همزمان با میلادامام حسن مجتبی(ع)چهارمین دوره مسابقات قرآنی نورالهدی با هدف ترویج فرهنگ قرآنی و انس بیشتر با کلام الهی در سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان در این مراسم که در آن آیت اله باریک بین نماینده ولی فقیه استان و امام جمعه قزوین، مهندس سید مرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، مهندس فرخزاد، ریاست سازمان و اعضای هیات مدیره حضور داشتند، ۷۰ قاری در رشته‌های قرائت و ترتیل با یکدیگر به رقابت پرداختند.

دکتر عابدی‌ها، یکی از داوران این مسابقات ضمن توضیح نحوه برگزاری مسابقه اظهار داشت: سطح این مسابقات هر ساله و به لحاظ کیفیت و تعداد شرکت‌کنندگان رو به رشد بوده و بنا شده این ابتکار سازمان نظام مهندسی ساختمان استان در میان سایر نظامات مهندسی ساختمان کشور اجرایی شود و برگزیدگان استان‌ها نیز با یکدیگر به رقابت بپردازند.

وی تصریح کرد: اگرچه فردی که با قرآن مانوس باشد در زندگی احساس تنهایی نخواهد داشت اما متاسفانه اغلب افراد جامعه‌ی ما با قرآن انس و آشنایی ندارند که این امر باید از بین برود و مباحث قرآنی در تمامی ابعاد زندگی انسان‌ها رخنه کند.

مهندس مرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از سخنرانان  این مراسم با تاکید بر فراگیری جها‌ن‌بینی و نگرش صحیح قرآنی و بهره‌گیری از آن در حوزه‌های تخصصی گفت: همان‌گونه که در معماری و شهرسازی حقوق همگان را مورد توجه قرار دهیم در مباحث قرآنی نیز نباید از درک صحیح آن غافل شویم.

وی با تاکید بر فراگیری جهان‌بینی قرآنی و ورود آموزه‌های قرآن در حوزه‌های تخصصی تصریح کرد: هما‌ن‌گونه که طبیعت را موجودی زنده می‌پنداریم و از انجام دخل و تصرف‌های آسیب‌رسان به آن جلوگیری می‌نمائیم و برای همگان حقی قایل هستیم در خصوص مباحث قرآنی نیز باید آشنایی با جهان‌بینی قرآنی را در سرلوحه‌ی کار خود قرار دهیم چرا که این امر از نابودی و تخریب انسان جلوگیری می‌کند.

عضو شورای مرکزی جامعه‌ی اسلامی مهندسان، انسان را دارای ابعاد گوناگونی برشمرد و افزود: انسان، در واقع این خلیفه‌ا… در زمین، زمانی به خوبی کشف می‌گردد که با قرآن آشنا شود و این معجزه‌ی الهی را به خوبی درک نماید.

مهندس نبوی خاطرنشان کرد: انسان باید جهان‌بینی هستی، جامعه و طبیعت را از قرآن فرا گیرد چرا که در غیر این صورت دچار گمراهی خواهد شد.

وی با اشاره به بیان نظریه‌های علوم اجتماعی در خصوص انسان بیان داشت: وقتی به این علم مراجعه می‌نماییم انسان را متفاوت با جهان‌بینی قرآنی بیان می‌کنند و این امر که اغلب فارغ‌التحصیلان دانشگاهی نمی‌توانند در پیشرفت کشور تاثیرگذار باشد و با فرهنگ کشور خود را عجین نمایند از همین امر نشات می‌گیرد که مسیر خود را متفاوت از آنچه در قرآن عنوان شده، دنبال می‌نمایند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: انسانی که با قرآن عجین باشد و در مباحث قرآنی به شناخت و بصیرت لازم دست یابد به طور حتم از مسیر صواب خارج نخواهد شد.

نبوی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر ایجاد تحول در علوم انسانی اظهار داشت: چنانچه بخواهیم به این فرمایش جامه‌ی عمل بپوشانیم باید از قرآن آغاز نماییم چرا که قرآن سعادت کامل انسان را در دنیا و آخرت به همراه دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: تمسک به قرآن و عترت پیامبر(ص) همواره تاکید رسول گرامی اسلام(ص) و وصیت امام راحل بوده و این امور نه تنها از یکدیگر جدا شدنی نیستند بلکه توجه به آن انسان را از گمراهی نجات می‌دهد.

نبوی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ورود نظام مهندسی ساختمان در حوزه قرآنی خاطرنشان کرد: چنانچه به دنبال حیات واقعی و یا به تعبیر قرآن در پی حیات طیبه هستیم راهی جز انس با قرآن نداریم.

وی در خاتمه تاکید کرد: قرآن را باید در برنامه‌های ثابت زندگی خود قرار دهیم و بدون شک فردی که با قرآن انس پیدا کند فضیلت آن را در دنیا و آخرت خواهد دید و در عالم هستی دریچه‌های گسترده‌ای بر روی او گشوده می‌شود.

مهندس فرخ زاد رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین هدف از برگزاری این مسابقات را تقویت اخلاق حرفه‌ای در میان فعالان عرصه‌ی ساخت و ساز برشمرد و تصریح کرد: از آنجایی که توجه به اخلاق حرفه‌ای و دینی کارها را رونق می‌بخشد نظام مهندسی ساختمان سعی نموده به موضوعات فرهنگی، دینی و قرآنی گام نهد تا بتواند اصول صحیح اخلاقی را در میان اعضای خود تقویت نماید چرا که تقویت ریشه‌های اخلاقی تعهد در کار را به همراه خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: در سایر مشاغل و حرفه‌ها چنانچه تنها تخصص مورد توجه قرار گیرد آن‌گونه که باید به بازدهی مطلوب دست نخواهیم یافت ولی با تقویت ریشه‌های اخلاقی در مسایل حرفه‌ای نیز نقش بهتری می‌توان ایفا کرد.

همچنین در این مراسم استاد نداف از قاریان برجسته کشور و یکی از داوران این مسابقه با اجرای قرائت ملکوتی خود مجلس را به آیات روحانی وحی مزین گرداند.

در خاتمه برندگان این مسابقه توسط داوران دکتر حمید عابدیها و استاد سید کاظم نداف به شرح زیر اعلام شدند و از ایشان تقدیر بعمل آمد:

در رشته قرائت:

نفر اول: علیرضا توکلی

نفر دوم: مهدی ثابت رفتار

نفر سوم: مجید عباس زاده

نفر چهارم: فریدون سلیمی

نفر پنجم: رمضان کریمی

در رشته ترتیل:

نفر اول: ابوالفضل عزتی


گالری