همایش کار آفرینی در مهندسی به همراه کارگاه های  کارآفرینی و تامین کسب و کار به اهتمام کمیسیون اشتغال سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین در روز ۲۸ آبان ماه سال ۱۳۹۳ بر گزار شد .

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین، همایش کارآفرینی در مهندسی در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین با حضور مهندس علی فرخ‌زاد رئیس و اعضای هیئت‌مدیره، مهندس صادق پور رئیس سازمان بسیج مهندسین عمران و صنعت ساختمان استان، دکتر آیت‌الله ممیز عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران، مهندس مددی و مهندسان عضو سازمان برگزار شد.

*مقابله با رکود کار از سیاست‌های هیئت مدیره است

مهندس فرخ‌زاد رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین در این برنامه مقابله با بیکاری و رکود کار در صنعت ساختمان را از جمله سیاست‌ها و راهبردهای هیئت‌مدیره این سازمان دانست و گفت: ظرفیت‌های کار متعددی وجود دارد که لازم است از حالت بالقوه به بالفعل تبدیل شود.

وی افزود: در این راستا اقداماتی همچون برگزاری همایش‌ها و فراهم کردن زیرساخت‌ها صورت می‌گیرد و در کنار آن به تازگی طی نشستی با مسئولان پارک علم و فناوری استان قزوین مقرر شده است تا تفاهم‌نامه‌ای به منظور فعال‌تر کردن ظرفیت‌های موجود میان این دو مجموعه منعقد شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین ادامه داد: با توجه به وجود سرمایه عظیم در حوزه ساختمان و اختصاص یک سوم اقتصاد کشور به این حوزه می‌توان ظرفیت‌های خوبی در زمینه اشتغال فراهم آورد.

فرخ‌زاد تصریح کرد: طرحی هم که مبنی بر تشکیل شرکت‌های بازرسی در صنعت ساختمان و انرژی و اختصاص سهمی از مبالغ حاصل از صرفه‌جویی در این بخش به شرکت‌ها به تازگی برای تصویب به هیئت دولت ارائه شده است، می‌تواند زمینه زیادی برای اشتغال خیل عظیم مهندسان و فارغ‌التحصیلان فراهم کند.

*ظرفیت‌سازی برای اشتغال در دستور کار سازمان قرار دارد

دبیر اجرایی همایش کارآفرینی در مهندسی نیز در این برنامه با اشاره به آغاز فعالیت کمیسیون اشتغال سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین از سال ۹۱ گفت: بر اساس سیاست‌های هیئت‌مدیره این سازمان موضوع اشتغال در سال ۹۳ به شکل اجرایی‌تر در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد دبیرخانه دائمی کارآفرینی در این سازمان با مسئولیت کمیسیون اشتغال و برای اولین بار در سطح کشور تشکیل شود و فراخوان طرح های اشتغال زایی ویژه مهندسان و فعالان در رشته های هفت گانه تحت پوشش سازمانها در سطح کشور در دستور کار این دبیرخانه قرار گرفته است که علاقه مندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به منظور ارایه طرح های خود از طریق سایت کمیسیون اشتغال به نشانی www.e-qeng.ir اخبار تکمیلی آن را که متعاقباً اعلام خواهد شد دریافت نمایند.

 محسن یزدی فر عنوان کرد: باوجوداینکه طبق قانون سازمان نظام مهندسی ساختمان هیچ وظیفه‌ای در خصوص کارآفرینی ندارد، با توجه به سیاست‌های هیئت‌مدیره و حمایت آن از اعضا در زمینه اشتغال، ظرفیت‌سازی برای اشتغال اعضا مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد:اشتغال و کسب درآمد یکی از دغدغه های مهم مهندسان و فعالان عرصه صنعت ساختمان، با توجه به هجوم فارغ التحصیلان رشته های فنی و مهندسی مرتبط وهمچنین رکود در این صنعت  گردیده و به پیشنهاد کمیسیون اشتغال و تصویب هیات مدیره محترم سازمان مقرر گردیده که دبیرخانه دائمی کارآفرینی و اشتغال مهندسین در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین و برای اولین بار در سطح کشور راه اندازی شود.

دبیر اجرایی همایش کارآفرینی در مهندسی تصریح کرد: این موضوعات از این پس به صورت فصلی ادامه می‌یابد و آذرماه سال جاری نیز فراخوانی برای اعضا در خصوص ایده‌های کارآفرینی منتشر می‌شود؛ ضمن اینکه برنامه‌های حوزه اشتغال با بهره‌گیری از تخصصان و کارشناسان مجرب به اجرا درمی‌آید.

* کارآفرینی همواره با نوآوری عجین است

دکتر ممیز دکترای عمران (سازه) از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و عضو هیئت‌علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در این همایش با بیان اینکه کارآفرینی در ایران به خوبی نهادینه نشده است، گفت: کارآفرینی از ریشه تعهد استخراج شده و کارآفرین کسی است که حاضر است به منظور برداشتن باری از دوش جامعه، کارهایی را به انجام برساند که دیگران حاضر به انجام آن نشده‌اند.

وی اضافه کرد: مفهوم کارآفرینی با شخصی به نام شون پیتر بنیان‌گذار کارآفرینی عجین شده و این شخص کارآفرینی را به عنوان تخریب خلاق به معنای بر هم زدن تعادل جامعه در زندگی مردم به منظور بهبود آن نام‌گذاری کرده است.

ممیز با اشاره به اینکه کارآفرینی همواره با نوآوری عجین بوده است، عنوان کرد: به اعتقاد شون پیتر نوآوری می‌تواند در کالای جدید صورت گیرد که طراحی نرم‌افزارهای مهندسی برای ارائه روش‌های جدید اجرا و تولید در مهندسی از نمونه‌های آن است.  

موفقیت، آشنایی با اصول و انواع کسب‌وکار، تغییرات جهانی، کارآفرینی، فرآیند کارآفرینی و نیز مدیریت کسب‌وکار محورهای سخنرانی‌های همایش کارآفرینی در مهندسی بود.

در این برنامه که در دو بخش صبح و بعدازظهر برگزار شد، دکتر ممیز همچنین به ارائه مفاهیم اصلی حوزه کارآفرینی، مباحث نظری این حوزه و اجرای کارگاه عملی پرداخت و مهندس مددی از استادان این حوزه مباحثی را در خصوص خلاقیت در کارآفرینی مهندسی ارائه کرد.


گالری