دیدار رئیس بسیج مهندسین عمران و معماری کشور با رئیس و اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان

تأکید بر بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان مهندسی در توسعه استان

در دیدار رئیس بسیج مهندسین عمران و معماری کشور با رئیس و اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین مطرح شد

 

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین، نشست اعضای هیأت مدیره این سازمان با سرهنگ پاسدار قنادزاده، رئیس سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری کشور و با حضور قاسمی رئیس سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری استان قزوین، گرجی رئیس هیأت اندیشه‌ورز سازمان بسیج مهندسین در استان و مدیران کارگروه‌های تخصصی سازمان بسیج مهندسی استان روز شانزدهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در سالن جلسات سازمان برگزار شد.

 

لزوم توسعه همکاری‌ها و استفاده از ظرفیت‌های موجود برای ارتقاء کیفیت خدمات مهندسی در استان

محمد شعبانیان، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین، ضمن قدردانی از حضور رئیس سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری کشور، اظهار داشت: در سال‌های اخیر با همکاری مؤثر اداره‌کل راه و شهرسازی و بسیج مهندسین، جلسات منظمی با هدف پیگیری مسائل استانی برگزار شده است. یکی از نمونه‌های موفق این همکاری، تثبیت تعرفه خدمات مهندسی در نهضت ملی مسکن بود که با پیگیری‌های صورت‌گرفته، از خروج این پروژه‌ها از استان جلوگیری و زمینه اشتغال بیشتر مهندسان بومی فراهم شد.

وی همچنین به اقدامات اجتماعی سازمان اشاره کرد و گفت: در دو سال گذشته دیدارهای مستمری با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران عضو سازمان داشته‌ایم. همچنین با راه‌اندازی مرکز نیکوکاری سازمان، خدمات حمایتی به همکاران و افراد نیازمند استان، به‌ویژه در حوزه‌هایی مانند تأمین دارو از طریق هلال احمر ارائه شده است.

شعبانیان با اشاره به ظرفیت بالای بیش از ۱۲ هزار نفری مهندسان عضو سازمان در استان افزود: ایجاد کارگروه‌هایی برای شناسایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های فنی و تخصصی مهندسین استان ضروری است تا بتوان در مسائلی همچون ترافیک، بحران آب و ارتقاء کیفیت طرح‌های نهضت ملی مسکن از آن استفاده کرد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین درباره طراحی پروژه‌های اولیه نهضت ملی مسکن نیز گفت: در طراحی این‌گونه پروژه‌ها باید مداخلات کارشناسی در تمامی حوزه‌ها به‌صورت جدی صورت گیرد تا از بروز مشکلات زیستی، اجتماعی و نارضایتی‌های آینده جلوگیری شود.

وی در پایان بر لزوم فعال‌سازی دفاتر نمایندگی سازمان در شهرستان‌ها تأکید کرد و گفت: در حال حاضر پنج دفتر نمایندگی فعال در سطح استان وجود دارد که لازم است در راستای اهداف بسیج مهندسین تقویت شده و پایگاه‌های تخصصی در آن‌ها راه‌اندازی شود.

 

تأکید رئیس بسیج مهندسین کشور بر لزوم توجه به مردم‌محوری در فعالیت‌های مهندسی

در ادامه این دیدار، قنادزاده، رئیس سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری کشور، بر لزوم توجه به مردم‌محوری در فعالیت‌های مهندسی تأکید کرد.
وی با قدردانی از تلاش‌های صورت‌گرفته در استان قزوین، حضور فرهیختگان و متخصصان حوزه مهندسی را فرصتی ارزشمند برای تبادل دیدگاه‌ها دانست و گفت: مهم‌ترین مسئله‌ای که باید در فعالیت‌های ما مورد توجه قرار گیرد، نگاه مردم‌محور است. اگر دغدغه‌های مردم در اولویت نباشد، تلاش‌ها به نتیجه نخواهد رسید.
قنادزاده افزود: رشد علمی نیازمند تحقیق، تجربه و بهره‌گیری از بدنه کارشناسی است. ما باید از ظرفیت اندیشکده‌ها و نخبگان در فرآیند تصمیم‌سازی استفاده کنیم.

وی تأکید کرد: ما هنوز در فضای سنتی ساخت‌وساز فعالیت می‌کنیم. در حالی که در کشورهای پیشرفته، ساخت مسکن در مدت سه تا چهار ماه به اتمام می‌رسد. باید از دانش روز استفاده کنیم و طرح‌های پژوهشی را با ضمانت اجرا به مرحله اجرا برسانیم، در غیر این صورت پژوهش‌ها بی‌نتیجه خواهند ماند.

رئیس سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری کشور در ادامه، با اشاره به وضعیت بافت‌های فرسوده، گفت: ۲۵ درصد جمعیت کشور در این بافت‌ها زندگی می‌کنند. این بافتها معمولا سیما و منظر شهری مناسبی ندارند. با توجه به فراهم بودن زیرساخت‌ها، باید در این حوزه ورود جدی کنیم. ما در برابر افرادی که در این بافتها زندگی میکنند، مسئول هستیم و باید فضا را برای زندگی بهتر آنان آماده کنیم.
قنادزاده با تأکید بر نقش بسیج در توسعه کشور تصریح کرد: بسیج باید بازوی فعال دستگاه‌ها باشد. هر کسی که دلش برای مردم بسوزد و برای کشور قدم بردارد، بسیجی است؛ کشور امروز نیازمند چنین خدماتی است.
وی بر مشارکت مردم در پروژه‌ها نیز تأکید کرد و گفت: مردم باید در اجرای پروژه‌ها مشارکت داده شوند؛ این مشارکت موجب افزایش کیفیت اجرای طرح‌ها خواهد شد.
در پایان، دکتر قنادزاده از سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قزوین خواست تا طرح‌های پیشنهادی خود در حوزه مسکن را نهایی کرده و با بهره‌گیری از ظرفیت هیأت اندیشه‌ورز ملی، به دولت ارائه کنند.
وی خاطرنشان کرد: نظام مهندسی، دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی استان باید هم‌افزا و هم‌راستا عمل کنند تا نتایج مطالعات و طرح‌ها وارد فرآیند اجرایی شود. تنها در این صورت می‌توان به حل ریشه‌ای مشکلات حوزه مسکن امید داشت.

در ادامه نشست حاضرین در خصوص بحران ناترازی انرژی، نهضت ملی مسکن، مسکن روستایی و … مطالبی را عنوان نموده و به بیان نقطه‌نظرات، دغدغه‌ها و پیشنهادات خود در حوزه‌های تخصصی پرداختند.