مرکز پژوهشی شوراهای اسلامی و مدیریت شهری کشور از سوی شورای شهر تاکستان، شهرداری تاکستان، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین و دفتر نمایندگی سازمان در این شهر افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین؛ هدف از تاسیس این مرکز، مدیریت و ارائه خدمات پژوهشی به منظور ارائه دیدگاه‌های کارشناسی و مشورتی به روسای کمیسیون‌ها و سایر اعضای شورای شهر برای بهره‌گیری از پیشنهادهای تخصصی خبرگان، متخصصان و افراد باتجربه است. در این آئین، دفتر نمایندگی سازمان در تاکستان نیزبه عنوان دبیرخانه مرکز پژوهشی مدیریت شهری انتخاب و معرفی شد.

قانون شورای شهرها نیازمند بازنگری است

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان در آئین افتتاح مرکز پژوهشی شوراهای اسلامی با ابراز خرسندی از راه‌اندازی این مرکز اظهارکرد: یکی از مهمترین دغدغه‌های اعضای شورای شهر قزوین در دوره چهارم بر اساس رسالت‌های موجود معرفی شورا به عنوان پارلمان محلی در حوزه مدیریت شهری بود که بتواند از ظرفیت‌ها و تخصص‌های موجود در تصمیم‌گیری‌ها برای توسعه شهر استفاده کند.

مهندس مجابی با تاکید بر ضرورت بازنگری قانون شوراهای شهر و حوزه مدیریت شهری از سوی مجلس و کمیسیون عمران تصریح کرد: اکنون ۲۴ سال از تصویب این قانون می‌گذرد، متاسفانه با ضعف هایی روبرو است و در برابر برخی موارد سکوت کرده، این موجب شده شورا نتواند در جایگاه مدیریت شهری به رسالت خود عمل کند.

وی خاطرنشان کرد: چنانچه حوزه مدیریت شهری به عنوان یک پارلمان محلی لحاظ شود می‌توان از ظرفیت سایر دستگاه‌ها و نهادهایی که مرتبط با حوزه مدیریت شهری هستند، استفاده کرد.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان با بیان این‌که میان شورا و شهرداری تاکستان همکاری و تعامل چشمگیری وجود دارد، افزود: چنانچه به دنبال آن هستیم، شهری مناسب و درشأن شهروندان داشته باشیم و برای بیت المال کمترین هزینه‌ای ایجاد شود باید به قوانین توجه جدی صورت گیرد و هم افزایی‌ها بیشتر شود.

مجابی با تاکید بر هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی در انجام پروژه‌های شهری عنوان کرد: در مواردی شاهد بوده‌ایم شهرداری و شورای شهر، خیابانی را آسفالت کرده بلافاصله از سوی دستگاه‌های خدمات رسان در آنجا حفاری انجام می‌شود؛ برای حل این مشکل بهتر است که تمامی این دستگاه‌ها تحت پوشش مدیریت شهری قرارگیرند در این صورت بسیاری از مشکلات حل و از برخی دوباره‌کاری‌ها جلوگیری می‌شود.

او در ادامه سخنانش با اشاره به راه‌اندازی اولین مرکز پژوهش‌های حوزه مدیریت شهری کشور آن هم مطابق با رسالت شورا و اساسنامه شهرداری‌ها و سازمان نظام مهندسی ساختمان بیان کرد: شهرداری محمدیه برای راه‌اندازی این مرکز در این شهر اعلام آمادگی کرده، امیدواریم بتوانیم این مرکز را در آنجا راه‌اندازی کنیم تا شورای شهر محمدیه نیز از این ظرفیت برخوردار شود.

