روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور :

شعار دادن گاه از روی خرد، دوراندیشی و یقین است و افرادی با این خصوصیات، قطعا برای تحقق و عملیاتی شدن شعارهایشان برنامه مشخصی دارند. اما گاهی نیز شعار دادن از سوی افرادی برای دستیابی به اهداف موقت و زودگذر مورد استفاده قرار می گیرد و هیچ اندیشه و اراده ای برای تحقق شعارها وجود ندارد.

 

در این میان عده ای نیز هستند که برای دستیابی به اهداف، شعارهای خود را در بستری که “دیگران” فراهم کرده اند، مطرح می کنند. به عبارتی آنها خودشان توشه و داشته چندانی ندارند اما در عرصه ای همچون انتخابات صنفی، برای ورود به یک مجموعه و جایگزین شدن با مدیران و افراد قبلی، از همان بستری استفاده می کنند که مدیریت قبلی، آن را فراهم کرده است.

همزمان با  انتخابات نظام مهندسی ساختمان کشور نیز شعارهایی از سوی برخی افراد و گروه ها سر داده شد که جدای از قابل تحقق و اجرایی بودن آنها، با مراجعه به سابقه این انتخابات در دوره های قبل، چنین شعارهایی را نمی یابیم.

اصولا در گذشته، فضا و بستری برای شعار دادن به این شکل فراهم نبود اما با گذشت دو سال از فعالیت شورای مرکزی دوره پنجم نظام مهندسی ساختمان کشور، اقداماتی در حوزه های تخصصی، فرهنگی، اجتماعی، رفاهی، اظلاع رسانی و… انجام شد که فضا و بستر مناسب را برای برآورده شدن خواسته ها و نیازهای بحق جامعه مهندسی ساختمان فراهم کرد.

اکنون که به رغم گذشت مدت کوتاهی از فعالیت شورای مرکزی دوره پنجم، شاهد انعقاد تفاهم نامه های متعددی در حوزه های فنی و تخصصی و نیز فرهنگی، اجتماعی و رفاهی هستیم و حتی مجموعه با عنوان “باشگاه مهندسین” در این سازمان تشکیل شده است تا بیش از پیش پیگیر امور و خواسته های مهندسین باشد، گویا فضای مناسبی نیز برای سر دادن شعارهای انتخاباتی از سوی برخی افراد و گروه ها فراهم شد و نه تنها آنها به سهم خود از این ظرفیت برای ورود به عرصه استفاده کردند بلکه این شعارها نشان داد که زمینه های بسیار مناسبی در سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور برای فعالیت های بیشتر و ارزنده فراهم شده است که در چارچوب همین قابلیت می توان شعارهایی داد و حتی به تحقق آنها در قالب همین بستر مناسب امیدوار بود. هرچند چنانچه گفته شد، در این مجال اندک نمی خواهیم به این موضوع بپردازیم که آیا اصولا این شعارها قابلیت اجرا دارند یا نه و آیا فقط صرفا شعار هستند یا اینکه واقعا امیدی به اجرا و عملیاتی شدن آنها وجود دارد.

با این حال شورای مرکزی پنجم سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور افتخار می کند که در این مدت کوتاه، منشا اقدامات و دستاوردهایی بوده است که اکنون این دستاوردها باعث ایجاد شور و نشاط انتخاباتی در جامعه مهندسی کشور شد و قطعا آنچه برای این شورا اهمیت داشته و دارد، حضور پرشور مهندسین آگاه کشور به منظور رقم زدن آینده ای بهتر و بهتر برای این قشر عظیم و متخصص است و مطابق آمار نیز مشخص شد که مشارکت مهندسان در انتخابات اخیر سازمان در مقایسه با دوره های قبل افزایش چشمگیری داشته است.

 

مشارکت بالا یعنی…

 

بررسی و تجزیه و تحلیل دلایل افزایش انگیزه و استقبال جامعه مهندسان ساختمان از این انتخابات نشان می دهد که آنها به خوبی شعارهای واقعی را از ساختگی تشخیص می دهند و با رای قاطع خود به مدیریت کنونی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، اثبات کردند که به این مدیریت و عملکرد آن در دو سال گذشته باور و اعتماد دارند.

ریاست سازمان در دو سال اخیر، مجموعه خود را برای جبران عقب ماندگی های جامعه در حوزه ساختمان بسیج کرده و همچنین از تمام نهادهای ذیربط دعوت کرده است که در این رویکرد، در کنار سازمان نظام مهندسی ساختمان باشند.

رای مجدد جامعه مهندسین ساختمان کشور به مدیریت کنونی سازمان و نیز افزایش میزان مشارکت در انتخابات اخیر، کاملا گویای این واقعیت است که مهندسان نیز با تفکر، راهبرد و رویکرد ریاست سازمان برای جبران عقب ماندگی های حوزه ساختمان موافق اند و همچنین عملکرد دو سال گذشته سازمان را تایید می کنند.

مهندسان کدام مدیریت را ترجیح می دهند؟

 

حال این سوالات مطرح است که:

چرا مهندسان در دوره های گذشته مشارکت کمتری در انتخابات سازمان داشته اند؟

چرا سازمان نظام مندسی ساختمان کشور در دوره های قبل نتوانست خود را به عنوان مدعی العموم در حوزه مقررات ملی ساختمان مطرح کند؟

چرا در گذشته، تلاش خاصی برای رفع نیازهای تخصصی، فنی، فرهنگی، اجتماعی و رفاهی مهندسان نمی شد؟

آیا جامعه مهندسین ساختمان در دوره های قبل، از جایگاه خود در جامعه و سازمان راضی بوده اند؟ و اگر راضی بوده اند چرا حضور گسترده ای شبیه انتخابات اخیر سازمان نداشتند؟!

قطعا نگاهی گذرا به ابعاد مختلف انتخابات اخیر پاسخ این نوع سوالات را خواهد داد.

متاسفانه در هفته های گذشته هرچه به زمان انتخابات نزدیک تر می شدیم، برخی بداخلاقی های رسانه ای و صنفی نیز شدیدتر می شد و افرادی که در زمان مدیریت خود یا نزدیکانشان بر سازمان، نتوانسته بودند اقدام خاص و شاخصی برای ارتقای جایگاه و منزلت جامعه مهندسین ساختمان و نیز توسعه همه جانبه سازمان داشته باشند، نسبت به انتشار مطالب غیرحرفه ای، یکسویه، جانبدارانه و مخرب اقدام کردند که البته در نهایت، این ترفندها برای آنها کارساز نیفتاد و مهندسین کشور به افرادی اعتماد کردند که کارنامه روشنی دارند و دلسوزانه و بی ادعا در زمان کوتاه دو ساله، تمام تلاش خود را برای بهبود وضعیت ساخت و ساز و رعایت مقررات ملی ساختمان و نیز برآورده شدن خواسته های بحق مهندسین در حوزه های تخصصی، فرهنگی  و رفاهی به کر گرفتند.

سازمان؛ مصمم تر و قوی تر

حمایت قاطع و همه جانبه مهندسان ساختمان کشور از برنامه های جاری سازمان، مدیریت کنونی را مصمم تر می کند که با پشتوانه ای که به دست آوره است، و با انگیزه و توان مضاعف، گام های بلندتر و مطمئن تری برای پیشرفت و ارتقای همه جانبه سازمان و جامعه مهندسین ساختمان کشور بردارد تا در نهایت به مرحله ای برسیم که خواسته ها و رهنمودهای مقام معظم رهبری در حوزه ساخت و ساز محقق شود و نتایج مثبت آن نیز حاصل مردم لایق ایران اسلامی گردد.