر و کاهش میزان خسارت‌های آنها، اهمیت ارایه خدمات مهندسی در ساخت و سازها را اثبات  می‌کنند.

مجابی با بیان اینکه امروزه بهره‌برداران از ساختمان علاوه بر امنیت و ایمنی از این محصول انتظارهای دیگری نیز دارند، یادآور شد: موضوع حفظ سلامت بهره‌برداران در ساختمان، حفظ سرمایه‌های ملی با ارتقاء عمر مفید ساختمان از جمله مواردی هستند که در صنعت ساختمان باید مورد توجه قرار گیرند.

او با انتقاد نسبت به پایین بودن عمر مفید ساختمان در کشور و در مقایسه با برخی کشورها بیان کرد: متاسفانه عمر مفید ساختمان در ایران حدو ۳۰ سال تا ۳۵ سال است درحالی که در بسیاری از کشورها این میزان بیش از یکصد سال است، اما این ظرفیت و توانمندی در مهندسان صنعت ساختمان وجود دارد که همانند دیگر کشورها بتوانند عمر مفید ساختمان را در استان ارتقاء دهند.

 رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان خاطرنشان کرد: مباحث ۲۲ گانه مقررات ملی ساختمان بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد از نیازهای بهره‎‌برداران، رسالت‌های سازمان نظام مهندسی ساختمان، مشکلات صنعت ساختمان، حفظ سلامت بهداشتی بهره‌برداران، راهکارهای نگهداری از ساختمان را پاسخگو است.

ورود افراد غیر حرفه‌ای و بدون صلاحیت به صنعت ساختمان جلوگیری شود

مجابی با بیان این که مشورت با مهندسان و بهره‌گیری از توان تخصصی مهندسان به هنگام خرید یا ساخت ساختمان باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: این روش کمک می‌کند تا بهره‌برداران از ساختمان‌هایی با کیفیت بهتری برخوردار شوند از سویی دیگر نیز فرصتی برای اشتغال مهندسان ایجاد شود.  

 او در ادامه سخنانش با تاکید بر این که بر اساس قانون باید از ورود افراد غیر حرفه‌ای و بدون صلاحیت به صنعت ساختمان جلوگیری شود، افزود: شورای فنی استان نیز به این موضوع توجه ویژه‌ای دارند و بنده اعتقاد دارم با این عنایت و همچنین با رعایت و اجرای مباحث مربوط به مقررات ملی ساختمان  می‌توانیم در آینده‌ای نزدیک شاهد ارتقاء و رشد خدمات مهندسی در صنعت ساختمان باشیم.

این مسوول خطاب به مهندسان صنعت ساختمان عنوان کرد: این صنعت دارای دوحوزه است، شامل: مباحث سخت افزاری که همان تولیدکنندگان مصالح ساختمانی هستند و دیگری مباحث نرم افزاری که همان قوانین و ضوابط صنعت ساختمان و مهندسان می‌باشد.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان با بیان این که صنعت ساختمان به لحاظ سرمایه در گردش و ایجاد اشتغال ظرفیت بالایی دارد و در این زمینه دومین ‌صنعت در کشور محسوب می‌شود، اضافه کرد: مهندسان پل ارتباطی تولید کننده و بهره‌برداران هستند از این رو باید برای بروزرسانی صنعت ساختمان و تلفیق آن با دانش روز، همچنین برای ارتقاء سطح دانش تولیدگنندگان مصالح ساختمانی و بهره‌برداران به منظور توجه به شاخص کیفی ساختمان و برابری ارزش ساختمان با قیمت آن تلاش کنند.

مجابی خاطر نشان کرد: متاسفانه همچنان در برخی ساختمان‌ها قیمت آن با ارزش ساختمان برابری نمی‌کند درحالی که ارزش ساختمان باید متناسب با کیفیت آن باشد.

 او ادامه داد: مهندسان هرچه بتوانند دانش و آگاهی بهره‌برداران را در حوزه صنعت ساختمان ارتقاء دهند؛ اطمینان داشته باشید مطالبه گری آنها نسبت به برخورداری از خدمات مهندسی ارتقاء می‌یابد در این صورت جایگاه مهندسان نیز در جامعه ارتقاء می‌یابد.

 این مسوول با تاکید بر این که متاسفانه نقش مهندسان در صنعت ساختمان به خوبی مورد توجه قرار نگرفته و این نگاه باید اصلاح شود، یادآور شد: تعرفه خدمات مهندسی در استان نسبت به استان‌های دیگر پایین است، اما با همین میزان اندک خدمات خوبی در این صنعت ارایه شده و مهندسان برای ارایه هرگونه خدمتی در استان آمادگی دارند، البته سعی کرده‌ایم این مهم را در جامعه به خوبی پیاده سازی کنیم و امیدواریم هرچه سریعتر شاهد ارتقاء و رشد بیشتر جایگاه اجتماعی مهندسان باشیم.