این مسئول با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان بزرگترین نهاد تخصصی سعی دارد با ایجاد مرکز پژوهش‌های مدیریت شهری در این حوزه ایفای نقش کند، عنوان کرد: شوراهای اسلامی شهرها در گذشته یک سویه عمل می‌کردند نه تنها شورای شهر نبودند، شورای شهرداری هم نبودند؛ چراکه در موارد زیادی شهردار و شهرداری سیاست‌هایی را تدوین و به شورا ارایه می‌کرد درنهایت با اندکی بررسی به عنوان سند و چشم انداز یکساله ابلاغ می‌شد.

مجابی ادامه داد: شوراهای اسلامی شهرها باید به عنوان سیاست‌گذار ورود و به شهرداری برنامه ارایه دهند. اکنون ایجاد مرکز پژوهش‌های شهری می‌تواند این ظرفیت شورا را ارتقاء دهد.

وی گفت: این مرکز پژوهش‌ها می‌تواند با ظرفیت‌های علمی و تخصصی موجود متناسب با پتاسیل‌های هر منطقه‌ای ایده‌ها و تفکرهایی در اختیار حوزه مدیریت شهری قرار دهد و در واقع اتاق فکر مجموعه مدیریت شهری باشد.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان تا کید کرد: برای آنکه هرتصمیمی که در حوزه شهری اتخاذ می‌شود به درستی اجرا شود به حمایت و همراهی شهروندان نیاز است؛ این نگرش می‌تواند در همراه کردن تشکل‌های مرتبط با حوزه مدیریت شهری آن هم با پشتوانه علمی اثرگذار باشد. بدون شک وقتی پشتوانه تخصصی در این حوزه وجود داشته باشد به نتایج بهتری می‌توان دست پیداکرد.

مجابی با بیان این‌که در شهرستان تاکستان در حوزه ساختمان مهندسان توانمند، باتجربه و دارای توان علمی بسیاری است و استفاده از ظرفیت سایر تشکل‌ها برای آنها حایز اهمیت دارد، بیان کرد: از اعتمادی که در این شهرستان به مجموعه نظام مهندسی ساختمان شده خرسندیم و این آمادگی وجود دارد که در دبیرخانه مرکز پژوهش‌های مدیریت شهری از ظرفیت سایر تشکل‌ها، دستگاه‌ها و مراکز علمی همچون: جهاد دانشگاهی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و دانشگاه آزاد تاکستان استفاده شود تا کارها به صورت تخصصی ادامه پیدا کند.

مرکز پژوهش‌های مدیریت شهری سازمان نظام مهندسی ساختمان، ظرفیت‌های خوبی در حوزه شهری دارد

در ادامه نایب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان قزوین نیز با بیان این‌که نظام برنامه‌ریزی کشور قدیمی است و ۷۲ سال از آن می‌گذرد و باید بازنگری شود، اظهارکرد: ایران در زمینه نظام برنامه‌ریزی منطقه‌ای از بسیاری کشورهایی که امروز برنامه‌های خوبی دارند، پیشتاز بوده اما نیاز هست که این برنامه بازنگری شود و مطابق با شرایط امروز در آن تغییراتی حاصل شود.

عباس وثیق نیا با بیان این‌که در سال۵۵ میزان درآمد در روستاها یک هشتم شهرها بوده و براساس این آمار شهرها، هشت برابر روستاها فاصله درآمدی داشته اند، اضافه کرد: پس از پیروزی انقلاب باوجود همه توجه به روستاها در این مناطق کار شاخصی انجام نشده و تعداد روستاها کاهش یافته است که این‌ها از عدم برنامه ریزی‌های مناسب نشأت می‌گیرد.

وی با بیان این‌که شوراهای اسلامی شهرها و سازمان نظام مهندسی تقریبا همزمان با یکدیگر تاسیس شده‌اند و درکنار یکدیگر رشد خوبی داشته‌اند، افزود: اگر از ظرفیت‌های قانونی موجود در شورای شهر و مرکز پژوهش‌های مدیریت شهری سازمان نظام مهندسی ساختمان به خوبی استفاده شود به طور حتم می‌توانند قدم‌های خوبی برای کشور بردارند.

