باید اهمیت و جایگاه تفکر و کار مهندس در جامعه تبیین شود.

به مناسبت روز مهندس و بزرگداشت خواجه نصیر الدین طوسی همایش بررسی علل وقوع نشست‌های ساختمانی، آسیب ناشی از آن و اقدامات پیشگیرانه با همکاری بسیج مهندسین استان چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ در سالن اجتماعات سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین برگزار شد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین در این همایش اظهار کرد: در چند سال اخیر متاسفانه شاهد یکسری بلایای طبیعی بودیم که خسارات جانی و مالی بسیاری را به شهروندان عزیز مان وارد کرد. زمانی که این اتفاقات ناگوار پیش میاید کمتر به این موضوع توجه میشود که آیا میتوانستیم خسارات ناشی از این حوادث ناگوار را به حداقل رساند.

مهندس مجابی تصریح کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان یک مجموعه کاملا تخصصی در حوزه صنعت ساختمان باید علل این اتفاقات و خسارات ناشی از آن را شناسایی کند و اهمیت و جایگاه تفکر و کار مهندس را در جامعه تبیین کند.

وی افزود: مهندسین باید حداکثر استفاده را از این فرصت به عمل آورده و نقش خود را در این حوزه بدرستی ایفا کنند و لازم است در  ابتدای امر قوانین و ضوابطی که در این حوزه وجود دارد، از طریق آموزشها، کارگاه‌های آموزشی و همایش‌های علمی احصا شده و در قالب دستورالعمل‌ها، آیین‌نامه‌ها، چک لیست‌ها، شیوه نامه‌ها و … موضوعاتی که می‌تواند در بخش طراحی، نظارت و اجرا میتواند تاثیرگذار باشد به آنها توجه ویژه شود.

مهندس مجابی عنوان کرد: مباحث مقررات ملی ساختمان تقریبا بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد نیازمان را جوابگو میباشد ولی حداکثر ۳۰ درصد این مباحث اجرا میشود. به عنوان مثال مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان و حتی مباحث ۳،۱۵ و ۱۹  مقررات ملی ساختمان بطور کامل اجرا نمیشود. بنابراین لازم است توجه ویژه‌ای بر تمام ضوابط، آیین نامه‌ها، مباحث فنی و تخصصی صورت پذیرد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین با تاکید بر افزایش تعاملات سازمان با دستگاهها و سایر نهادها در حوزه صنعت ساختمان گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان در حوزه  تولید مصالح ساختمانی نقش بسیاری می‌تواند داشته باشد. در واقع سازمان نظام مهندسی ساختمان باید به عنوان پل ارتباطی بین تولید مصالح تا مصرف مصالح در ساختمان نقش آفرینی کند.

وی تصریح کرد: با توجه به مسایل زیست محیطی، hse، ایمنی، عمر ساختمان، سبک سازی، اقتصادی کردن قیمت تمام شده ساختمان و غیره سازمان نظام مهندسی ساختمان باید به عنوان یک بانک اطلاعاتی، مرجع مشورتی تولید کنندگان مصالح ساختمانی قرار گیرد.

رئیس بسیج مهندسین استان نیز در این همایش با اشاره به فعالیتهای بسیج مهندسین عنوان کرد: برگزاری کارگاه‌های کارآفرینی، بازدیدهای علمی، کارگروه‌های تخصصی هفتگانه، برگزاری همایش‌های تخصصی، دوره‌های آموزشی و اشتغالزایی برای مهندسین با همکاری سازمان‌های مختلف از جمله فعالیتهای علمی و آموزشی بسیج مهندسین استان میباشد.

سرهنگ عباسی افزود: همچنین برگزاری برنامه‌های سازندگی و محرومیت زدایی، سازماندهی گروه‌های جهادی داوطلب جهت اعزام به مناطق در حوادث غیرمترقبه و کمک به ساخت و تعمیر مسکن محرومین و حمایت از افرادی که هیچ مرجع و پناهی ندارند از دیگر برنامه های این نهاد میباشد.

رئیس بسیج مهندسین استان اظهار کرد: طرح صنعت یار که شامل پایش، عارضه یابی و تسهیلگری و کمک به احیای واحدهای صنعتی میباشد در بسیج مهندسین در حال اجراست که با فرهنگ سازی انجام شده، صنعتگران جهت رفع مشکلات خود در زمینه های مختلف فنی و اداری به مشاوران و متخصصان متعهدی که در این نهاد فعالیت دارند مراجعه میکنند.

وی در پایان عنوان کرد: احداث نیروگاه‌های خورشیدی به صورت ۵ کیلووات خانگی و صنعتی به عنوان طرح جهادی این سازمان از برنامه های در حال اجرای بسیج مهندسین میباشد.

در ادامه همایش کارشناسان به بررسی علل وقوع نشستهای ساختمانی، آسیب شناسی و اقدامات پیشگیرانه آن پرداختند.

 


گالری