مهندسان ساختمانی سرمایه‌های ملی در ز مینه حفظ و ایمنی هموطنان هستند

مدیرکل راه وشهرسازی استان نیز دیگر سخنران این مراسم بود که در سخنانی با تبریک بیست و یکمین سالروز تاسیس سازمان نظام مهندسی ساختمان از فعالان این عرصه به عنوان سرمایه‌های ملی در زمینه حفظ، ایمنی و آرامش هموطنان یاد و اظهارکرد: پروانه اشتغال مهندسان سند رسمی است که فارغ التحصیلان رشته‌های هفت‌گانه مهندسی پس از گذراندن آزمون به صورت تخصصی به این حرفه ورود می‌کنند.

ابراهیم مبارک قدم تصریح کرد: در استان قزوین ۴ هزار و ۶۴۸ مهندس دارای پروانه کار و ۵ هزار و ۲۸۶ مهندس همچنان بدون پروانه کار هستند، متاسفانه با وجود افزایش تعداد مهندسان، اشتغال به کار آنها از طریق خدمات مهندسی و رعایت مقررات ملی ساختمان به ویژه مبحث ۲۲ آن مغفول مانده است که باید در این‌باره اندیشیده شود.

او تاکیدکرد: مهیا نمودن بستر پذیرش خدمات مهندسی از سوی شهروندان، جلب اعتماد مردم با رعایت اخلاق حرفه‌ای، بالا بردن کیفیت خدمات مهندسی از موضوعات مهمی‌ است که امیدواریم با درایت‌ هیأت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین اجرایی شوند.

 این مسوول با اشاره به وجود آسیب‌هایی در حوزه خدمات مهندسی وارایه خدمات غیرواقعی از سوی برخی افراد غیر حرفه‌ای در این صنعت تاکید کرد: رعایت حقوق مهندسان در جامعه باید به خوبی فرهنگ سازی شود، این موضوع همچنین می‌بایست به عنوان یکی از دوره‌های آموزشی مهندسان مورد توجه قرار گیرد، چراکه مهندسان در برابر هر امضای خود تا سالیان متمادی مسوولیت دارند و باید پاسخگوی آن باشند از این رو باید به ارایه خدمات حرفه‌ای و تخصصی نگاه ویژه‌ای داشته باشند.

مبارک قدم با بیان این که مهندسان باید نسبت به مسوولیت‌ها و حساسیت‌های موجود در همه حوزه‌های خدمات مهندسی آگاهی داشته باشند، افزود: دریافت پروانه اشتغال به کار برای اجرای ساختمان مسوولیت بزرگی است، چراکه این صنعت با جان و مال مردم و سرمایه‌های ملی سروکار دارد.

وی اضافه کرد:  کمتر رشته تخصصی در جامعه ما وجود دارد که برای آن‌ها قوانین سخت و پیچیده‌ای تعریف شده باشد در حالی که برای شهرداری‌ها و سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان‌ها قوانین سختی تعریف شده و به مرور زمان نیز این قوانین تشدید و سخت‌تر شد‌ه‌اند و این‌ها اهمیت توجه به صنعت ساختمان را نشان می‌دهد.

این مسوول اضافه کرد: در سایر رشته‌ها به اندازه حوزه مهندسی مباحث انتظا می‌، قوانین سخت و حساسیت کاری دیده نمی‌شود، بنابر این باید صنعت ساختمان را جدی تلقی کرد.

مبارک قدم با اشاره به برنامه‌های حمایتی اداره کل راه و شهرسازی از مهندسان حوزه ساختمان یادآور شد: اداره امور مهندسی راه و شهرسازی آمادگی دارد در مواردی که به حمایت‌های حرفه‌ای و تخصصی از مهندسان در جامعه و شهرداری‌ها نیاز هست، با جدیت ورود کند تا آنها از حقوق حرفه‌ای و اجتماعی خود به خوبی بهره‌مند شوند.

 گفتنی است؛ تجلیل از هیأت مدیره دوره اول سازمان، قهرمانان ورزشی و مقام آوران سازمان، تجلیل از نفرات برگزیده آزمون ورود به حرفه، پخش کلیپ مقررات ملی ساختمان، ادای سوگند حرفه‌ای و اجرای موسیقی زنده از جمله برنامه‌های شاد و متنوع این شب به یادماندنی برای خانواده بزرگ نظام مهندسی ساختمان قزوین بود.


گالری