 این مسئول با بیان این‌که در توسعه شهرها سیاست‌ها و برنامه ریزی‌های خوبی نداشته‌ایم، اضافه کرد: آلودگی هوایی که امروز در شهرها مردم با آن دست به گریبان هستند، ناشی از عدم توجه به توسعه پایدار است. اگر به این مسئولیت اجتماعی توجه نداشته باشیم و این روند ادامه پیدا کند، سال آینده شهرستان تاکستان هم با این چالش روبرو می‌شود.

پژوهش پایه و اساس توسعه پایدار است

نماینده مردم تاکستان درخانه ملت نیز در این آیین با بیان این‌که پژوهش و پژوهش محوری پایه و اساس توسعه پایدار است، اظهارکرد: دلیل آنکه تا کنون نتوانسته‌ایم در کشور به ویژه در شهرستان‌ها توسعه مناسب شهری ایجاد کنیم بی‌توجهی به برنامه‌ریزی‌ها و تصمیم‌گیری‌های تخصصی است.

بهمن طاهرخانی با تاکید بر دوری از دیدگاه‌های سیاسی و جناحی درتوسعه شهرها بیان کرد: پیشرفت و آبادانی شهرها نیازمند ایجاد تعامل با یکدیگر است، اکنون نیز که سازمان نظام مهندسی ساختمان در شهرستان تاکستان برای توسعه ورود کرده باید این ظرفیت مورد توجه ویژه قرار گیرد تا بتواند برای توسعه شهر تحول تخصصی ایجاد کند.

وی تاکید کرد: تا حد امکان از ظرفیت مهندسان در ساخت و سازها استفاده و کارها به این قشر واگذارشود تا شاهد توسعه شهر به صورت تخصصی انجام گیرد.

تاکستان نیازمند توسعه پایدار است

رییس شورای شهر تاکستان نیز در این آیین با بیان این‌که در این شهر به دنبال توسعه پایدار شهر، رونق اجتماعی و اقتصادی وباید توسعه پایدار در شهر روی دهد، اظهارکرد: برای توسعه پایدار شهری استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در دستور کار است، برای استفاده از این ظرفیت‌ها دولت ابلاغیه‌هایی دارد در ستاد بازآفرینی شهری نیز در این زمینه ظرفیت خوبی داریم که انتظار می‌رود مورد توجه قرار گیرند.

صیاد رحمانی با اشاره به بالابودن میزان ساخت وسازهای غیرمجاز در تاکستان تصریح کرد: چنانچه بتوانیم ساخت وساز را هدفمند کنیم و مطابق قانون صدور پروانه داشته باشیم، می‌توان از وقوع پیامدهای ناگوار ناشی از این مشکل جلوگیری کرد.

وی با بیان این‌که تاکستان در حوزه تخصصی و نیروی کار تا آنجایی ظرفیت دارد که می‌تواند به مناطق همجوار نیز خدمات دهد، افزود: هرچه بیشتر مدیریت شهری در جایگاه خود به صورت علمی و اصولی حرکت کند به طور حتم می‌توان به نتیجه‌های بهتری دست یافت.

رییس شورای شهر تاکستان خاطر نشان کرد: مدیریت شهری در این شهر برای پیشبرد کارها نیازمند بهره گیری از افکار و نگاه‌های تخصصی سازمان نظام مهندسی ساختمان است، چراکه در حوزه‌های فنی مشکلات زیادی در شهر وجود دارد و این سازمان می‌تواند به لحاظ تخصصی در ساخت وسازها همراه خوبی برای مدیریت شهری باشد.

رحمانی همچنین یادآور شد: اکنون که دفتر مرکز پژوهشی شورا به دبیری سازمان نظام مهندسی ساختمان فعالیت خود را آغاز می‌کند باید همکاری‌های لازم بعمل آید، چرا که اگر در انجام کارها نگاه فنی نباشد با آسیب روبرو می‌شویم.


گالری