به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین، در سلسله نشستهای هماندیشی اعضای هیئتمدیره نشستی با بازرسین گاز و آبفا مورخ ۲۳/۹/۱۳۹۳ برگزار شد.
در این نشست مهندس فرخزاد، به بیان فعالیتهای سازمان در زمینه برق و مکانیک پرداخت و اظهار داشت: استان قزوین تنها استان در سطح کشور میباشد که توانسته در بخش آسانسور زمینهساز فعالیت مهندسین تأسیسات عضو سازمان در شرکتهای بازرسی آسانسور باشد.
مهندس فرخزاد بیان داشت: در اصلاح قانون نظام مهندسی به موضوع مراقبت و نگهداری ساختمان (مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان) نیز پرداخته شده است که اجرایی شدن مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان، گام بزرگی برای اقتدار نظام مهندسی خواهد بود.
وی افزود: با اجرایی شدن این مبحث موضوع مجریان تأسیسات در پروژهها الزامی خواهد شد که این موضوع علاوه بر اشتغال مهندسین این رشته، ارتقا ساخت و سازها را نیز در پی خواهد داشت.
مهندس معارفی عضو هیئتمدیره در این نشست با بیان گسترش فعالیتهای مهندسین مکانیک اظهار داشت: حوزه فعالیت مهندسین مکانیک با همکاری دستگاههای ذیربط و اجرایی و همچنین توانایی اعضاء، علاوه بر حوزههای گاز خانگی در حوزههایی چون گاز صنعتی، آبفا و آسانسور توسعه یافته است و نظارت مهندسین مکانیک محدود به مراحل پایان ساخت و سازها نمیباشد.
وی گفت: قبل از ابلاغ دفتر ترویج مقررات ملی ساختمان در مبحث مراقبت و نگهداری ساختمان (مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان) که غالباً به موضوعات تأسیسات مکانیکی و برقی پرداخته است، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین اقدام به تهیه چک لیستی در این زمینه نمود که توانست مصوبه شورای فنی استان را هم بگیرد ولی هنوز به مرحله اجرا نرسیده است که امیدواریم با برگزاری این جلسات با کارشناسان این حوزه به راهکارهایی جهت الزام اجرایی نمودن آن دست یابیم.
در ادامه دکتر فریدونی مدیر واحد کنترل و بازرسی تأسیسات سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین در خصوص الزامات دودکشها و نصب پکیجهای فن دار مواردی را بیان نمود و تصریح کرد: لازم است بازرسین کنترل دقیقی به چاهک کنتور آب از نظر ابعاد و محل آن قبل از صدور فرم ۴ داشته باشند.
وی بر نصب تجهیزات تعیین فشار، مخزن و پمپ برای ساختمانهای ۳ طبقه به بالا و الزام جدا بودن آب باران از فاضلاب در ساختمانها تاکید کرد.
کارشناسان و بازرسین گاز و آبفا در جلسه فوق مسائلی همچون مسئولیت بررسی و تأیید دودکشها توسط ناظرین عمران و معماری علاوه بر ناظرین مکانیک، استانداردسازی دودکشها، جاگذاری پمپ در نقشهها، توزیع کار از طریق سازمان و بازدید مجدد ناظرین مکانیک از پروژههای اتمام یافته را مطرح نمودند.