حضور مهندس فرخ زاد در میان دانشجویان دانشگاه غزالی

در مراسمی که دردانشگاه غزالی به مناسبت گرامیداشت روز مهندس برگزار شده بود مهندس فرخ زاد ضمن تبریک به مناسبت روز مهندس و زادروز خواجه نصیرالدین طوسی در بین دانشجویان عنوان کرد: قبل از ورود دانشجویان فارغ التحصیل به مجموعه نظام مهندسی باید ازطریق دانشگاه پل ارتباطی در بخش صنعتی و علمی برقرار شود تا مهندسان با روال کار آشنا شوند و توانمندی های خود را به عرصه شناسایی برسانند.فرخ زاد با اشاره به تعامل سازمان نظام مهندسی با دانشگاهها عنوان کرد: ما در سطح تعامل نسبی با دانشگاه هاقرار داریم ولی نیاز هست که این تعاملات بصورت عملیاتی و اجرایی پیاده شود که مهندسین جدیدالورود به حوزه نظام مهندسی از تجربیات مهندسین باتجربه استفاده کنند.

ریاست سازمان نظام مهندسی با تاکید بر بیانات اخیر مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی اذعان کرد: باید این موضوع را از حرف به مرحله عمل و اجرا برسانیم و یکی از موضوعاتی را که میتوان درحوزه تخصصی به مرحله عملیاتی واجرایی رساندصنعت ساختمان هست. وی تصریح کرد :در اقتصاد کشور بعد از صنعت نفت گردش مالی و رونق اقتصادی  را در حوزه صنعت ساختمان شاهد هستیم که ۳۰% از اقتصاد کشور را در تولید قطعات و توزیع مصالح ساختمانی و اجرابه خود اختصاص داده است.

وی سخنان خود را بر اساس آمارهای موجود ادامه داد و گفت:گردش مالی موجود در کشور و در حوزه صنعت ساختمان حدودهزار میلیارد تومان می باشد؛به این مفهوم که اگر با استفاده از نیروهای متخصص و فنی که در کشور داریم عمر ساختمان را فقط ۱سال اضافه بکنیم یعنی ۴ هزار میلیارد تومان صرفه جویی در صنعت ساختمان اتفاق افتاده است .وی همچنین به سخنان مهندس زنگه وزیر نفت و عضو شورای مرکزی نظام مهندسی کشور اشاره کرد وافزود:در حال حاضر ۸۰ میلیارد دلار یارانه انرژی در بین مردم تقسیم می شود  که از این میزان ۳۰% یعنی چیزی بالغ بر ۲۴میلیارد دلار  دربخش صنعت ساختمان اتفاق می افتد و می توانیم با استفاده از نیروی فنی و  متخصص  حداقل به سادگی ۳۰ % از این آمار را صرفه جوئی کنیم.

وی گفت :در این بخش ما این توانمندیها را دارا هستیم واین امر ممکن شدنی نیست مگر با استفاده از نیروهای فنی و متخصص که باید مدیران ومسئولان ما نسبت به این موضوع هماهنگی هایی را که در توان سازمان  نظام مهندسی ساختمان هست اتخاذ کنند.

نایب رییس شورای اسلامی شهر قزوین در بخش دیگری از سخنان خود به معماری ایرانی اسلامی اشاره کرد و گفت: در این موضوع بخشی مسئولین و بخشی مهندسین مسئول هستند که باید در بخش های طراحی، نظارت و اجرا به این موضوع توجه کنند و در مرحله اجرا حتماً ایفا کنند.وی به جلسات مشترک سازمان نظام مهندسی ساختمان با شورای اسلامی شهر قزوین اشاره کرد و گفت  سعی  کردیم در اولین اقدام کمیسیون شهرسازی و معماری را راه اندازی کنیم و یکی از کارهایی را که انجام دادیم تشکیل کارگروه طرح خیابان شهید انصاری هست.

فرخ زاد سلامتی روانی مردم استان را مورد بحث قرار داد و اذعان داشت مردمی که در این آپارتمانها ساکن هستند از سلامت روانی خیلی بالایی برخوردار نیستند و میتوان درگیری ها و نزاع های خیابانی مردم را مثال زد که نهایتا به درگیری های فیزیکی منجر میشود و این نمایان گر این هست که آرامش وجود ندارد و یکی از مواردی است که بایدبه آن توجه کرد تا آرامش روانی ایجادشود.

فرخ زاد همچنین به موج و تاریخ ساخت و ساز روی کرد و ابراز کرد:  بطور میانگین هر ۱۰ سال موج ساخت و ساز در کشور در جریان هست که در استان قزوین  سالهای   ۶۵ و ۶۶ زیباشهر یا همان محمدیه ، ۷۷ و ۷۸ مینودر و کوثر و ۸۹،۹۰،۹۱،۹۲ پونک را میتوان مثال زد.

ریاست سازمان نظام مهندسی ساختمان در ادامه مباحث خود به نیاز موج دوم جمعیتی کشور به مسکن و صدور خدمات به مردم اشاره کرد وگفت برای کنترل این رکود میتوان همانگونه که در داروخانه ها دکتر ومتخصص فنی قرار دارند،در بنگاه های ساختمانی نیز مهندسین مستقرشوند تا کیفیت و کنترل مورد نظر اعمال شود.

مهندس فرخ زاد در صحبت های پایانی خود به دفاع از حقوق مهندسین پرداخت و گفت :مهندسین عضو نظام مهندسی  به مرحله ای رسیده اند که اگر بخواهند موضوعات مهندسی و فنی را توسعه بدهیم  باید در فعالیت های اجتماعی شرکت کنیم و بتوانیم در موضوعات مهم شهری صحبت کنیم .

وی با اشاره به  اساس و علم کارسازمان های  نظام مهندسی عنوان کرد:در مجلس همه گروه ها دارای فراکسیون مستقل هستند اما مهندسین با این جمعیت بزرگ در مجلس فراکسیون مستقلی ندارند . وی با تاکید بر ورود مهندسین به تمام موضاعات سیاسی کشور اذعان داشت دانشجویان جمع های پر نیرویی هستند و انرژی و پتانسیل زیادی دارند ودر تمام موضوعات سیاسی کشور دخالت دارندو باید همچنان بعد از دریافت مدرک در این موضوعات دخالت داشته باشندتا بتوانیم موضوعات فنی و تخصصی را  در سطح  کشور بهتر کنیم.