مراسم بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی و جشن روز مهندس
به گزارش روابط عمومی سازمان؛ مراسم بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی و جشن روز مهندس روز دوشنبه چهارم اسفند ماه در سالن اجتماعات دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برگزار شد.
مهندس فرخ زاد، ریاست سازمان نظام مهندسی ساختمان با حضور در این مراسم ضمن تبریک روز مهندس اعلام کرد: صاحبان آینده نظام مهندسی این مملکت، دانشجویانی هستند که امروز پشت صندلی های دانشگاه نشسته اند که می بایست برای دفاع از حقوق حوزه مهندسین به فعالیت های اجتماعی روی آورند.
وی افزود: به اعتقاد بنده مهندسان، مظلوم ترین قشر این جامعه محسوب می شوند که البته عدم فعالیت های اجتماعی و ورود به بخش های سیاسی و فرهنگی، یکی از عوامل دور شدن آن ها از خواسته هایشان است.
فرخ زاد با بیان اینکه فراکسیون های مختلفی در مجلس مشغول فعالیت می باشند، اظهار کرد: متاسفانه جامعه مهندسین با آمار ۳۰۰ هزار نفر در کشور هیچ فراکسیونی در مجلس ندارد و این در حالی است که عموم مهندسین به خوبی و حرفه ای در حال اشتغال هستند اما بسیاری از حقوق آن ها مورد غفلت قرار گرفته و مظلوم واقع شده اند.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان با انتقاد بر سخت گیری های علیه مهندسان بیان کرد: متاسفانه تا اتفاقی در ساختمانی می افتد بلافاصله مهندسین آن متهم می شوند غافل از آنکه آیا کارگرهای آن ساختمان دوره آموزشی سپری کرده اند یا خیر و نکته جالب توجه این است که حتی با وجود تذکرات مهندس به کارگرها، استادکار ساختمان، تولید کننده و توزیع کننده مصالح ساختمان، وی به عنوان فرد مقصر و حتی ایراد گیر توبیخ می شود.
عضو شورای شهر قزوین رکود اقتصادی را وضعیت گذرایی خواند و توضیح داد: تا دو سال پیش اوضاع به گونه ای بود که حتی دانشجویان سال آخر مهندسی را وارد نظام کرده و مشغول به کار می کردیم؛ این رکود و نابسامانی اقتصادی دائمی نیست و دانشجویان باید امیدوار بوده و با پتانسیل بالای خود به تلاش و علم آموزی ادامه دهند.
این مسوول نیاز به جامعه مهندسین را از نیازهای اساسی و اشباع نشده دانست و تشریح کرد: امروز در مجموع حوزه ساخت و سازهای مشمول نظام مهندسی، ۱۲۰ هزار میلیارد گردش مالی داریم و اگر بخواهیم فقط یک سال به عمر ۳۰ ساله ساختمان ها اضافه کنیم، نیازمند به نیروی متخصص و مهندس هستیم؛ علاوه بر آن برنامه ریزی به جهت صرفه جویی در مصرف انرژی ساختمان ها وابسته به تدبیر و نقش آفرینی حوزه مهندسین است.
محمد مهدی سنماری، معاون عمرانی دانشگاه بین الملل امام خمینی (ره) در ادامه این مراسم با بیان اینکه دانشجوی امروز باید به پیشینه و تاریخ خود ببالد، اذعان داشت: ما در حوزه مهندسی پیشینه و تاریخ بزرگی داریم که باید بازبینی شود و این در حالی است که بسیاری از مردم ایران غافل از دیدنی ها و آثار سرزمین خود به کشورهایی سفر می کنند که قدمت زیادی ندارند.
وی در ادامه گفت: در معماری و ساخت و سازهای ایرانی رازهای بسیاری نهفته که نیازمند کشف توسط مهندسین امروز است ؛ گذشتگان ما با وجود امکانات کم اما خلاقیت و هوش بالا چنان آثاری را به نمایش گذاشته اند که امروز جهانیان را انگشت به دهان و حیرت زده کرده است به طوریکه از سراسر جهان، زمان می گذارند و به بازدید آثار ایرانی می آیند.
سنماری با تاکید بر اینکه مردم ایران به اندوخته های خود بی توجه هستند، ابراز داشت: ما باید یاد بگیریم به عنوان مهندسان این مملکت از داشته های خود به خوبی استفاده کنیم و آن ها را غنی بدانیم.
این استاد دانشگاه فتوت را میراث گذشتگان دانست و توضیح داد: مفاهیمی چون فتوت، نسل به نسل از گذشتگان منتقل شده و امروز به دست ما رسیده است؛ این قانون فتوت علاوه بر هندسه و کتاب اساس کار یک مهندس است؛ در دنیایی که بی اخلاقی موج می زند رعایت فتوت و جوانمردی موجب افزایش دقت در انجام امور می شود و امید است که دانشجویان مهندسی بعد از فارغ التحصیلی با تکیه بر آن وارد محیط عملی رشته خود شوند.